معرفی و دانلود کتاب بار دیگر نادر pdf + خلاصه رایگان

سیدقاسم یاحسینی
انتشارات:
فاتحان

معرفی کتاب بار دیگر نادر

کتاب بار دیگر نادر نوشته‌ سید قاسم یاحسینی اثری در حوزه‌ی تاریخ شفاهی دفاع مقدس است که به زندگی و مبارزات شهید نادر مهدوی می‌پردازد. این کتاب توسط انتشارات فاتحان منتشر شده و روایتگر فرازونشیب‌های زندگی یکی از چهره‌های شاخص نیروی دریایی سپاه پاسداران در دوران جنگ ایران و عراق است. نویسنده با بهره‌گیری از خاطرات شفاهی خانواده، دوستان و هم‌رزمان شهید، تصویری زنده و ملموس از دوران کودکی، نوجوانی، حضور در جبهه‌ها و نقش‌آفرینی‌های نادر مهدوی در عملیات‌های مقابله‌به‌مثل در خلیج‌فارس ارائه داده است. ساختار کتاب بر پایه‌ی روایت‌های دست‌اول و تجربه‌های نزدیکان شهید شکل گرفته و تلاش شده تا با پرهیز از بزرگ‌نمایی و اتکا بر اسناد و خاطرات معتبر، زندگی و شخصیت این فرمانده را بازتاب دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بار دیگر نادر

کتاب بار دیگر نادر (تاریخ شفاهی زندگی شهید نادر مهدوی) اثری مستند و روایی از سید قاسم یاحسینی است که به تاریخ شفاهی زندگی شهید نادر مهدوی می‌پردازد. این کتاب در قالب خاطرات شفاهی نزدیکان، دوستان و هم‌رزمان، زندگی شخصی و نظامی نادر مهدوی را از کودکی تا شهادت بازگو می‌کند. ساختار کتاب به‌صورت فصل‌بندی‌شده و بر اساس سیر زمانی وقایع تنظیم شده است؛ از سال‌های کودکی و نوجوانی در روستاهای جنوب ایران تا حضور فعال در جبهه‌های جنگ و فرماندهی عملیات‌های حساس دریایی.

سید قاسم یاحسینی با جمع‌آوری روایت‌های متنوع و گاه موازی، تلاش کرده است تصویری چندوجهی از شخصیت و نقش‌آفرینی‌های نادر مهدوی ارائه دهد. علاوه‌بر محوریت زندگی شهید مهدوی، به دیگر اعضای گروه مقابله‌به‌مثل و شهدای خلیج‌فارس نیز پرداخته شده است. کتاب با بهره‌گیری از واقعیت افزوده و اسناد شفاهی، سعی دارد مخاطب را به فضای آن دوران نزدیک کند و بخشی از ناگفته‌های جنگ در خلیج‌فارس را بازتاب دهد.

خلاصه کتاب بار دیگر نادر

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

کتاب بار دیگر نادر با روایت‌هایی از کودکی و نوجوانی نادر مهدوی آغاز می‌شود؛ پسری که در خانواده‌ای پرجمعیت و روستایی در جنوب ایران رشد کرد و از همان سال‌های ابتدایی زندگی با فقر، کار و تلاش آشنا شد. روایت‌ها از زبان برادر بزرگ‌تر و دیگر اعضای خانواده، تصویری از زندگی ساده، اما پر از امید و آرزو را ترسیم می‌کنند. نادر که در خانه با نام حسین شناخته می‌شد، بعدها نام و نام خانوادگی خود را به نادر مهدوی تغییر داد تا ارادتش به حضرت مهدی (عج) را نشان دهد. در ادامه، کتاب به سال‌های نوجوانی و جوانی نادر می‌پردازد؛ زمانی که با وقوع انقلاب اسلامی و سپس آغاز جنگ ایران و عراق، مسیر زندگی‌اش تغییر می‌کند.

او ابتدا در مغازه‌ای مشغول به کار می‌شود، اما علاقه و شور انقلابی‌اش او را به‌سمت فعالیت‌های بسیج و سپاه می‌کشاند. با شروع جنگ، نادر آموزش‌های نظامی می‌بیند و به‌سرعت به جبهه اعزام می‌شود. روایت‌هایی از حضور او در عملیات‌های مختلف، از آزادسازی بستان تا فرماندهی سپاه جم و ریز، بخش مهمی از کتاب را تشکیل می‌دهد. در فصل‌های بعد، به مأموریت نادر در جزیره‌ی خارک و نقش کلیدی او در دفاع از تأسیسات نفتی و مقابله با حملات دشمن پرداخته شده است.

