کتاب به من گوش سپار، چنان که به باران
معرفی کتاب به من گوش سپار، چنان که به باران
کتاب به من گوش سپار، چنانکه به باران (و سرودههای دیگر) مجموعهای از شعرهای اکتاویو پاز، شاعر و متفکر مکزیکی است که با ترجمهی سعید سعیدپور توسط نشر مروارید منتشر شده است. این کتاب گزیدهای از اشعار پاز را در فاصلهی سالهای ۱۹۵۷ تا ۱۹۸۷ دربرمیگیرد و بخشی از مجموعه شعر جهان بهشمار میآید. پاز، که در کنار شاعری، تجربههایی در عرصهی دیپلماسی و ترجمه داشته، در این مجموعه با زبان و تصاویری بدیع، به مفاهیمی چون زمان، عشق، هویت، تاریخ و هستی میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب به من گوش سپار، چنان که به باران
کتاب به من گوش سپار، چنانکه به باران نوشتهی اکتاویو پاز، مجموعهای از شعرهای شاعر نامدار مکزیکی است که توسط سعید سعیدپور به فارسی برگردانده شده است. این کتاب، سرودههایی را از دورهی پختگی و بلوغ شعری پاز گردآوری کرده و مخاطب را با جهانبینی و زبان خاص او آشنا میکند. ساختار کتاب بر پایهی گزیدهای از اشعار چند دههی پایانی زندگی پاز استوار است و در آن، شعرها بهگونهای چیده شدهاند که سیر تحول اندیشه و زبان شاعر را نشان دهند. پاز در این اشعار، از تجربههای زیسته، سفرها، مواجهه با فرهنگهای گوناگون و دغدغههای فلسفی و اجتماعی خود الهام گرفته است. کتاب، علاوهبر شعرها، مقدمهای دربارهی زندگی و کارنامهی پاز دارد که زمینهی آشنایی بیشتر با او را فراهم میکند. در این مجموعه، شعرها گاه کوتاه و موجز و گاه بلند و تأملبرانگیز هستند و مضامینی چون عشق، مرگ، زمان، زبان، تاریخ، طبیعت و هویت انسانی را در قالب تصاویری تازه و زبانی چندلایه به تصویر میکشند.
چرا باید کتاب به من گوش سپار، چنان که به باران را بخوانیم؟
این کتاب با گردآوری شعرهای اکتاویو پاز، فرصتی برای آشنایی با یکی از مهمترین شاعران معاصر جهان اسپانیاییزبان فراهم میکند. شعرهای پاز، با زبانی تصویری و اندیشهمحور، مرز میان تجربهی فردی و جمعی را درمینوردند و خواننده را به تأمل دربارهی مفاهیمی چون زمان، عشق، هویت و زبان دعوت میکنند. ترجمهی سعید سعیدپور نیز تلاش کرده است تا لحن و فضای خاص شعرهای پاز را به فارسی منتقل کند. مطالعهی این مجموعه، نهتنها تجربهای زیباییشناسانه است، بلکه امکان مواجهه با پرسشهای بنیادین دربارهی هستی و انسان را نیز فراهم میآورد. برای کسانی که به شعر مدرن، تجربههای زبانی و نگاههای فلسفی علاقه دارند، این کتاب میتواند دریچهای تازه به جهان شعر باشد.
خواندن این کتاب به علاقهمندان شعر معاصر، دوستداران ادبیات جهان، پژوهشگران حوزهی زبان و فلسفه، و کسانی که به دنبال تجربهی مواجهه با شعرهایی با مضامین هستیشناسانه و زبانی چندوجهی هستند، پیشنهاد میشود.