کتاب درمان کمال گرایی با اکت
معرفی کتاب درمان کمال گرایی با اکت
کتاب درمان کمالگرایی با اکت نوشتهی جنیفر کمپ و ترجمهی رباب حامدی، اثری است که انتشارات سایه سخن آن را منتشر کرده است. این کتاب به موضوع کمالگرایی و راههای مدیریت و درمان آن با استفاده از رویکرد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) میپردازد. نویسنده با بهرهگیری از تجربیات شخصی و حرفهای خود در حوزه روانشناسی بالینی، تلاش کرده است تا با زبانی روشن و ساختاری کاربردی، به بررسی ریشهها، نشانهها و پیامدهای کمالگرایی ناکارآمد بپردازد و راهکارهایی عملی برای تغییر این الگوها ارائه دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درمان کمال گرایی با اکت
کتاب درمان کمالگرایی با اکت نوشتهی جنیفر کمپ، اثری است که به بررسی عمیق کمالگرایی و تأثیرات آن بر زندگی فردی و اجتماعی میپردازد. این کتاب با تکیهبر رویکرد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)، به مخاطب کمک میکند تا رفتارهای کمالگرایانهی ناکارآمد را شناسایی کند و آنها را به الگوهای سازندهتر تبدیل کند. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که خواننده را مرحلهبهمرحله از شناخت کمالگرایی و پیامدهای آن، تا تمرین مهارتهای ذهنآگاهی، شفقت به خود و پذیرش ناکامیها هدایت میکند. جنیفر کمپ با روایت داستانهای واقعی، تمرینهای عملی و فعالیتهای خودارزیابی، فضایی تعاملی و آموزشی فراهم آورده است تا خواننده بتواند بهتدریج تغییرات مثبت و پایداری در زندگی خود ایجاد کند. این کتاب نهتنها به جنبههای فردی کمالگرایی میپردازد، بلکه ارتباط آن با مشکلات سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی و اختلالات خوردن را نیز بررسی کرده است.
خلاصه کتاب درمان کمال گرایی با اکت
کتاب درمان کمالگرایی با اکت بر پایهی دو محور اصلی بنا شده است: افزایش انعطافپذیری روانشناختی و تقویت شفقت به خود. نویسنده ابتدا با تعریف کمالگرایی و تمایز میان جنبههای مفید و آسیبزای آن، به بررسی پنج الگوی رفتاری ناکارآمد میپردازد: معیارهای افراطی، ترس از شکست، انتقاد از خود، اجتناب از موقعیتهای چالشبرانگیز و پیامدهای منفی این رفتارها در زندگی روزمره. در ادامه، کتاب با ارائهی تمرینهای ذهنآگاهی و فعالیتهای عملی، به خواننده کمک میکند تا ریشههای کمالگرایی خود را شناسایی کند و بهتدریج واکنشهای انعطافپذیرتری نسبت به ناکامیها و اشتباهات داشته باشد. بخشهایی از کتاب به ارتباط کمالگرایی با اختلالات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب، وسواس و اختلالات خوردن اختصاص یافته و راهکارهایی برای مدیریت این مشکلات ارائه شده است. در نهایت، کتاب با تأکید بر اهمیت پذیرش نقصها و تمرین مهربانی با خود، مسیر تازهای برای تجربهی زندگی معنادار و رضایتبخش پیش روی مخاطب قرار میدهد.
چرا باید کتاب درمان کمال گرایی با اکت را بخوانیم؟
درمان کمالگرایی با اکت اثری است که با رویکردی علمی و عملی، به یکی از چالشهای رایج زندگی مدرن میپردازد. این کتاب با ارائهی تمرینهای گامبهگام، فعالیتهای خودارزیابی و مثالهای ملموس، به مخاطب امکان میدهد تا بهصورت تدریجی و واقعبینانه با الگوهای کمالگرایانهی خود روبهرو شود و آنها را تغییر دهد. ویژگی شاخص این کتاب، ترکیب دانش روانشناسی با روایتهای واقعی و تمرینهای کاربردی است که باعث میشود خواننده نهتنها به شناخت عمیقتری از خود برسد، بلکه ابزارهای لازم برای ایجاد تغییرات مثبت را نیز در اختیار داشته باشد. همچنین، توجه ویژه به مهارت شفقت به خود و پذیرش نقصها، این کتاب را به منبعی ارزشمند برای کسانی تبدیل کرده است که به دنبال رهایی از فشارهای کمالگرایانه و تجربهی زندگی رضایتبخشتر هستند.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با کمالگرایی، ترس از شکست، انتقاد از خود یا اضطراب و افسردگی دستوپنجه نرم میکنند. همچنین برای افرادی که به دنبال راهکارهای عملی برای بهبود سلامت روان و افزایش انعطافپذیری روانشناختی هستند، این کتاب مناسب است. دانشجویان، والدین، شاغلان و هر کسی که احساس میکند معیارهای سختگیرانه زندگیاش را محدود کرده، میتواند از مطالب این کتاب بهره ببرد.
بخشی از کتاب درمان کمال گرایی با اکت
«کمالگرایی بهدلیل اجتناب از شکستخوردن، فرصت تمرینکردن و موفقنشدن و یادگیری را از ما میگیرد. افکار کمالگرایانه بهصورتی پنهانی و باورپذیر به ما قول میدهد که میتوانیم عالی، در امنیت و آسیبناپذیر باشیم؛ البته در صورتی که آنها را بپذیریم. آنها به ما میگویند کاملبودن مساوی است با احساس امنیت؛ یعنی هر وقت بیعیبونقص باشیم، حقیقتاً به کمال رسیدهایم. آنها به ما قول میدهند که اگر سخت کار کنیم و همهٔ کارها را بدون نقص انجام دهیم یا برای اینکه خود را ارزیابی منفی نکنیم یا شکست نخوریم، از انجامدادن بعضی کارها کاملاً خودداری کنیم، هیچگاه احساس شرم، بیارزشی و بیکفایتی نخواهیم کرد. برای بعضیها این داستان به حدی مهم است که اگر احساس کنند نمیتوانند بدون عیبونقص زندگی کنند، شاید دیگر زندهماندن برایشان ارزش نداشته باشد. همهٔ اینها دروغ است. افکار کمالگرایانه خط پایان را جلو و جلوتر و دور و دورتر میبرد. مهم نیست چقدر سخت تلاش میکنیم و چقدر جنبههای دیگر زندگی را بهعلت کمالگرایی قربانی کردهایم، در هر صورت ما هرگز و هرگز کافی نخواهیم بود. اگر درستی کمالگرایی خود را بررسی نکنیم، ممکن است در زندگی چیزی جز پشیمانی نصیبمان نشود.»