کتاب خداحافظ فرسودگی امیلی بالستروز + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب خداحافظ فرسودگی

کتاب خداحافظ فرسودگی (The Cure For Burnout) نوشته امیلی بالستروز و ترجمه فاطمه رضایی توسط انتشارات اژدهای طلایی منتشر شده است. این کتاب به‌عنوان نخستین جلد از مجموعه‌ی مرزهای ناپیدا به بررسی پدیده‌ی فرسودگی شغلی و شخصی در عصر حاضر می‌پردازد. نویسنده با تکیه‌ بر پژوهش‌های علمی و تجربه‌های شخصی، راهکارهایی برای مقابله با خستگی مزمن، استرس و ازدست‌رفتن تعادل میان کار و زندگی ارائه می‌دهد. کتاب پنج حوزه‌ی کلیدی را برای بازسازی انرژی و بازتعریف مرزهای فردی معرفی و تلاش می‌کند به دغدغه‌ی کسانی پاسخ دهد که در دنیای پرشتاب امروز به‌دنبال راهی برای بازیابی کنترل زمان و انرژی خود هستند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خداحافظ فرسودگی اثر امیلی بالستروز

کتاب خداحافظ فرسودگی (تعادل در دنیای بی‌وقفه کار و زندگی) نوشته‌ی امیلی بالستروز به بررسی فرسودگی شغلی و شخصی در دنیای مدرن می‌پردازد. این کتاب با تمرکز بر چالش‌هایی که افراد در محیط‌های کاری و زندگی روزمره تجربه می‌کنند، به جنبه‌های کلیدی مدیریت فرسودگی پرداخته است. نویسنده با روایت تجربه‌های شخصی و مصاحبه با افراد مختلف، سه نوع اصلی فرسودگی را شناسایی کرده و شرح داده است؛ فرسودگی ناشی از حجم کار زیاد، فرسودگی ناشی از تعاملات اجتماعی و فرسودگی ناشی از یکنواختی.

پنج اصل اساسی برای مقابله با فرسودگی در کتاب خداحافظ فرسودگی معرفی شده است؛ ذهنیت، مراقبت شخصی، مدیریت زمان، تعیین مرزها و کنترل استرس. این کتاب با مثال‌های واقعی و تحلیل‌های روان‌شناختی به خواننده کمک می‌کند تا نشانه‌های فرسودگی را در خود شناسایی کند و راهکارهای عملی برای بازگشت به تعادل را بیاموزد. امیلی بالستروز در این اثر علاوه‌بر ارائه‌ی راه‌حل‌های فردی به تأثیرات اجتماعی و فرهنگی فرسودگی نیز پرداخته و نشان داده است که این پدیده چگونه در سطح جهانی گسترش یافته و چه پیامدهایی برای سلامت جسم و روان دارد.

عنوان کامل خداحافظ فرسودگی در زبان مبدأ عبارت است از The Cure For Burnout: Build Better Habits Find Balance and Reclaim Your Life.

خلاصه کتاب خداحافظ فرسودگی

امیلی بالستروز در اوج خستگی و درماندگی متوجه می‌شود که زندگی‌اش به فهرستی بی‌پایان از کارهای تمام‌نشدنی تبدیل شده است. او با شرح روزهای پرمشغله، فشارهای کاری، تحصیل و روابط اجتماعی، تصویری ملموس از فرسودگی ارائه و نشان می‌دهد که چگونه این وضعیت به‌تدریج و بدون هشدار جدی، زندگی فرد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. نویسنده به بررسی نشانه‌های هشداردهنده‌ی فرسودگی می‌پردازد و توضیح می‌دهد که این پدیده صرفاً نتیجه‌ی تلاش زیاد یا ضعف شخصیتی نیست؛ بلکه محصول استرس مزمن، نبود مرزهای مشخص و ناهماهنگی میان اهداف و واقعیت‌های زندگی است.

