کتاب نبرد با سمندرها کارل چاپک + دانلود نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب نبرد با سمندرها

کتاب نبرد با سمندرها

معرفی کتاب نبرد با سمندرها

کتاب نبرد با سمندرها با عنوان انگلیسی War with the newts نوشتهٔ «کارل چاپک» با ترجمهٔ «زهره صبوحی‌زرافشان»، در سال ۱۴۰۳ توسط نشر ثالث منتشر شده است. این رمان علمی‌تخیلی با روایتی طنزآمیز و انتقادی، به بررسی مناسبات قدرت، استعمار و سرنوشت بشریت در مواجهه با گونه‌ای جدید از موجودات هوشمند می‌پردازد. «چاپک» در این اثر، با بهره‌گیری از تخیل و نگاهی انتقادی به جامعهٔ انسانی، داستانی چندلایه و پرکشش خلق کرده است که هم‌زمان سرگرم‌کننده و اندیشمندانه است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نبرد با سمندرها اثر کارل چاپک

کتاب «نبرد با سمندرها» رمانی علمی‌تخیلی از «کارل چاپک» است که نخستین بار در دههٔ ۱۹۳۰ منتشر شد و به‌سرعت جایگاه ویژه‌ای در ادبیات اروپا پیدا کرد. این کتاب با ساختاری چندبخشی و روایتی غیرخطی، داستان کشف و گسترش سمندرهای هوشمند را روایت می‌کند؛ موجوداتی که ابتدا به‌عنوان نیروی کار ارزان و مطیع توسط انسان‌ها به کار گرفته می‌شوند، اما به‌تدریج جایگاه خود را در جهان تغییر می‌دهند. «چاپک» با استفاده از طنز و کنایه، نقدی تند بر استعمار، دیکتاتوری و نظام‌های توتالیتر ارائه داده است.

روایت کتاب «نبرد با سمندرها» از زبان شخصیت‌های مختلف و با سبک‌های متنوع، از گزارش خبری تا دفترچهٔ خاطرات و گفت‌وگوهای روزنامه‌نگاران، پیش می‌رود و به‌گونه‌ای طراحی شده که هم جنبهٔ سرگرمی دارد و هم لایه‌های عمیق‌تری از نقد اجتماعی و سیاسی را در خود جای داده است. «کارل چاپک» در این رمان با بهره‌گیری از عناصر علمی‌تخیلی، تصویری از آینده‌ای محتمل ارائه می‌دهد که در آن مرز میان انسان و غیرانسان، قدرت و ضعف و سلطه و آزادی به چالش کشیده می‌شود.

خلاصه داستان نبرد با سمندرها

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان «نبرد با سمندرها» با ماجرای کاپیتان «ی. فان توخ» آغاز می‌شود که در جست‌وجوی مروارید به جزیره‌ای دورافتاده می‌رسد و با موجوداتی عجیب و ناشناخته روبه‌رو می‌شود؛ سمندرهایی که برخلاف تصور اولیه، هوشمند و اجتماعی‌اند. کاپیتان با مشاهدهٔ رفتار این موجودات، به‌تدریج با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند و متوجه می‌شود که می‌توانند به‌عنوان نیروی کار به کار گرفته شوند. این کشفْ سرآغاز زنجیره‌ای از وقایع است که به گسترش سمندرها در سراسر جهان منجر می‌شود.

داستان از زاویهٔ دید شخصیت‌های مختلف، از جمله روزنامه‌نگاران و سرمایه‌داران، روایت می‌شود و نشان می‌دهد چگونه سمندرها به‌سرعت به بخشی از اقتصاد و صنعت جهانی تبدیل می‌شوند. انسان‌ها با طمع و بی‌توجهی به پیامدهای اخلاقی و زیست‌محیطی، سمندرها را استثمار می‌کنند و حتی به آن‌ها ابزار می‌دهند و دانش می‌آموزند تا بهره‌وری‌شان را افزایش دهند، اما به‌تدریج سمندرها با هوش و سازماندهی خود، جایگاهشان را تغییر می‌دهند و به تهدیدی جدی برای انسان‌ها تبدیل می‌شوند.

رمان «نبرد با سمندرها» با طنز تلخ و نگاهی انتقادی، روند تدریجی قدرت‌گیری سمندرها و ضعف و فروپاشی جوامع انسانی را به تصویر می‌کشد. در این میان، دغدغه‌هایی چون خطرات تکنولوژی، سوءاستفاده از قدرت و بی‌توجهی به پیامدهای اخلاقی و اجتماعی تصمیمات بشری، به‌شکل نمادین مطرح می‌شود. داستان تا مرز یک فاجعهٔ جهانی پیش می‌رود، اما پایان آن به‌گونه‌ای است که همچنان امکان تفسیر و تأمل را برای خواننده باقی می‌گذارد.

چرا باید کتاب نبرد با سمندرها را بخوانیم؟

این کتاب با روایتی چندلایه و طنزآمیز، به موضوعاتی چون استعمار، دیکتاتوری و رابطهٔ انسان با قدرت و تکنولوژی می‌پردازد. رمان «نبرد با سمندرها» نه‌تنها یک داستان سرگرم‌کننده و پرماجراست، بلکه فرصتی برای اندیشیدن به پیامدهای تصمیمات جمعی و فردی انسان‌ها فراهم می‌کند. نگاه انتقادی نویسنده به ساختارهای قدرت و هشدار به تکرار اشتباهات تاریخی، این اثر را به متنی قابل‌تأمل برای علاقه‌مندان به ادبیات اجتماعی و علمی‌تخیلی تبدیل کرده است؛‌ همچنین شیوهٔ روایت و شخصیت‌پردازی خاص «چاپک» تجربه‌ای متفاوت از خواندن یک رمان کلاسیک را رقم می‌زند.

