کتاب گلچین غزلیات بیدل دهلوی به خط نستعلیق
معرفی کتاب گلچین غزلیات بیدل دهلوی به خط نستعلیق
کتاب الکترونیکی «گلچین غزلیات بیدل دهلوی به خط نستعلیق» مجموعهای از برگزیدهترین غزلهای «بیدل دهلوی» است که با گردآوری و تدوین «علیرضا ملکی» و به خط نستعلیق، توسط نشر حافظ اسرار منتشر شده است. این اثر بخشی از مجموعه «سیری در اسرار خداشناسی» بهشمار میآید و با انتخاب ۳۳۲ غزل از میان هزاران غزل بیدل، تلاش کرده است نمونههایی از ژرفترین و پرمحتواترین اشعار این شاعر برجسته سبک هندی را گردآوری کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گلچین غزلیات بیدل دهلوی به خط نستعلیق
«گلچین غزلیات بیدل دهلوی به خط نستعلیق» اثری است در قالب شعر فارسی و بهویژه غزل، که به انتخاب و تدوین علیرضا ملکی، گزیدهای از غزلهای «بیدل دهلوی» را در اختیار علاقهمندان قرار میدهد. این کتاب بخشی از مجموعه «سیری در اسرار خداشناسی» است و با بهرهگیری از خط نستعلیق، جلوهای هنری و سنتی به اشعار بخشیده است. بیدل دهلوی، شاعر نامدار سبک هندی، در قرن یازدهم و دوازدهم هجری قمری میزیست و آثارش سرشار از مضامین عرفانی، فلسفی و تأملات عمیق دربارهٔ هستی و انسان است. ساختار کتاب بر پایهٔ گزینش غزلهایی است که از نظر وزن و معنا برجستهاند و بهگونهای نمایندهٔ اندیشهها و سبک خاص بیدل هستند. این مجموعه نهتنها برای دوستداران شعر و ادب فارسی، بلکه برای پژوهشگران حوزهٔ عرفان و فلسفه نیز منبعی ارزشمند بهشمار میآید. کتاب با مقدمهای دربارهٔ زندگی و اندیشههای بیدل آغاز میشود و سپس به ارائهٔ غزلها میپردازد، بیآنکه به شرح و تفسیر مفصل ابیات وارد شود. انتخاب خط نستعلیق برای نگارش اشعار، بر زیبایی بصری و اصالت اثر افزوده است.
چرا باید کتاب گلچین غزلیات بیدل دهلوی به خط نستعلیق را بخوانیم؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا با جهانبینی و زبان شاعرانهٔ «بیدل دهلوی» آشنا شد؛ شاعری که در سبک هندی، مضامین پیچیدهٔ عرفانی و فلسفی را با تصاویری بدیع و ترکیبات هنرمندانه بیان کرده است. مطالعهٔ این گلچین، دریچهای به سوی اندیشههای عمیق دربارهٔ هستی، انسان و رابطهٔ او با خداوند میگشاید. همچنین، انتخاب غزلها از میان آثار گستردهٔ بیدل، خواننده را با نمونههایی از اوج خیالپردازی و مضمونآفرینی در شعر فارسی روبهرو میکند. بهرهگیری از خط نستعلیق نیز تجربهای متفاوت و چشمنواز برای علاقهمندان به هنر خوشنویسی و ادب کلاسیک فارسی رقم میزند.
این کتاب برای دوستداران شعر فارسی، علاقهمندان به سبک هندی، پژوهشگران حوزهٔ عرفان و فلسفه، و کسانی که به دنبال درک عمیقتری از مضامین معنوی و فلسفی در ادبیات هستند، مناسب است. همچنین، برای هنرجویان خوشنویسی و علاقهمندان به آثار کلاسیک فارسی، تجربهای ارزشمند بهشمار میآید.
بخشی از کتاب گلچین غزلیات بیدل دهلوی به خط نستعلیق
«ای مردهٔ تکلف، از کیف و کم برون آی ازین محفل چه امکان است بیرون رفتن ما را مدد از هیچ کس در موسم پیری نمیخواهم اگر مردی، در تسلیم زن راه طلب مگشا ای آینهٔ حسن، تمنای تو جانها را ای رسته ز گلزارت، آن نرگس جادوها را ای ز شوخیهای حسنت، محو پیچ و تابها را ای غافل از رنج هوس، آیینهپردازی چرا ای گداز دل، نفسی اشک شو به دیده بیا این انجمن عشق است، توفانگر سامانها را با دل آسوده، از تشویش آب و نان بر باکمال اتحاد، از وصل مهجوریم ما با همه افسردگی، مفت تماشاییم ما بر آن سرم که ز دامن برون کشم پا را بر قماش پوچ هستی، تا به کی وسواسها را»