کتاب سه نوع فرسودگی را معرفی می‌کند؛ ناشی از حجم کار بسیار، ناشی از تعاملات اجتماعی و ناشی از یکنواختی. هرکدام از این انواع، نشانه‌ها و پیامدهای خاص خود را دارند و نویسنده با مثال‌های واقعی، تفاوت‌ها و شباهت‌های آن‌ها را شرح داده است. در بخش‌های بعدی، پنج اصل کلیدی برای مقابله با فرسودگی معرفی می‌شوند؛ تغییر ذهنیت، مراقبت شخصی، مدیریت زمان، تعیین مرزها و کنترل استرس.

نویسنده با ارائه‌ی تمرین‌ها و راهکارهای عملی به خواننده کمک می‌کند تا عادت‌های فرساینده را شناسایی کند و به‌تدریج تغییر دهد. کتاب حاضر تأکید دارد که بازگشت به تعادل، فرایندی تدریجی و نیازمند تصمیم‌های آگاهانه است و هر فرد باید متناسب با شرایط خود، راهکارهای مناسب را انتخاب کند. کتاب خداحافظ فرسودگی با دعوت به خودشناسی و بازتعریف موفقیت، مسیر تازه‌ای برای زندگی رضایت‌بخش‌تر و سالم‌تر پیشنهاد می‌کند.

چرا باید کتاب خداحافظ فرسودگی را بخوانیم؟

کتاب خداحافظ فرسودگی بر پایه‌ی تجربه‌های شخصی و پژوهش‌های علمی نویسنده به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های عصر حاضر می‌پردازد؛ اینکه چگونه می‌توان در دنیای پرشتاب و بی‌وقفه، تعادل میان کار و زندگی را حفظ کرد؟ این کتاب با معرفی سه نوع فرسودگی و پنج اصل کلیدی برای مقابله با آن، ابزارهایی کاربردی برای شناسایی و مدیریت نشانه‌های خستگی مزمن، استرس و نارضایتی ارائه می‌دهد.

ویژگی شاخص این اثر توجه به تفاوت‌های فردی و ارائه‌ی راهکارهایی است که متناسب با شرایط و نیازهای هر فرد قابل‌اجرا هستند. خواندن این کتاب به کسانی که به‌دنبال راهی برای بازپس‌گیری کنترل زمان، انرژی و کیفیت زندگی خود هستند، کمک می‌کند تا با آگاهی و اعتمادبه‌نفس بیشتری با چالش‌های روزمره روبه‌رو شوند و مسیر تازه‌ای برای رشد و رضایت شخصی بیابند.

خواندن کتاب خداحافظ فرسودگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با خستگی مزمن، استرس شغلی، نارضایتی از تعادل کار و زندگی یا دشواری در تعیین مرزهای شخصی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همچنین این کتاب برای افرادی که به‌دنبال راهکارهای عملی برای مدیریت زمان، کاهش اضطراب و بازسازی انرژی هستند، مناسب است.

درباره امیلی بالستروز

امیلی بالستروز (Emily Ballesteros) دارای مدرک کارشناسی‌ارشد در روان‌شناسی صنعتی‌ـ‌سازمانی است و پیش از آنکه کسب‌وکار مربیگری مدیریت فرسودگی شغلی خود را راه‌اندازی کند، در حوزه‌ی آموزش و توسعه‌ی شرکتی فعالیت می‌کرد. مسیر حرفه‌ای و فکری او به‌طور مستقیم با تجربه‌ی شخصی‌اش از فرسودگی شغلی گره خورده است؛ تجربه‌ای که زندگی او را برای دو سال به وضعیتی فرساینده تبدیل کرده بود.

