کتاب درخشش
معرفی کتاب درخشش
کتاب درخشش نوشته فواد شیرانی به موضوع بازاریابی و فروشندگی بیمهی عمر میپردازد و تجربههای نویسنده را در زمینهی فروش، مارکتینگ و ارتباط با مشتریان در صنعت بیمه بازگو میکند. درخشش با رویکردی کاربردی و با زبانی صمیمی، چالشها، راهکارها و مهارتهای لازم برای موفقیت در فروش بیمهی عمر را بازگو و نکات روانشناختی و رفتاری مرتبط با مشتریان را بررسی میکند. انتشارات پویش اندیشه این کتاب را منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درخشش
کتاب درخشش با محوریت بازاریابی و فروشندگی بیمهی عمر، مجموعهای از تجربهها و آموزههای فواد شیرانی را در قالب روایتهایی از مواجهه با مشتریان، چالشهای فروش و راهکارهای عملی ارائه میدهد. ساختار کتاب مبتنی بر روایتهای واقعی و مثالهای عینی است که هر کدام به یکی از جنبههای مهم فروش بیمهی عمر میپردازد؛ از اولین فروش به نزدیکان تا مذاکرات با مشتریان جدید و مدیریت جلسات گروهی. نویسنده در این کتاب، علاوه بر بیان تجربههای شخصی، رفتار مصرفکننده، مدلهای روانشناختی مشتریان و عوامل مؤثر بر تصمیمگیری خرید را نیز تحلیل میکند. درخشش با ترکیب دانش بازاریابی، روانشناسی فروش و مهارتهای ارتباطی، تصویری جامع از فرایند فروش بیمهی عمر ارائه میدهد و به موضوعاتی مانند اعتمادسازی، شناسایی نیاز مشتری، مدیریت مخالفتها و اهمیت پیگیری در فروش میپردازد. این کتاب برای کسانی که بهدنبال یادگیری مهارتهای فروش و موفقیت در صنعت بیمه هستند، منبعی الهامبخش و کاربردی بهشمار میآید.
خلاصه کتاب درخشش
کتاب درخشش بر پایهی تجربههای واقعی نویسنده در حوزهی فروش بیمهی عمر شکل گرفته است. نویسنده ابتدا با بیان اهمیت انتخاب هدف و شناخت علاقههای فردی، تأکید کرده است که موفقیت در فروش نیازمند باور به محصول و علاقه به حرفه است. در ادامه، با روایت اولین تجربههای فروش به نزدیکان، به نقش اعتماد و اعتبار در موفقیت فروش اشاره شده است. کتاب به اهمیت شناخت رفتار مشتریان و مدلهای ذهنی آنها میپردازد و توضیح میدهد که افراد بر اساس ویژگیهای بصری، سمعی و لمسی، واکنشهای متفاوتی به پیشنهادهای فروش نشان میدهند. در بخشهای بعدی، شیرانی به اهمیت کار تیمی، برگزاری جلسات گروهی و استفاده از ابزارهای آموزشی برای افزایش اثربخشی فروش اشاره کرده است. همچنین، به نقش برند و اعتبار شرکت بیمه در جلب اعتماد مشتریان پرداخته شده است.
کتاب با مثالهایی از مواجهه با مشتریان مختلف، به مهارتهای لازم برای مدیریت مخالفتها، شناسایی نیازهای واقعی و ارائهی راهکارهای متناسب با شرایط هر مشتری میپردازد. درخشش همچنین به موضوعات روانشناختی مانند انگیزههای خرید، اثر مرکب در پسانداز و اهمیت آموزش و یادگیری مستمر برای فروشندگان اشاره دارد. نویسنده با بیان داستانهایی از تعامل با مشتریان، نشان داده که موفقیت در فروش بیمهی عمر نهتنها به دانش فنی، بلکه به مهارتهای ارتباطی، همدلی و توانایی حل مسئله بستگی دارد. در نهایت، کتاب بر اهمیت خدمت به دیگران، ایجاد تغییر مثبت در زندگی مشتریان و نقش فروشنده به عنوان مشاور و راهنما تأکید کرده است.
چرا باید کتاب درخشش را بخوانیم؟
درخشش با ارائهی تجربههای واقعی و ملموس از دنیای فروش بیمهی عمر، به خواننده کمک میکند تا با چالشها و فرصتهای این حرفه آشنا شود. این کتاب نهتنها به آموزش تکنیکهای فروش میپردازد، بلکه به جنبههای روانشناختی و رفتاری مشتریان نیز توجه دارد و راهکارهایی برای ایجاد اعتماد، مدیریت مخالفتها و شناسایی نیازهای پنهان ارائه میدهد. نکات کاربردی و مثالهای متنوع کتاب، آن را به منبعی مناسب برای یادگیری مهارتهای ارتباطی و موفقیت در مذاکرات تبدیل کرده است.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که در حوزهی فروش بیمهی عمر یا بازاریابی فعالیت دارند یا علاقهمند به یادگیری مهارتهای فروش و ارتباط با مشتری هستند. مطالعهی آن به افرادی که بهدنبال بهبود تواناییهای مذاکره، اعتمادسازی و مدیریت جلسات فروش هستند، نیز توصیه میشود.
بخشی از کتاب درخشش
«بهترین و اولین مشتریان برای افراد تازهوارد به دنیای مارکتینگ، نزدیکترین افراد به آنها هستند. اقوام و آشنایان برای خرید از شما نیاز به اعتمادسازی ندارند و اغلب با خرید از شما سعی در کمک کردن به شما دارند.
اولین فروش بیمۀ عمر من به نزدیکانم بود؛ پس از آن که در یک مهمانی اعلام کردم که وارد دنیای بیمه شدهام و به معرفی مختصر بیمۀ عمر -هرچند بهصورت دستوپا شکسته- پرداختم، اولین بیمۀ عمر از من خریداری شد!
در آن روزها یک هفتهای از ورودم به این حرفه میگذشت و در حال آشنایی با الفبای بیمه در کلاسهای آموزشی بودم؛ اما شور و شوق و علاقه به موفقیت در این عرصه باعث میشد تا بیوقفه و فراتر از کلاسهای آموزشی برای رسیدن به اهدافم تلاش کنم. البته قطعاً اعتمادی که وجود داشت موجب اولین فروش من شده بود، نه اطلاعات من در زمینۀ بیمه.»