کتاب ما محافظان آب هستیم کارول لیندستروم + دانلود نمونه رایگان

کتاب ما محافظان آب هستیم

انتشارات:کتاب چار
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب ما محافظان آب هستیم

کتاب ما محافظان آب هستیم (We Are Water Protectors) نوشته کارول لیندستروم با تصویرگری میشایلا گوآد توسط الی کاک اشکیانی ترجمه شده و نشر کتاب چار (انتشارات میلکان) آن را در سال ۱۴۰۰ منتشر کرده است. این اثر تصویری، داستانی برای کودکان (گروه سنی: ب) با محوریت اهمیت آب و حفاظت از محیط‌زیست است که با الهام از فرهنگ بومیان آمریکای شمالی و به‌ویژه قبیله‌ی اوجیبوا نوشته شده است. داستان از زبان دختری جوان روایت شده که با الهام از آموزه‌های مادربزرگش، به اهمیت آب و نقش حیاتی آن در زندگی همه‌ی موجودات اشاره می‌کند. تصاویر رنگارنگ و زنده‌ی کتاب، فضای فرهنگی و طبیعت بومی را به تصویر کشیده و پیام همبستگی و مقاومت در برابر آسیب‌های محیط‌زیستی را تقویت کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ما محافظان آب هستیم اثر کارول لیندستروم

کتاب ما محافظان آب هستیم با الهام از فرهنگ و سنت‌های قبیله‌ی اوجیبوا، داستانی برای کودکان درباره‌ی پیوند عمیق انسان با آب و مسئولیت جمعی در حفاظت از آن ارائه می‌دهد. کارول لیندستروم، نویسنده‌ی کتاب حاضر با بهره‌گیری از روایت کودکانه و عناصر اسطوره‌ای، به موضوعاتی همچون آلودگی آب، تهدیدهای زیست‌محیطی و نقش جنبش‌های بومی در دفاع از منابع طبیعی پرداخته است. ساختار کتاب بر پایه‌ی روایت تصویری و متنی استوار است و هر صفحه با تصویرگری‌های میشائلا گوآد، فضای فرهنگی و طبیعت بومی را بازآفرینی کرده است. در بخش‌هایی از کتاب به پیشگویی‌های بومیان و دو مسیر متفاوت برای آینده‌ی زمین اشاره شده است؛ یکی راهی که به صلح و همزیستی با طبیعت می‌انجامد و دیگری مسیری که با بی‌توجهی به محیط‌زیست، آسیب و نابودی را به دنبال دارد. کتاب ما محافظان آب هستیم با زبانی ساده و استعاری، دغدغه‌های زیست‌محیطی را به نسل جدید منتقل می‌کند و اهمیت همبستگی و مقاومت در برابر تهدیدهای محیط‌زیستی را برجسته می‌سازد.

خلاصه داستان ما محافظان آب هستیم

داستان از زبان دختری جوان روایت می‌شود که در قبیله‌ی اوجیبوا زندگی می‌کند. او با الهام از مادربزرگش که آب را بهترین دارو می‌داند، به اهمیت آب در زندگی انسان‌ها و موجودات دیگر پی می‌برد. تهدیدی به نام مار سیاه که نماد لوله‌های نفت و آلودگی است، به سرزمین و آب‌های قبیله نزدیک می‌شود. دخترک تصمیم می‌گیرد با اتحاد قبیله و استفاده از آوازها و طبل‌های سنتی در برابر این تهدید مقاومت کند. او و قبیله‌اش نه‌تنها برای خود، بلکه برای همه‌ی موجودات زنده و طبیعت می‌جنگند. کتاب با تأکید بر وابستگی متقابل همه‌ی موجودات و مسئولیت انسان در حفاظت از آب و زمین، پیام خود را منتقل می‌کند. در بخش‌هایی از کتاب به پیشگویی‌های بومیان درباره‌ی دو مسیر آینده‌ی زمین اشاره شده؛ راهی که به صلح و سلامت محیط‌زیست می‌انجامد و دیگری مسیری که با بی‌توجهی به طبیعت، آسیب و نابودی را به دنبال دارد. نویسنده با الهام از جنبش‌های واقعی بومیان برای حفاظت از آب، داستانی خلق کرده که هم جنبه‌ی آموزشی دارد و هم الهام‌بخش است.