او از اینکه به انسانی تهی از خود تبدیل شده بود، احساس نگرانی می‌کرد. او از زندگی‌اش فاصله گرفته بود، از نظر اجتماعی منزوی شده بود و حتی وقتی از او خواسته می‌شد کاری انجام دهد، احساس رنجش می‌کرد. شدت خستگی و فرسودگی او تا جایی پیش رفت که حتی بیمارشدن و ابتلا به آنفلوآنزای معده برایش شبیه نوعی استراحت به نظر می‌رسید؛ تجربه‌ای که باعث شد متوجه شود مشکلی جدی در زندگی‌اش وجود دارد. زمانی که دریافت این خستگی طولانی‌مدت در واقع فرسودگی شغلی است، به‌سرعت به‌دنبال منابع و راهکارهایی برای درک و مدیریت آن رفت، اما با کمبود جدی منابع کاربردی روبه‌رو شد.

خلأ یادشده نقطه‌ی آغاز فعالیت حرفه‌ای تازه‌ی امیلی بالستروز شد. او تصمیم گرفت دانش خود در روان‌شناسی صنعتی‌ـ‌سازمانی، تجربه‌اش در آموزش‌های شرکتی و مهارت‌های مربیگری را با هم ترکیب کند تا منابعی را بیافریند که خودش در زمان فرسودگی شغلی آرزو داشت در اختیار داشته باشد. هدف اصلی امیلی بالستروز این بوده است که به افرادی که دچار فرسودگی شغلی شده‌اند کمک کند زمان و انرژی خود را دوباره به دست آورند و بتوانند آزادی و آرامش را در زندگی تجربه کنند.

امیلی بالستروز علاوه‌بر فعالیت در حوزه‌ی مربیگری، آموزش‌های مربوط به فرسودگی شغلی را برای شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ ارائه داده و با مجموعه‌های گوناگونی همکاری داشته است. رسانه‌هایی مانند The Wall Street Journal و CNBC به معرفی و پوشش فعالیت‌های او پرداخته‌اند؛ موضوعی که نشان می‌دهد تجربه‌ی شخصی و رویکرد حرفه‌ای امیلی بالستروز در زمینه‌ی فرسودگی شغلی، توجه گسترده‌ای را به خود جلب کرده است. کتاب خداحافظ فرسودگی (The Cure For Burnout) نوشته‌ی این نویسنده است.

بخشی از کتاب خداحافظ فرسودگی

«مشکل از من است؟ آیا من عامل اصلی این وضعیت آشفته هستم؟

مندی پنج دقیقه زودتر از موعد مقرر و با یک دفترچه‌یادداشت در اولین جلسهٔ ما حاضر شد. بنابراین وقتی بعداً خودش را فردی «دیوانهٔ کنترل» توصیف کرد، تعجب نکردم. او از کودکی برای گرفتن نمره‌های عالی به خودش فشار می‌آورده، در دوران دانشگاه تلاش کرده بود در دههٔ بیست زندگی‌اش کسب‌وکار خودش را شروع کند. طبق اسناد و مدارک موجود، او به تمام اهداف شغلی‌اش رسیده بود. او با درآمد شش‌رقمی ثابت، رضایت شغلی و دستیابی به نمادهای سنتی موفقیت (خانه، ماشین، تعداد زیادی دنبال‌کننده در فضای مجازی) به آرزوهایش رسیده بود. اما با همهٔ این‌ها، به‌شدت احساس فرسودگی می‌کرد. او شبانه‌روز کار می‌کرد، ذهنش دائم گرفتار کسب‌وکارش بود و هرگز فرصتی برای استراحت به خودش نمی‌داد. ظاهراً زندگی کاملاً مرتب و سامان‌یافته‌ای داشت، اما در باطن به‌شدت خسته بود. مندی در مسیر موفقیت بود و عملکردی رضایت‌بخش داشت، اما همچنان از ترس شکست و اعتیاد به کار رنج می‌برد؛ همان عواملی که او را تا این مرحله از زندگی پیش برده بودند. او فکر می‌کرد موفقیتش به‌سبب کار زیاد است و همین باور به او اجازه نمی‌داد با وجود همهٔ موفقیت‌هایش، از ترس از دست دادن همه‌چیز، حجم کارش را کم کند.»

۱۴۰۵/۰۳/۰۵

تحلیل بسیار هوشمندانه ای داشت.