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های علمی‌تخیلی، دوستداران ادبیات انتقادی و اجتماعی و کسانی که به موضوعاتی چون استعمار، قدرت و آیندهٔ بشریت علاقه دارند، مناسب است؛ همچنین دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی می‌توانند از لایه‌های نمادین و تحلیلی این اثر بهره‌مند شوند.

درباره کارل چاپک

«کارل چاپک» (به چکی Karel Čapek) در ۹ ژانویهٔ ۱۸۹۰ به دنیا آمد و از نویسندگان برجستهٔ اهل چک در سدهٔ بیستم به شمار می‌رود. او نویسندگی را در دوران تحصیل در دانشگاه‌های سوربن و پراگ آغاز کرد و نخستین نمایش‌نامه‌اش با عنوان «راه‌زن» در سال ۱۹۲۰ منتشر شد.

«چاپک» در سال‌های جنگ جهانی اول به روزنامه‌نگاری روی آورد. انتشار نمایش‌نامهٔ «ربات‌های جهانی روسوم» (R.U.R) برایش شهرت جهانی به ارمغان آورد؛ این اثر هجویه‌ای بر تمدن ماشینی بود و نویسنده در آن هشدار داد که فناوری می‌تواند میلیون‌ها انسان را از کار بیکار کند. واژهٔ «ربات» نخستین بار در همین نمایش‌نامه معرفی و تعریف شد؛ هرچند برخی منابع این نام‌گذاری را به برادر او، «جوزف چاپک»، نسبت می‌دهند.

«کارل چاپک» در طول زندگی کوتاه اما پربارش نویسنده‌ای پرکار بود. از آثار او که به فارسی ترجمه شده‌اند می‌توان به «کارخانهٔ مطلق‌سازی» و «داستان‌های جن و پری» اشاره کرد. او در سال ۱۹۳۸ چشم از جهان فروبست.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

«چاپک» هفت بار نامزد جایزهٔ نوبل ادبیات شد، اما هرگز این جایزه را نبرد.

پس از مرگش، جایزه‌ای به نام جایزهٔ «کارل چاپک» (Karel Čapek Prize) در سال ۱۹۹۴ توسط باشگاه PEN جمهوری چک تأسیس شد که هر دو سال یک‌ بار به نویسندگان چک اعطا می‌شود؛ این جایزه برای تأکید بر ارزش‌های دموکراتیک و انسان‌گرایانه در ادبیات است.

به پاس خدمات ادبی و فرهنگی‌اش، یک سیارک نیز به نام «۱۹۳۱ Čapek» نام‌گذاری شده است.

همچنین پس از مرگش، به او نشان «توماش گاریگ ماساریک» اعطا شد.

بخشی از کتاب نبرد با سمندرها

«کاپیتان ی. فان توخ جلسهٔ بازجویی‌اش را در کمال صبر و دقت ادامه داد. بله، شیطان آن‌جا بود. چندتا؟ هزاران‌هزار. آن‌ها حدوداً به بزرگی یک بچهٔ ده‌ساله بودند آقا، و تقریباً سیاه‌وسفید. آن‌ها شنا می‌کنند، اما کف دریا، روی دو پا هم راه می‌روند، صاحب. مثل من و شما. حتی بدنشان را موقع راه‌رفتن به این‌سو و آن‌سو می‌چرخانند، به این‌سو و آن‌سو... بله آقا، آن‌ها دست هم دارند مثل آدم‌ها. نه آن‌ها پنجه ندارند. چیزی شبیه دست بچه. نه آقا، آن‌ها نه شاخ و نه پولک دارند. بله، آن‌ها یک دم دارند، کمی شبیه دم ماهی اما بدون باله و یک کلهٔ گنده و گرد مثل باتاک‌ها. نه آن‌ها چیزی نگفتند آقا، فقط چیزی شبیه چلپ‌وچلوپ. وقتی سینهالی در عمق تقریباً شانزده‌متری در حال جداکردن صدف‌ها بود که ناگهان احساس کرد چیزی شبیه یک انگشت سرد پشتش را لمس می‌کند. وقتی او برمی‌گردد صدها نفر از آن‌ها دور او بودند. صدها نفر آقا. شناکنان و ایستاده روی سنگ‌ها و زل زده بودند به سینهالی که آن‌جا چه کار می‌کند. او چاقو و صدف‌ها را همان‌جا ول می‌کند و تلاش می‌کند تا آن‌جا که ممکن است سریع‌تر خودش را به سطح آب برساند. با وجود این با تعدادی از شیطان‌ها مواجه می‌شود که بالای سر او شنا می‌کردند. و این‌که دیگر چه اتفاقی افتاد او بیش‌تر از این نمی‌داند آقا.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳۹۲٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۳۴۶ صفحه

حجم

۳۹۲٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۳۴۶ صفحه

قیمت:
۱۷۵,۰۰۰
تومان