کتاب چیزهایی که فراموش کردند در مدرسه به شما یاد بدهند
معرفی کتاب چیزهایی که فراموش کردند در مدرسه به شما یاد بدهند
کتاب چیزهایی که فراموش کردند در مدرسه به شما یاد بدهند نوشتهی آلن دوباتن و با ترجمهی گلناز بارونی، اثری است که به نقد و بررسی نظام آموزشی رایج و کاستیهای آن در آمادهسازی افراد برای زندگی واقعی میپردازد. این کتاب توسط انتشارات کتاب مرو بهصورت الکترونیکی منتشر شده است. دوباتن، فیلسوف و نویسندهی معاصر، با نگاهی موشکافانه و طنزی ملایم، به سراغ موضوعاتی میرود که معمولاً در مدرسه به آنها پرداخته نمیشود؛ موضوعاتی مانند بلوغ عاطفی، خودشناسی، روابط انسانی، مهارتهای زندگی و درک احساسات. کتاب با ساختاری منظم و فصلبندی مشخص، هر بار یکی از این موضوعات را به چالش میکشد و نشان میدهد که چگونه فقدان آموزش آنها میتواند در بزرگسالی مشکلاتی جدی ایجاد کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چیزهایی که فراموش کردند در مدرسه به شما یاد بدهند
چیزهایی که فراموش کردند در مدرسه به شما یاد بدهند، اثری غیرداستانی از آلن دوباتن است که با رویکردی انتقادی و تحلیلی به نظام آموزشی مینگرد. نویسنده در این کتاب، مدرسه را نهتنها بهعنوان یک نهاد آموزشی، بلکه بهعنوان سازندهی جهانبینی و نگرش افراد به زندگی بررسی کرده است. دوباتن با مثالها و روایتهایی از تجربههای شخصی و جمعی، نشان داده است که مدرسهها اغلب بر آموزش مهارتهای فنی و علمی تمرکز دارند و از آموزش مهارتهای عاطفی، اجتماعی و خودشناسی غافل میمانند. ساختار کتاب شامل فصلهایی است که هرکدام به یکی از این موضوعات مغفولمانده میپردازد؛ از جمله اهمیت دوستداشتن خود، درک دوران کودکی، مواجهه با شکست، مهارتهای ارتباطی و بلوغ عاطفی. نویسنده با زبانی روشن و بیپیرایه، تلاش کرده است تا فاصلهی میان دانستههای مدرسهای و نیازهای واقعی زندگی را برجسته کند و مخاطب را به بازاندیشی دربارهی آموزش و پرورش دعوت کند.
خلاصه کتاب چیزهایی که فراموش کردند در مدرسه به شما یاد بدهند
کتاب غیرداستانی است و این بخش شامل خلاصهی محتوایی و پیامهای اصلی کتاب است. دوباتن در چیزهایی که فراموش کردند در مدرسه به شما یاد بدهند، با نگاهی انتقادی به نظام آموزشی، به بررسی موضوعاتی میپردازد که معمولاً در مدرسه آموزش داده نمیشوند اما برای داشتن یک زندگی سالم و رضایتبخش ضروریاند. او در ابتدای کتاب، مدرسه را نهادی معرفی کرده است که با وجود تمام تلاشها و منابع، اغلب از آموزش مهارتهای اساسی زندگی غافل میماند. به باور نویسنده، مدرسهها بیشتر بر انتقال دانش علمی و فنی تمرکز دارند و کمتر به آموزش مهارتهایی مانند خودشناسی، مدیریت احساسات، روابط انسانی و بلوغ عاطفی میپردازند. در فصلهای ابتدایی، دوباتن به این موضوع اشاره کرده است که بسیاری از باورهای ما دربارهی موفقیت و ارزشمندی، ریشه در تلقینهای مدرسهای دارد؛ جایی که موفقیت در آزمونها و پیروی از قوانین، بهعنوان معیارهای اصلی موفقیت معرفی میشوند. او نشان داده است که این نگرش، افراد را به سمت نوعی وابستگی به تأیید دیگران و ترس از شکست سوق میدهد. در ادامه، نویسنده به اهمیت استقلال فکری و شجاعت در پیگیری خواستهها پرداخته است و تأکید کرده است که بسیاری از محدودیتهای ذهنی ما، حاصل عادت به اجازهگرفتن و ترس از قضاوت دیگران است. یکی از فصلهای مهم کتاب به موضوع بیتفاوتی دیگران نسبت به ما اختصاص یافته است. دوباتن با مثالهایی ملموس، توضیح داده است که بیشتر نگرانیهای ما دربارهی قضاوت دیگران بیاساس است و افراد معمولاً آنقدر درگیر مسائل شخصی خود هستند که به جزئیات زندگی ما توجهی ندارند. این بینش، بهعنوان راهی برای رهایی از اضطراب اجتماعی و افزایش اعتمادبهنفس مطرح شده است. در بخش دیگری از کتاب، نویسنده به نقش دوران کودکی در شکلگیری هویت و الگوهای رفتاری بزرگسالی پرداخته است. او توضیح داده است که بسیاری از مشکلات و باورهای محدودکنندهی ما، ریشه در تجربههای کودکی دارند و بدون شناخت و پذیرش این بخش از زندگی، رشد عاطفی و روانی دشوار خواهد بود. دوباتن همچنین بر اهمیت مهربانی با خود و دیگران، پذیرش شکست بهعنوان بخشی طبیعی از زندگی و جستوجوی شباهتها بهجای تفاوتها در روابط انسانی تأکید کرده است. در مجموع، کتاب با طرح پرسشهایی دربارهی کارکرد واقعی مدرسه و نیازهای اساسی انسان، مخاطب را به بازنگری در ارزشها و باورهای خود دعوت کرده است. نویسنده تلاش کرده است نشان دهد که آموزش مهارتهای عاطفی، خودشناسی و ارتباط مؤثر، بهاندازهی دانش علمی برای موفقیت و رضایت از زندگی اهمیت دارد.
چرا باید کتاب چیزهایی که فراموش کردند در مدرسه به شما یاد بدهند را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی متفاوت به آموزش و پرورش، به موضوعاتی میپردازد که معمولاً در نظام آموزشی رسمی نادیده گرفته میشوند. ویژگی شاخص کتاب، تمرکز بر مهارتهای عاطفی و انسانی است؛ مهارتهایی که در زندگی روزمره و روابط فردی و اجتماعی نقش کلیدی دارند اما کمتر مورد توجه قرار میگیرند. دوباتن با مثالهای ملموس و تحلیلهای روانشناختی، نشان داده است که بسیاری از مشکلات بزرگسالی، ریشه در فقدان آموزش این مهارتها دارد. خواندن این کتاب میتواند به درک بهتر خود، افزایش اعتمادبهنفس، پذیرش شکست و بهبود روابط انسانی کمک کند. همچنین، کتاب فرصتی برای بازنگری در باورها و ارزشهای شخصی فراهم میکند و مخاطب را به پرسشگری و خودآگاهی بیشتر دعوت میکند.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی رشد فردی، خودشناسی، بهبود روابط انسانی و افزایش مهارتهای عاطفی دارند. همچنین برای افرادی که از نظام آموزشی رایج رضایت ندارند یا به دنبال راههایی برای مواجهه با چالشهای زندگی بزرگسالی هستند، مناسب است. دانشآموزان، والدین، معلمان و هرکسی که به دنبال درک عمیقتر از خود و دیگران است، میتواند از این کتاب بهرهمند شود.