چرا باید کتاب ما محافظان آب هستیم را بخوانیم؟

کتاب ما محافظان آب هستیم با روایت ساده و تصویرهایش، مفاهیم مهمی مانند حفاظت از محیط‌زیست، اهمیت آب و مسئولیت جمعی را برای کودکان بیان می‌کند. این اثر با الهام از فرهنگ بومیان به کودکان و نوجوانان کمک می‌کند تا نسبت به منابع طبیعی و محیط پیرامون خود حساس‌تر شوند. تصاویر کتاب، فضای فرهنگی و طبیعت را به‌گونه‌ای زنده و ملموس به نمایش می‌گذارند و پیام همبستگی و مقاومت را تقویت می‌کنند. مطالعه‌ی این کتاب فرصتی برای آشنایی با فرهنگ‌های بومی و دغدغه‌های زیست‌محیطی معاصر فراهم می‌آورد و می‌تواند آغازگر گفت‌وگوهای ارزشمند درباره‌ی نقش هر فرد در حفاظت از زمین باشد.

خواندن این کتاب به کودکان (گروه سنی: ب)، نوجوانان، والدین و مربیانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی محیط‌زیست، آموزش مسئولیت‌پذیری و آشنایی با فرهنگ‌های بومی را دارند. همچنین این اثر برای کسانی که به‌دنبال داستان‌هایی با پیام‌های زیست‌محیطی و اجتماعی هستند، مناسب است.

درباره کارول لیندستروم

کارول لیندستروم (Carole Lindstrom) نویسنده‌ای آمریکایی و زاده‌ی سال ۱۹۶۴‏ میلادی است. کتاب ما محافظان آب هستیم (We Are Water Protectors) به قلم این نویسنده جوایز گوناگونی دریافت کرده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کتاب ما محافظان آب هستیم مدال کالدکات ۲۰۲۱ (Caldecott Medal 2021) را برای تصاویرش دریافت کرده است. این کتاب همچنین برنده‌ی جایزه‌ی Jane Addams Children’s Book Award 2021 در بخش کتاب‌های ویژه کودکان خردسال، نامزد نهایی جایزه‌ی Kirkus Prize 2020 در بخش ادبیات کودکان، نامزد جایزه‌ی Mgnolia در سال ۲۰۱۸ و کتاب پرفروش شماره‌یک فهرست کتاب‌های تصویری کودکان نیویورک تایمز بوده و افتخار Golden Kite 2021 در بخش متن کتاب تصویری را هم دریافت کرده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

منتقدان پیام عدالت محیط‌زیستی کتاب و نقاشی‌های آبرنگی آن را ستوده‌اند. در نقد Booklist این کتاب را ادای احترام زیبا و بیانیه‌ای قدرتمند توصیف کرده و نقاشی‌ها از آب، مناظر و مار سیاه را تحسین کرده‌اند. یک منتقد از Kirkus Reviews گفته تصویر ترسناک مار سیاه با دعوت به عملِ کتاب متوازن شده و تنوع جامعه‌ی دخترک و نمادگرایی عناصری که از نسل‌های پیشین گرفته شده، شایسته‌ی تحسین است. نقد آلن در The Horn Book بیان می‌کند که می‌توان فقط تصاویر را دید و بدون خواندن متن، پیام‌های اصلی کتاب را دریافت کرد. او افزوده که ترکیب متن و تصاویر به کتاب این قدرت را می‌دهد که ذهن‌ها و فرهنگ‌ها را تحت‌تأثیر قرار دهد. بسیاری از منتقدان مانند آلن، پیام‌های کتاب درباره‌ی اهمیت حفاظت از محیط‌زیست برای کودکان را ستوده‌اند. تری هانگ در نقدی برای Shelf Awareness نوشت که تعهد محیط‌زیستی در این کتاب، برای کودکان بسیار کوچک هم الهام‌بخش خواهد بود.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب ما محافظان آب هستیم با بازنویسی طاهره شاه‌محمدی و ترجمه‌ی محمدمهدی سیدناصری توسط نشر مؤسسه‌ی نشر و تحقیقات ذکر (کتاب‌های قاصدک) در سال ‏‫۱۴۰۰ منتشر شده است.