کتاب خدا کیه؟
معرفی کتاب خدا کیه؟
کتاب «خدا کیه؟» نوشتهٔ زهرا قاسمی و تصویرگری زهره صادقیان، جلد هفتم از مجموعه داستانهای ستایش است که نشر رهاوین آن را منتشر کرده است. این کتاب با محوریت مهارت تفکر نقاد برای کودکان بالای ۷ سال نوشته شده و تلاش دارد مفاهیم خداشناسی و پرسشگری را در قالب داستانی کودکانه و قابل لمس به مخاطب خود منتقل کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خدا کیه؟
در «خدا کیه؟» زهرا قاسمی با بهرهگیری از قالب داستان کوتاه کودکانه، به موضوع خداشناسی و مهارت تفکر نقاد میپردازد. این کتاب بخشی از مجموعهای است که با محوریت شخصیت «ستایش» و دوستانش، مفاهیم دینی و فلسفی را به زبان ساده و از زاویهٔ نگاه کودکان بررسی میکند. داستان در فضایی صمیمی و روزمره شکل میگیرد و گفتوگوهای میان شخصیتها، بستری برای طرح پرسشهای بنیادین دربارهٔ خدا، شکرگزاری و معنای نماز فراهم میکند. تصویرگری زهره صادقیان نیز به جذابیت و درک بهتر مفاهیم کمک کرده است. ساختار کتاب بهگونهای است که با روایت یک روز عادی و گفتوگوهای کودکانه، مخاطب را به تأمل و پرسشگری دربارهٔ مفاهیم دینی دعوت میکند، بدون آنکه پاسخهای قطعی و یکسویه ارائه دهد. این اثر در قالب داستانی کوتاه و با محوریت تجربههای شخصی کودکان، تلاش دارد مهارت اندیشیدن و پرسیدن را در مخاطبان خود تقویت کند.
خلاصه کتاب خدا کیه؟
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با آمادهشدن «ستایش» و «نرگس» برای رفتن به مسجد آغاز میشود. در مسیر، ستایش از دوستش میپرسد که خدا کیست و هرکدام از کودکان، پاسخهایی بر اساس تجربههای شخصی خود میدهند. نرگس خدا را کسی میداند که برادر کوچکش را به او داده و مادرش خدا را آفرینندهٔ دنیا و مراقب همیشگی معرفی میکند. ستایش با تردید میپرسد که اگر خدا را نمیبینیم، چگونه مراقب ماست؟ مادر ستایش با مثالی ملموس از زندگی روزمره، مراقبت خدا را توضیح میدهد و ارتباط میان دیدن و باورکردن را به چالش میکشد. در ادامه، گفتوگوها به موضوع نماز و شکرگزاری میرسد و کودکان دربارهٔ دلیل نمازخواندن و ارتباط با خدا صحبت میکنند. داستان با ورود آنها به مسجد و نشستن کنار مادرهایشان برای نماز به پایان میرسد، درحالیکه حس کنجکاوی و علاقهٔ آنها به شناخت خدا همچنان باقی است. روایت، فضای پرسشگری و جستوجوی پاسخ را در ذهن کودک زنده نگه میدارد و مخاطب را به اندیشیدن دربارهٔ مفاهیم دینی دعوت میکند.
چرا باید کتاب خدا کیه؟ را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی کودکانه و ملموس، به یکی از اساسیترین پرسشهای ذهن کودکان یعنی «خدا کیست؟» میپردازد. ویژگی شاخص «خدا کیه؟» در طرح پرسشهای بنیادین و تشویق به تفکر نقادانه است؛ بهگونهای که کودک نهتنها پاسخهای آماده دریافت نمیکند، بلکه خود را در فرایند جستوجو و کشف معنا شریک میبیند. داستان با مثالهای ساده از زندگی روزمره، مفاهیم انتزاعی را برای کودک قابل لمس میکند و زمینهای برای گفتوگو میان کودک و والدین یا مربیان فراهم میآورد. همچنین، تصویرگریهای کتاب به جذابیت و درک بهتر داستان کمک میکند و فضای صمیمی داستان، کودک را به همذاتپنداری با شخصیتها دعوت میکند.
مطالعهٔ این کتاب برای کودکان بالای ۷ سال که به پرسشهای دینی و فلسفی علاقه دارند یا درگیر پرسشهایی دربارهٔ خدا و معنای نماز هستند، مناسب است. همچنین والدین، مربیان و معلمان میتوانند از این کتاب برای گفتوگو با کودکان دربارهٔ مفاهیم دینی و تقویت مهارت تفکر نقاد بهره ببرند.
بخشی از کتاب خدا کیه؟
«ستایش پرسید: «به نظر تو خدا کیه؟» نرگس جواب داد: «خدا همان کسی است که یک برادر کوچک به من داده.» ستایش رو به مادر نرگس کرد و پرسید: «خاله... خدا کیه؟» مادر نرگس گفت: «همان که این دنیا را ساخته. همان که من، نرگس، تو و مادرت را به این دنیا آورده است.» مادر نرگس گفت: «من هم نمیدانم خدا کجاست؛ اما میدانم که همیشه مراقب ماست.» ستایش: «خب وقتی او را نمیبینیم، چطور مواظب ماست؟» مادر ستایش که صحبتهای آنها را میشنید، جواب داد: «دخترم، یادت میآید دیروز خانه نبودم، اما برایت غذا پخته بودم؟» ستایش سری تکان داد و گفت: «بله یادم هست.» مادرش گفت: «دقیقاً خدا هم همینطور مراقب ماست. او گلها، درختها، گنجشکها و... را آفریده است اما ما او را نمیبینیم.»