کتاب مهارت های زندگی گروه جوان (۱۸ تا ۲۵ سال)، کتاب کار
معرفی کتاب مهارت های زندگی گروه جوان (۱۸ تا ۲۵ سال)، کتاب کار
کتاب الکترونیکی «مهارتهای زندگی گروه جوان (۱۸ تا ۲۵ سال)، کتاب کار» نوشتهٔ رضا امجدیفر، صدیقهالسادات میرزایی، عزیزاله صابری و مریم مختاری است که نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب بهعنوان یک راهنمای عملی برای جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال طراحی شده و با تمرکز بر آموزش مهارتهای زندگی، به مخاطبان کمک میکند تا با چالشهای این دورهٔ حساس بهتر روبهرو شوند. ساختار کتاب بهصورت کارگاهی و تمرینی است و با ارائهٔ فعالیتها، پرسشنامهها و تمرینهای فردی و گروهی، خواننده را به مشارکت فعال در فرایند یادگیری دعوت میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مهارت های زندگی گروه جوان (۱۸ تا ۲۵ سال)، کتاب کار
«مهارتهای زندگی گروه جوان (۱۸ تا ۲۵ سال)، کتاب کار» اثری در قالب ناداستان و کتاب کار است که بهطور ویژه برای جوانان در بازهٔ سنی ۱۸ تا ۲۵ سال تدوین شده است. نویسندگان این کتاب، رضا امجدیفر، صدیقهالسادات میرزایی، عزیزاله صابری و مریم مختاری، با رویکردی آموزشی و تعاملی، تلاش کردهاند مهارتهایی را که برای موفقیت و سلامت روانی در این دورهٔ سنی ضروری است، آموزش دهند. ساختار کتاب مبتنی بر فعالیتهای عملی، پرسشنامهها، جدولها و تمرینهای فردی و گروهی است که مخاطب را به تفکر، خودشناسی و تمرین مهارتها ترغیب میکند. این کتاب کار، علاوهبر ارائهٔ مفاهیم نظری، با مثالها و فعالیتهای متنوع، امکان تمرین و پیگیری پیشرفت فردی را فراهم میآورد. موضوعات اصلی کتاب شامل مدیریت خشم، مهارتهای ارتباطی، جرأتمندی، حل تعارض، خودگوییهای منفی و مثبت و راهکارهای مقابله با فشارهای اجتماعی است. این اثر بهگونهای طراحی شده که هم در محیطهای آموزشی و هم بهصورت فردی قابل استفاده باشد و به جوانان کمک کند تا با مسائل روزمرهٔ خود آگاهانهتر و مؤثرتر برخورد کنند.
خلاصه کتاب مهارت های زندگی گروه جوان (۱۸ تا ۲۵ سال)، کتاب کار
این کتاب کار با هدف آموزش مهارتهای اساسی زندگی به جوانان، مجموعهای از فعالیتها و تمرینها را ارائه میدهد که هرکدام به یکی از جنبههای مهم رشد فردی و اجتماعی میپردازند. در ابتدای کتاب، با یک پیشآزمون، مخاطب میزان پرخاشگری، خشم و کینهورزی خود را میسنجد و با تحلیل نتایج، نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی میکند. سپس، اصولی که باید در زندگی به آنها پایبند بود، مورد بررسی قرار میگیرد و مخاطب تشویق میشود اهداف شخصی خود را مشخص کند. در ادامه، کتاب به موضوع مدیریت خشم میپردازد و با تمرینهایی مانند شناسایی عوامل برانگیزانندهٔ خشم، سبکهای ابراز خشم و تکنیکهای آرامسازی، به مخاطب کمک میکند تا راهکارهای کنترل هیجان را بیاموزد. تمرینهای تنفس کنترلشده و آرامسازی عضلانی پیشرونده، از جمله فعالیتهایی هستند که بهصورت گامبهگام آموزش داده شدهاند. بخش دیگری از کتاب به خودگوییهای منفی و مثبت اختصاص دارد و با معرفی انواع خطاهای شناختی، مخاطب را به شناسایی و جایگزینی افکار ناکارآمد با افکار مفیدتر راهنمایی میکند. همچنین، مهارت ابراز سازندهٔ خشم و حل تعارض، با ارائهٔ مراحل مشخص و تمرینهای عملی، آموزش داده شده است. در بخش مهارتهای ارتباطی، کتاب با فعالیتهای گروهی و فردی، اهمیت ارتباط مؤثر، راهکارهای بهبود گفتوگو و گوشدادن فعال را بررسی میکند. تمرینهایی برای شناسایی موانع ارتباط، تبدیل جملات ناسالم به سالم و ایفای نقش در موقعیتهای ارتباطی مختلف نیز ارائه شده است. در مجموع، این کتاب کار با رویکردی تعاملی، مهارتهایی را آموزش میدهد که برای موفقیت فردی و اجتماعی جوانان ضروری هستند.
