کتاب نقطه کوچک اضطراب
معرفی کتاب نقطه کوچک اضطراب
کتاب الکترونیکی «نقطه کوچک اضطراب» نوشتهٔ دیان آلبر و با ترجمهٔ نفیسه قدوسی و مهوش مولایی، توسط نشر رشد فرهنگ منتشر شده است. این کتاب تصویری و کودکانه، با زبانی ساده و داستانی، به موضوع اضطراب در کودکان میپردازد و تلاش میکند راههایی برای شناخت و مدیریت این احساس به کودکان آموزش دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نقطه کوچک اضطراب
«نقطه کوچک اضطراب» اثری داستانی و تصویری است که برای گروه سنی کودک نوشته شده و با تصویرگری خود نویسنده همراه است. این کتاب با محوریت احساس اضطراب، تلاش کرده است تا مفاهیم روانشناسی و رفتاردرمانی شناختی را به زبان کودکانه و در قالب داستانی کوتاه و مصور به مخاطب خردسال منتقل کند. ساختار کتاب بهگونهای است که هر صفحه با تصویر و متن کوتاه، کودک را با احساسات مختلف آشنا میکند و بهویژه بر اضطراب و راههای مواجهه با آن تمرکز دارد. نویسنده با خلق شخصیتهایی مانند نقطهٔ اضطراب و نقطهٔ آرامش، تلاش کرده است تا احساسات را برای کودک قابل لمس و قابل فهم کند. این کتاب در قالب داستانی کوتاه و با تکیهبر تکنیکهای ساده، به کودکان کمک میکند تا اضطراب خود را بشناسند و با تمرینهایی عملی، آن را مدیریت کنند. «نقطه کوچک اضطراب» نهتنها برای کودکان، بلکه برای والدین و مربیان نیز میتواند ابزاری برای گفتوگو دربارهٔ احساسات و آموزش مهارتهای مقابله با نگرانی باشد.
خلاصه کتاب نقطه کوچک اضطراب
در «نقطه کوچک اضطراب»، داستان با معرفی نقطهای به نام اضطراب آغاز میشود که هر زمان کودک احساس نگرانی، عصبانیت یا دلواپسی دارد، ظاهر میشود. این نقطهٔ کوچک در موقعیتهای جدید یا چالشبرانگیز، مانند اولین روز مدرسه یا امتحان دادن، بزرگتر میشود و باعث میشود کودک احساس ترس یا ناراحتی کند. نویسنده با مثالهایی ساده، نشان میدهد که اضطراب احساسی طبیعی است و حتی میتواند از کودک در برابر خطر محافظت کند، اما اگر بیش از حد بزرگ شود، ممکن است مانع انجام کارهای مورد علاقهٔ کودک شود یا باعث واکنشهای جسمانی مانند دلدرد و عرق کردن گردد. در ادامه، کتاب تمرینهایی را معرفی میکند که کودک میتواند با انجام آنها، نقطهٔ اضطراب را کوچکتر کند. برای مثال، کشیدن خط خیالی از نوک انگشت تا کف دست و تکرار جملههایی مانند «من میتوانم شکستش بدهم، میتوانم آرام شوم» به کودک کمک میکند تا اضطرابش را کنترل کند. همچنین، نفس عمیق کشیدن و تصور بیرون فرستادن نگرانیها از بدن، از دیگر تکنیکهایی است که در کتاب آموزش داده شده است. در نهایت، کودک یاد میگیرد که با تمرین این روشها در موقعیتهای مختلف، میتواند نقطهٔ اضطراب را کوچک کند و به نقطهٔ آرامش برسد.
چرا باید کتاب نقطه کوچک اضطراب را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی تصویری و ملموس، به کودکان کمک میکند تا احساس اضطراب را بشناسند و آن را بهعنوان بخشی از زندگی خود بپذیرند. «نقطه کوچک اضطراب» با ارائهٔ تمرینهای ساده و قابل اجرا، راهکارهایی برای مدیریت نگرانی در موقعیتهای مختلف به کودک آموزش میدهد. والدین و مربیان نیز میتوانند از این کتاب برای شروع گفتوگو دربارهٔ احساسات و آموزش مهارتهای مقابله با اضطراب به کودکان بهره ببرند. استفاده از شخصیتهای نمادین و تکنیکهای عملی، این کتاب را به ابزاری کاربردی برای آموزش مهارتهای زندگی به کودکان تبدیل کرده است.
مطالعهٔ این کتاب برای کودکان دبستانی که با احساس نگرانی و اضطراب مواجهاند، مناسب است. همچنین والدین، مربیان و مشاورانی که بهدنبال راهی برای آموزش مدیریت احساسات به کودکان هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند. «نقطه کوچک اضطراب» بهویژه برای کودکانی که در موقعیتهای جدید یا استرسزا دچار نگرانی میشوند، مفید است.
بخشی از کتاب نقطه کوچک اضطراب
«درست زمانی که حس میکنی نگران، عصبانی و دلواپسی، نقطهٔ اضطراب خودش رو نشون میده. ما هر روز اضطراب رو احساس میکنیم. ما احساسهای دیگهای مثل غم و عصبانیت هم داریم! همهٔ این احساسها درون ما هستن. ولی ما وقتی بهترین حس رو داریم که در نقطهٔ آرامش خودمون هستیم. نقطهٔ اضطرابت باعث میشه خیلی نگران بشی، خصوصاً وقتی میخوای یه کار جدید بکنی. یادته وقتی برای اولین بار میخواستی فوتبال بازی کنی چه احساسی داشتی؟ یا وقت امتحان دادن چه احساسی داری؟ هربار نقطه اضطرابت ازت میپرسه چی میشه اگر…؟ یادت باشه میتونی این جواب رو بهش بدی: من میتونم این کارو بکنم. این باعث میشه نقطه اضطرابت به نقطه آرامش تبدیل بشه، مثل من! اشکالی نداره اگه گاهی وقتا نقطههای اضطراب سراغت بیان، چون این نگرانیها از تو در مقابل خطرها محافظت میکنن. اما اگه نگرانیهات خیلی بزرگ یا خیلی زیاد بشن، حس خوبی نخواهی داشت.»