کتاب قانون پنج ثانیه ای
روشی برای متحول کردن زندگی، کار و اعتماد به نفس با شهامت هر روزه
معرفی کتاب قانون پنج ثانیه ای
کتاب قانون پنج ثانیه ای نوشته مل رابینز و ترجمه رضا اسکندری آذر، مهسا شکرخوار و فریده سنوری است که انتشارات کتاب مرو آن را منتشر کرده است. این کتاب بر یک ایدهی ساده بنا شده است: فاصلهی میان تصمیم و تعلل گاهی فقط چند ثانیه است و اگر این فاصله درست مدیریت شود، میتواند مسیر کار، رابطه، اعتمادبهنفس و عادتهای روزمره را تغییر دهد. نویسنده با تکیه بر تجربهی شخصی و نمونههای متعدد نشان میدهد چگونه یک شمارش معکوس کوتاه به ابزاری برای شروعکردن تبدیل میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قانون پنج ثانیه ای
کتاب قانون پنج ثانیه ای از مل رابینز حول یک مسئلهی آشنا شکل گرفته است: چرا آدمها با اینکه میدانند چه کاری باید انجام دهند، درست در لحظهی عمل عقب میکشند. نویسنده پاسخ را نه در کمبود دانستن، بلکه در چند ثانیهی حساس میان انگیزهی اولیه و هجوم تردیدها جستوجو کرده است. ایدهی اصلی کتاب از تجربهی شخصی او در دورهای بحرانی بیرون آمده است؛ دورهای که فرسودگی، فشار مالی، آشفتگی در کار و افت اعتمادبهنفس، انجام سادهترین کارها را هم دشوار کرده بود. از دل همین وضعیت، یک تکنیک کوتاه شکل میگیرد: شمارش معکوس از ۵ تا ۱ و بعد حرکت فوری. این کتاب از همان ابتدا میکوشد نشان دهد این روش قرار نیست معجزهای بیرونی باشد، بلکه ابزاری است برای قطعکردن چرخهی مکث، بهانه و عقبنشینی.
کتاب قانون پنج ثانیه ای فقط به شرح یک فرمول بسنده نمیکند و فضای آن با روایتهای شخصی، نمونههای فراوان از تجربههای دیگران و توضیحهایی دربارهی سازوکار ذهن کامل میشود. در فصلهای آغازین، نویسنده از کشف این قانون و کاربردش در بیدارشدن، ترک تعلل و روبهروشدن با کارهای عقبافتاده حرف میزند. بعدتر بحث به موضوعهایی مثل عادت، تردید، ترس، کنترل رفتار، اعتمادبهنفس و نقش اقدام فیزیکی در تغییر مسیر فکر میرسد. حضور پستها و روایتهای واقعی از افراد مختلف، به کتاب حالوهوایی میدهد که بیشتر بر تجربههای زیسته تکیه دارد تا بحث انتزاعی. در نتیجه، خواننده با متنی روبهروست که هم بر لحظههای کوچک روزمره تمرکز دارد، مثل بلندشدن از تخت یا شروع یک گفتوگو، و هم بر تصمیمهای بزرگتر، مثل تغییر شغل، درخواست کمک یا کنارگذاشتن یک عادت فرساینده.
خلاصه کتاب قانون پنج ثانیه ای
کتاب قانون پنج ثانیه ای توضیح میدهد که بسیاری از توقفهای روزمره نه از ناتوانی، بلکه از چند ثانیه تردید آغاز میشوند. مل رابینز میگوید وقتی ذهن در فاصلهی کوتاهی پس از یک حس درونی شروع به بهانهتراشی میکند، میتوان با یک شمارش معکوس ساده این چرخه را قطع کرد و بدن را به حرکت واداشت. نویسنده این ایده را با تجربهی شخصی خود در دورهای سخت آغاز میکند و بعد آن را به موقعیتهای مختلف گسترش میدهد: بیدارشدن، شروع کار، گفتوگوهای دشوار، کنترل عادتها و کمکردن ترس از اقدام. حرف اصلی این کتاب این است که تغییر، بیشتر از آنکه به انتظار برای حس بهتر وابسته باشد، به تصمیمهای کوتاه و فوری وابسته است.
چرا باید کتاب قانون پنج ثانیه ای را بخوانیم؟
دلایل خواندن قانون پنج ثانیه ای را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب یک تکنیک مشخص برای عبور از تعلل در لحظهی تصمیم ارائه میدهد.
- نویسنده نشان میدهد چرا دانستنِ کار درست، همیشه به انجامدادن آن منجر نمیشود.
- نمونههای متعدد کتاب، کاربرد این ایده را در موقعیتهای شخصی، کاری و عاطفی روشن میکنند.
- خواندن این کتاب به درک بهتر رابطهی میان تردید، عادت و اقدام فوری کمک میکند.
- این اثر بر کارهای کوچک اما تعیینکننده تمرکز دارد؛ همان لحظههایی که معمولاً نادیده گرفته میشوند.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که میخواهند اعتمادبهنفس را از مسیر عملکردن، نه فقط فکرکردن، بهتر بفهمند.
خواندن قانون پنج ثانیه ای به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که مدام کارهای مهم یا حتی ساده را به تعویق میاندازند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی ریشهی تردید و مکثهای روزمره شناخت دقیقتری پیدا کنند.
- مخاطبانی که با افت اعتمادبهنفس، ترس از شروع یا بهانهتراشی دستوپنجه نرم میکنند.
- کسانی که به کتابهای مرتبط با عادت، تغییر رفتار و مدیریت ذهن علاقه دارند.
- افرادی که میخواهند برای شروعکردن کارها، از یک روش کوتاه و قابلاجرا استفاده کنند.
بخشی از کتاب قانون پنج ثانیه ای
«قانون پنجثانیهای:
درست در همان لحظهای که ندای غریزه به شما میگوید کاری را در جهت نیل به هدفتان انجام دهید، باید از پنج تا یک معکوس شمرده و بلافاصله بهصورت فیزیکی اقدامی در آن جهت بکنید؛ وگرنه مغزتان جلوی شما را خواهد گرفت.
وقتی آن روز صبح برای اولین بار قانون را استفاده کردم، درست بهاندازهٔ شما متعجب شدم که چطور چیزی به این مسخرگی واقعاً جواب داد. شمارش معکوس؟ همین؟ پنج... چهار... سه... دو... یک... واقعاً؟! خودم هم نمیدانستم چرا این تکنیک جواب داد. فقط میدانستم که جواب داده. ماهها تقلا کردم که صبحها بهموقع از خواب بلند شوم و حالا یکباره قانون پنجثانیهای کاری کرده بود که تغییر رفتارم فوقالعاده راحت شود.
بعدها یاد گرفتم که وقتی شمارش معکوس میکنید، در واقع بهصورت ذهنی توی مغزتان دنده عوض میکنید. با این کار در روال پیشفرض فکرتان اخلال ایجاد میکنید و کاری را انجام میدهید که روانشناسها با عنوان مهار با اقتدار از آن نام میبرند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب قانون پنج ثانیه ای و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | قانون پنج ثانیه ای |
| عنوان دیگر | روشی برای متحول کردن زندگی، کار و اعتماد به نفس با شهامت هر روزه |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |
| نویسنده | مل رابینز |