چرا باید کتاب مهارت های زندگی گروه جوان (۱۸ تا ۲۵ سال)، کتاب کار را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر نیازهای واقعی جوانان، مجموعهای از مهارتهای کاربردی را بهصورت تمرینمحور آموزش میدهد. ویژگی شاخص آن، ساختار تعاملی و فعالیتمحور است که مخاطب را از حالت منفعل خارج میکند و به مشارکت فعال در فرایند یادگیری دعوت میکند. با مطالعه و انجام تمرینهای این کتاب، میتوان به خودشناسی عمیقتر، مدیریت بهتر هیجانات، بهبود روابط بینفردی و افزایش اعتمادبهنفس دست یافت. همچنین، کتاب بهگونهای طراحی شده که هر فرد بتواند مسیر رشد شخصی خود را دنبال کند و مهارتهای آموختهشده را در زندگی روزمره بهکار گیرد.
این کتاب برای جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال که با چالشهای هیجانی، ارتباطی و اجتماعی روبهرو هستند، مناسب است. همچنین، دانشجویان، مشاوران، مربیان و افرادی که بهدنبال تقویت مهارتهای زندگی و مدیریت احساسات خود هستند، میتوانند از محتوای این کتاب بهرهمند شوند. برای کسانی که بهدنبال راهکارهایی عملی برای کنترل خشم، بهبود ارتباط و افزایش جرأتمندی هستند، این کتاب پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب مهارت های زندگی گروه جوان (۱۸ تا ۲۵ سال)، کتاب کار
«برخی مسائل جزئی و ناچیز مرا عصبی میکند. وقتی به وقایع گذشته نگاه میکنم، بیاختیار رنجیده میشوم. کارهای زیادی انجام میدهم که بیدلیل حس بدی به من میدهد. وقتی چیزهایی مانع تحقق یافتن برنامهها و نقشههایم میشوند، عصبانی میشوم. از بیانصافی دیگران عصبانی میشوم. تحمل شکست و ناکامی برایم خیلی مشکل است. حتی وقتی عصبانیت خود را از دیگران مخفی میکنم، مدت طولانی درباره آن فکر میکنم. بعضی از دوستانم عاداتی دارند که مرا بسیار خشمگین میکند. خودم را سرزنش میکنم. از کارهای احمقانه دیگران عصبی میشوم. بار سنگینی روی دوشم احساس میکنم. وقتی مورد انتقاد قرار میگیرم، شدیداً خشمگین میشوم. از تأخیر و تعلل دیگران عصبانی میشوم. وقتی حرفم به کرسی نمینشیند، خیلی دلگیر میشوم. وقتی عصبانی میشوم، کنترلی روی حرفهایم ندارم. وقتی که خشمگین میشوم به دیگران دشنام میدهم. آنقدر خشمگین میشوم که رفتارهای غیرمنطقی از من سر میزند.»