روایت‌های هم‌رزمان و دوستان، از شجاعت، تدبیر و روحیه‌ی بالای او در شرایط سخت جنگ حکایت دارند. نادر به‌عنوان فرمانده‌ی عملیات‌های مقابله‌به‌مثل در خلیج‌فارس، نقش مهمی در اسکورت کشتی‌ها و مقابله با تهدیدات دریایی ایفا می‌کند. کتاب همچنین به زندگی خانوادگی، ازدواج و دل‌تنگی‌های نادر اشاره دارد و از تلاش او برای حفظ ارتباط با خانواده و دوستان سخن می‌گوید. در بخش‌های پایانی، روایت‌ها به عملیات‌های حساس دریایی، درگیری با نیروهای آمریکایی و نهایتاً شهادت نادر مهدوی می‌رسد. کتاب با بازتاب خاطرات پس از شهادت و تأثیر عمیق فقدان او بر خانواده و هم‌رزمان، تصویری انسانی و تأمل‌برانگیز از یک فرمانده‌ی جوان و فداکار ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب بار دیگر نادر را بخوانیم؟

کتاب بار دیگر نادر باتکیه‌بر خاطرات شفاهی و روایت‌های دست اول، فرصتی فراهم می‌کند تا مخاطب با زندگی و شخصیت یکی از فرماندهان برجسته‌ی جنگ ایران و عراق آشنا شود. کتاب بار دیگر نادر نه‌تنها به ابعاد نظامی و عملیاتی زندگی شهید مهدوی می‌پردازد، بلکه جنبه‌های انسانی، خانوادگی و اجتماعی او را نیز برجسته می‌کند. روایت‌های متنوع از زبان نزدیکان و هم‌رزمان، باعث شده است که تصویر ارائه‌شده از نادر مهدوی، واقعی و چندلایه باشد؛ همچنین کتاب به بخشی از تاریخ معاصر ایران می‌پردازد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ یعنی نقش نیروی دریایی سپاه در دفاع از خلیج‌فارس و مقابله با تهدیدات خارجی. این کتاب برای کسانی که به تاریخ شفاهی، خاطرات جنگ و شناخت شخصیت‌های تأثیرگذار علاقه دارند، منبعی ارزشمند و متفاوت به‌ شمار می‌آید.

خواندن کتاب بار دیگر نادر به علاقه‌مندان تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزه‌ی دفاع مقدس، دانشجویان علوم اجتماعی و کسانی که به روایت‌های شفاهی و سرگذشت‌نامه‌های جنگ علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود؛ همچنین این اثر برای افرادی که به‌دنبال شناخت عمیق‌تر نقش نیروی دریایی سپاه و عملیات‌های مقابله‌به‌مثل در خلیج‌فارس هستند، مناسب است.

بخشی از کتاب بار دیگر نادر

«در میان خانواده، همسایه‌ها، اقوام و دوستانش، همه او را به نام «حسین» می‌شناختند. اما در شناسنامه، نام و نام خانوادگیش «نادر بسریا» ثبت شده است. با این وجود، همه او را به نام «نادر مهدوی» می‌شناسند. در خانواده ما، سه نام خانوادگی رایج و مرسوم است: اول «فقیه» که متعلق به مادرم است؛ دوم «بسریا» که فامیل پدرم است و ظاهراً معنایی ندارد و یا ما نتوانسته‌ایم معنایش را پیدا کنیم؛ سوم «مهدوی» که اسم فامیل برادر شهیدم «حسین» معروف به «نادر» است. همین سه گانگی گاهی باعث سردرگمی‌هایی برای خبرنگاران و مورخان شده و می‌شود.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲ اسفند ۱۴۰۴ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بار دیگر نادر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:بار دیگر نادر
قیمت کتاب:۸۱۰۰۰ تومان

zahra
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۲/۱۳

خیلی شخصیت های فوق العاده ای فدای این کشور شدند. افتخار میکنم به ایرانی بودنم ...هموطن هایی غیور و دلاور داشتیم و داریم. شادی روح شهدا صلوات

گل پری
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۲/۱۰

کتاب را قبلا خوندم .۵ستاره به سوژه کتاب دادم .شهیدد که باید حتما شناخت ...