کتاب دغدغه های مادرانه عباس داورمنش + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب دغدغه های مادرانه

کتاب دغدغه های مادرانه

معرفی کتاب دغدغه های مادرانه

کتاب الکترونیکی «دغدغه‌های مادرانه» نوشتهٔ عباس داورمنش را نشر رشد فرهنگ منتشر کرده است. این اثر به موضوعات مرتبط با مشاوره خانواده و روابط والدین و کودک می‌پردازد و تلاش دارد به پرسش‌ها و نگرانی‌های رایج مادران و والدین دربارهٔ تربیت فرزند، فرزندآوری، نقش مهدکودک، خواب کودک و دیگر مسائل روزمرهٔ والدگری پاسخ دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دغدغه های مادرانه

«دغدغه‌های مادرانه» اثری در حوزهٔ ناداستان و مشاورهٔ روانشناسی خانواده است که با رویکردی گفت‌وگومحور و مبتنی‌بر تجربه‌های بالینی نگاشته شده است. عباس داورمنش، روانشناس پرورشی، در این کتاب با الهام از جلسات مشاورهٔ واقعی، روایت‌هایی از مادران و والدینی را بازگو می‌کند که با مسائل تربیتی و روانی فرزندان خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. ساختار کتاب مبتنی‌بر طرح مسئله، گفت‌وگو و ارائهٔ راهکارهای عملی است و هر فصل به یکی از دغدغه‌های رایج والدین مانند نگرانی از بچه‌دار شدن، انتخاب مهدکودک، مشکلات خواب کودک، رفتارهای پرخطر یا ناهنجار کودکان و چالش‌های تربیتی در سنین مختلف می‌پردازد. این کتاب با زبانی صمیمانه و ملموس، تلاش دارد علم روانشناسی را به زندگی روزمرهٔ خانواده‌ها نزدیک کند و به‌ویژه مادران را در مسیر تربیت فرزند یاری دهد. روایت‌ها و مثال‌های کتاب برگرفته از فرهنگ و جامعهٔ ایرانی است و دغدغه‌های نسل امروز والدین را با نگاهی واقع‌بینانه و کاربردی بررسی می‌کند.

خلاصه کتاب دغدغه های مادرانه

«دغدغه‌های مادرانه» مجموعه‌ای از روایت‌ها و گفت‌وگوهای مشاوره‌ای است که به مسائل متنوعی در زمینهٔ فرزندآوری و تربیت کودک می‌پردازد. کتاب با طرح پرسش‌هایی آغاز می‌شود که بسیاری از مادران و والدین با آن‌ها روبه‌رو هستند: آیا برای بچه‌دار شدن آماده‌اند؟ چگونه می‌توانند بین شغل و مادری تعادل برقرار کنند؟ چه زمانی برای فرزندآوری مناسب است؟ در ادامه، نویسنده با بازگو کردن نمونه‌هایی از جلسات مشاوره، به نگرانی‌های والدین دربارهٔ سلامت فرزند، تربیت صحیح، انتخاب مهدکودک، وابستگی کودک به والدین، مشکلات خواب و ترس‌های کودکان می‌پردازد. هر فصل با یک موقعیت واقعی یا خیالی آغاز می‌شود و سپس با تحلیل روانشناختی و ارائهٔ پیشنهادهایی برای مدیریت آن وضعیت ادامه پیدا می‌کند. کتاب بر اهمیت توجه به نیازهای عاطفی و روانی کودک، نقش والدین در شکل‌گیری شخصیت فرزند و ضرورت همکاری و همدلی میان اعضای خانواده تأکید دارد. همچنین به تفاوت‌های نسلی، تغییرات سبک زندگی و چالش‌های مادران شاغل اشاره شده است. در پایان هر مبحث، خلاصه‌ای از نکات کلیدی و توصیه‌هایی برای والدین آورده شده تا بتوانند با اطمینان و آرامش بیشتری با مسائل تربیتی روبه‌رو شوند.

چرا باید کتاب دغدغه های مادرانه را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر مسائل واقعی و روزمرهٔ والدین، به‌ویژه مادران، تلاش می‌کند راهنمایی عملی و قابل‌اجرا برای مواجهه با چالش‌های تربیت فرزند ارائه دهد. روایت‌های ملموس و مثال‌های برگرفته از زندگی واقعی، خواننده را با موقعیت‌هایی آشنا می‌کند که ممکن است خود یا اطرافیانش تجربه کرده باشند. «دغدغه‌های مادرانه» نه‌تنها به پرسش‌های رایج دربارهٔ فرزندآوری و تربیت کودک پاسخ می‌دهد، بلکه به والدین کمک می‌کند با شناخت بهتر خود و فرزندشان، تصمیم‌های آگاهانه‌تری بگیرند و از احساس گناه یا اضطراب بی‌مورد فاصله بگیرند. این کتاب فرصتی برای بازاندیشی در نقش والدگری و یافتن تعادل میان نیازهای فردی و خانوادگی فراهم می‌کند.

مطالعهٔ این کتاب برای والدین، به‌ویژه مادران جوان یا کسانی که در آستانهٔ فرزندآوری هستند، مفید است. همچنین برای مشاوران خانواده، مربیان مهدکودک و افرادی که با کودکان و خانواده‌ها سروکار دارند، می‌تواند منبعی کاربردی باشد. کسانی که با دغدغه‌هایی مانند تعادل کار و زندگی، نگرانی دربارهٔ تربیت صحیح فرزند یا چالش‌های رفتاری کودکان روبه‌رو هستند، از مطالب این کتاب بهره خواهند برد.

بخشی از کتاب دغدغه های مادرانه

«ماشاا ۰ . . اطلاعات وسیعی جمح‌آوری کردید. اما اطلاعاتی که بیشتر به بدبینی‌های شما دامن زده. بله. این نگرانی‌ها درسته. اما به اون معنا نیست که به خاطر ترس از احتمالات، دست از بچه‌دار شدن بکشیم. اگر بخواهیم بر حسب وجود احتمالات در پس زمینه، امکان بروز خطر رو مبنای کار قرار بدیم، پس باید توی خونه‌هامون بشینیم و تمام درها رو روی خودمون ببندیم مبادا سیب ببینیم. تازه ممکنه همون در اتاق از چارچوب دچار پوسیدگی باشه و کنده بشه و روی ما بیفته و به ما آسیب بزنه. من پیشنهاد می‌کنم نوع نگاهت نسبت به زندگی رو اصلاح کنی. انقدر بدبینی موجب تلخ‌کامی در زندگی میشه.»