کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد پتی یومی کاترل + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد

کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد

معرفی کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد

کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد (Sorry to Disrupt the Peace) نوشته پتی یومی کاترل، روایتی متفاوت از مواجهه با فقدان و بحران هویت در دل یک خانواده‌ی آمریکایی است و به کاوش درون زنی داغدار و واکاوی ذهن و احساسات او می‌پردازد. داستان حول محور هلن موران، زنی سی‌ودوساله، می‌چرخد که پس از شنیدن خبر خودکشی برادرخوانده‌اش، ناچار می‌شود به خانه‌ی دوران کودکی‌اش بازگردد و با گذشته، خانواده و احساسات متناقض خود روبه‌رو شود. نشر رایبد این رمان را با ترجمه آرمین کاظمیان منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد

کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد با قلم پتی یومی (پاتریک) کاترل، داستانی درون‌نگر و تأمل‌برانگیز را روایت می‌کند که در بستر یک بحران خانوادگی شکل می‌گیرد. این رمان در دسته‌ی روان‌داستان‌ها قرار می‌گیرد؛ آثاری که بیش از آن‌که به روایت ماجراهای پرکشش و حادثه‌محور بپردازند، بر تجربه‌های ذهنی و احساسات شخصیت‌ها تمرکز دارند.

هلن موران، شخصیت اصلی، پس از سال‌ها دوری از خانواده، با شنیدن خبر مرگ ناگهانی برادرخوانده‌اش، به خانه‌ی کودکی خود بازمی‌گردد. این بازگشت، نه‌تنها او را با والدین و خاطرات گذشته روبه‌رو می‌کند، بلکه فرصتی برای کندوکاو درونی و بازنگری در روابط خانوادگی، هویت شخصی و معنای فقدان فراهم می‌آورد. کاترل با نگاهی طنزآمیز و گاه تلخ، لایه‌های مختلف اندوه، بیگانگی و تلاش برای معنا دادن به زندگی را به تصویر کشیده است.

ساختار کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد مبتنی بر روایت اول‌شخص و جریان سیال ذهن است که خواننده را به دنیای درونی هلن نزدیک می‌کند و او را در فرازونشیب‌های احساسی و فکری شخصیت اصلی شریک می‌سازد.

خلاصه داستان متاسفم آرامش تان به هم خورد

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان با دریافت خبر مرگ برادرخوانده‌ی هلن آغاز می‌شود؛ خبری که زندگی روزمره و آرامش نسبی او را در نیویورک برهم می‌زند. هلن، زنی مجرد و سی‌ودوساله، با گذشته‌ای پر از فراز و نشیب، به خانه‌ی دوران کودکی‌اش در میلواکی بازمی‌گردد تا در مراسم خاکسپاری شرکت کند و کنار والدینش باشد. روایت، در قالب ذهنیات و خاطرات هلن، به مرور گذشته‌ی خانواده، روابط پیچیده با والدین و برادرخوانده و احساسات متناقض او نسبت به فقدان می‌پردازد.

هلن در تلاش است تا معنای مرگ برادرخوانده‌اش را بفهمد و نشانه‌هایی از دلیل خودکشی او بیابد. در این مسیر، او با خاطرات کودکی، احساس بیگانگی، سرخوردگی‌های شخصی و بحران هویت دست‌وپنجه نرم می‌کند. روایت کتاب، با طنزی تلخ و نگاه انتقادی به مناسبات خانوادگی و اجتماعی، تجربه‌ی سوگواری، اندوه و جست‌وجوی معنا را از زاویه‌ای متفاوت به تصویر می‌کشد.

چرا باید کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد را بخوانیم؟

این کتاب برای کسانی که به داستان‌های درون‌نگر علاقه دارند، فرصتی فراهم می‌کند تا با ذهنیات و احساسات پیچیده‌ی یک زن در مواجهه با فقدان آشنا شوند. نویسنده با نگاهی طنزآمیز و گاه تلخ، توانسته لایه‌های پنهان اندوه، بیگانگی و تلاش برای معنا دادن به زندگی را به تصویر بکشد. خواندن این کتاب، امکان همدلی با تجربه‌های انسانی و تأمل درباره‌ی معنای خانواده، هویت و سوگواری را فراهم می‌آورد و مخاطب را به بازنگری در روابط و احساسات شخصی خود دعوت می‌کند.

خواندن کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این رمان به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی سوگواری و تجربه‌ی فقدان را دارند یا به داستان‌هایی روان‌شناختی علاقه‌مندند.

جوایز و افتخارات کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد

• برنده‌ی مدال طلای جایزه‌ی ناشرین مستقل (IPPY)
  • برنده‌ی جایزه‌ی Barnes & Noble (سال ۲۰۱۷)
  • برنده‌ی جایزه‌ی Whiting (سال ۲۰۱۸)
  • نامزد جایزه‌ی Republic of Consciousness (سال ۲۰۱۸)

بخشی از کتاب متاسفم آرامش تان به هم خورد

«سی‌ام سپتامبر روزی بود که خبر مرگ برادرخوانده‌ام را دریافت کردم، همچنین یک دست مبل جدید از IKEA تحویل گرفتم. به بیان دقیق‌تر، روزی که مبل جدید هم‌خانه‌ام جولی رسید، من تنها کسی بودم که به طور اتفاقی در استودیو آپارتمان اشتراکی‌مان در منهتن حضور داشتم. آن روز، گوشی تلفنم پشت سر هم زنگ می‌خورد چرا که هم‌خانه‌ام جولی به جای شمارۀ تلفن خودش، شمارۀ من را به شرکت حمل اثاثیه داده بود. رانندۀ تحویل مبل چون نمی‌توانست ساختمان را پیدا کند، چندین بار تماس گرفت. یک ناخوانایی در فاکتور یا آدرس آپارتمان وجود داشت که با اثر انگشت شست سیاه رنگی لک شده بود؛ در ضمن همان موقع سطل آشغال سبزرنگ بزرگی به اندازه یک کامیون تخلیۀ بار، مقابل ساختمان گذاشته شده بود که جلوی دیدِ پلاک بالای درب ورودی را گرفته بود.

پشت تلفن به راننده گفتم: "عجیبه، انگار همۀ نیروهای پنهانیِ دنیا دارن به شکلِ فعالی علیه ما کار می‌کنن."

راننده گفت: "منظورت چیه؟ گوش کن خانوم، من فقط می‌خوام یه مبل تحویل بدم."»