کتاب گفتم نه! آلیسیا اورتگو + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب گفتم نه!

کتاب گفتم نه! (!I Can Say No) نوشته آلیسیا اورتگو، در مورد دختری به نام میا است که در موقعیت‌های مختلف با لمس‌های ناخواسته یا رفتارهایی مواجه می‌شود که او را ناراحت می‌کند. نویسنده تلاش کرده با زبانی ساده و مثال‌هایی ملموس، مفاهیمی مانند احترام به حریم شخصی، شناسایی لمس‌های ناامن، اهمیت بیان احساسات و اجازه گرفتن را به کودکان آموزش دهد. آناهیتا حضرتی این داستان مصور را برای نشر پرتقال ترجمه کرده است. نسخه‌ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گفتم نه!

کتاب گفتم نه! با نویسندگی و تصویرگری آلیسیا اورتگو، به موضوع آموزش مهارت‌های زندگی و محافظت از حریم شخصی برای کودکان می‌پردازد. داستان از زبان میا، دختری با دنیای کودکانه و تخیلی روایت می‌شود که در موقعیت‌های روزمره با لمس‌های ناخواسته یا رفتارهایی مواجه می‌شود که او را ناراحت می‌کند.

هر بخش این کتاب با یک اتفاق ساده آغاز می‌شود و سپس با گفت‌وگوهای میا با والدینش، مفاهیم مهمی مانند مرزهای بدن، لمس‌های خوب و بد، گروه امنیت و اهمیت نه‌ گفتن به‌ روشنی توضیح داده می‌شود. اورتگو با استفاده از مثال‌های ملموس و پرسش‌های مستقیم، کودکان را به فکرکردن و بیان احساساتشان تشویق کرده است. کتاب گفتم نه! با پیام‌هایی برای بزرگ‌ترها و تأکید بر احترام به خواسته‌های کودکان، راهکارهایی برای ایجاد فضای امن و گفت‌وگو درباره‌ی موضوعات حساس ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب گفتم نه!

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان کتاب گفتم نه! با معرفی میا، دختری پرانرژی و ماجراجو آغاز می‌شود که عاشق بازی و گشت‌وگذار است. میا در مدرسه با رفتاری از دوستش تام مواجه می‌شود که باعث ناراحتی او می‌شود؛ تام به‌ جای صحبت، موهای میا را می‌کشد. این اتفاق باعث می‌شود میا احساس ناراحتی کند و موضوع را با والدینش در میان بگذارد. والدین میا با او درباره‌ی مفهوم حریم بدن صحبت می‌کنند و توضیح می‌دهند که هر کسی مالک بدن خودش است و می‌تواند درباره‌ی لمس‌ها و رفتارهای دیگران تصمیم بگیرد.

در ادامه، میا با مفاهیم لمس‌های خوب و بد، جاهای خصوصی بدن و نشانه‌های احساس ناامنی آشنا می‌شود. والدینش به او یاد می‌دهند که اگر کسی مرزهای بدنش را نادیده گرفت، می‌تواند به افراد مورداعتمادش مراجعه کند یا با صدای بلند کمک بخواهد. کتاب همچنین به موقعیت‌هایی مانند معاینه‌ی پزشکی اشاره کرده و توضیح می‌دهد که حتی در این شرایط نیز باید احساس امنیت وجود داشته باشد و کودک حق دارد احساساتش را بیان کند.

چرا باید کتاب گفتم نه! را بخوانیم؟

این کتاب با مثال‌های ملموس و پرسش‌های تعاملی، به کودکان کمک می‌کند تا احساسات خود را بهتر بشناسند و در موقعیت‌های مختلف از خودشان مراقبت کنند. همچنین، والدین و بزرگ‌ترها با مطالعه‌ی این کتاب می‌توانند راه‌های گفت‌وگو با کودکان درباره‌ی موضوعات حساس را بیاموزند و فضای امنی برای بیان احساسات و نگرانی‌های کودک فراهم کنند. ویژگی دیگر اثر، توجه به عزت‌نفس، شجاعت و احترام متقابل در روابط کودکانه است که می‌تواند تأثیر مثبتی بر رشد شخصیتی کودکان داشته باشد.

خواندن کتاب گفتم نه! را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این داستان به کودکانی پیشنهاد می‌شود که نیاز به یادگیری مهارت‌های زندگی، محافظت از حریم شخصی و نه‌ گفتن دارند. همچنین والدین و مربیانی که دغدغه‌ی آموزش حریم خصوصی به کودکان را دارند، می‌توانند از این کتاب بهره ببرند.