کتاب معامله ازدواج
معرفی کتاب معامله ازدواج
کتاب معامله ازدواج با عنوان اصلی Marriage for one نوشتهٔ «الا میز» و ترجمهٔ «سودابه تصاعدیان» در سال ۱۴۰۳ توسط نشر کتابسرای تندیس منتشر شده است. این اثر آمریکایی که در دستهٔ رمانهای عاشقانه و معاصر قرار گرفته، داستانی دربارهٔ ازدواجی قراردادی و پیچیده میان دو شخصیت اصلی را روایت میکند. محوریت کتاب بر روابط انسانی، چالشهای عاطفی و تصمیمات سرنوشتساز در زندگی بزرگسالان استوار است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب معامله ازدواج اثر الا میز
«الا میز» در رمان «معاملهٔ ازدواج» با روایت داستانی عاشقانه، شما را با دو شخصیت اصلی به نامهای «رز» و «جک» آشنا میکند. این دو نفر به دلایل شخصی و مالی تصمیم به ازدواجی قراردادی میگیرند. این ازدواج نه از سر عشق بلکه بهعنوان راهحلی برای مشکلات مالی و خانوادگیِ رز و نیاز جک به نمایش یک زندگی خانوادگی موفق در محیط کاریاش، شکل میگیرد. ساختار کتاب بهصورت روایت متناوب از دیدگاه هر دو شخصیت اصلی پیش میرود و خواننده را با فرازونشیبهای احساسی، تردیدها و کشمکشهای درونی آنها همراه میکند. فضای داستان در دنیای مدرن و شهری میگذرد و بهویژه بر چالشهای زنان در مسیر استقلال مالی و عاطفی تأکید دارد. این رمان با تمرکز بر روابط قراردادی و پیامدهای آن، تصویری از پیچیدگیهای روابط انسانی و مرز باریک میان وظیفه و احساس را به نمایش میگذارد.
خلاصه داستان معامله ازدواج
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
رمان با «رز»، زنی جوان و مستقل آغاز میشود که پس از فوت عمویش درگیر مسائل ارث و مالکیت ملکی ارزشمند میشود. وصیتنامهٔ عمو شرطی عجیب دارد؛ اگر رز تا مدت معینی ازدواج کند، مالکیت ملک به شوهرش منتقل خواهد شد. درحالیکه رز بهتازگی از نامزدش جدا شده و امیدی به ازدواج عاشقانه ندارد، «جک هاثورن»، وکیلی موفق و جاهطلب پیشنهادی غیرمنتظره به او میدهد؛ ازدواجی قراردادی که برای هر دو سودمند باشد. جک برای پیشرفت شغلی و جلب اعتماد مشتریانش به یک زندگی خانوادگی نیاز دارد و رز نیز میتواند با این ازدواج، کافیشاپ رؤیاییاش را راهاندازی کند. داستان با امضای این قرارداد و آغاز زندگی مشترک قلابی آنها پیش میرود. رز و جک هر دو با تردیدها و ترسهای خود دستوپنجه نرم میکنند و تلاش میکنند نقش همسران عاشق را برای خانواده و اطرافیان بازی کنند. در این مسیر نهتنها باید با سوءظن و مخالفت خانوادهٔ رز روبهرو شوند، بلکه باید مرزهای میان احساسات واقعی و قراردادی را نیز مدیریت کنند. با گذشت زمان، رابطهٔ آنها از یک توافق صرفاً تجاری به پیوندی پیچیدهتر و عمیقتر تبدیل میشود و هر دو با پرسشهایی دربارهٔ اعتماد، صمیمیت و معنای واقعی ازدواج مواجه میشوند. داستان با طنز، دیالوگهای تند و موقعیتهای غیرمنتظره، خواننده را درگیر فرازونشیبهای این رابطهٔ نامتعارف میکند.
چرا باید کتاب معامله ازدواج را بخوانیم؟
«معاملهٔ ازدواج» با پرداختن به موضوع ازدواج قراردادی و پیامدهای آن، فرصتی برای تأمل در مرز میان وظیفه و احساس فراهم میکند. روایت داستان از زاویهٔ دید هر دو شخصیت اصلی، امکان همذاتپنداری با دغدغهها و تردیدهای آنها را به خواننده میدهد. این رمان تجربهای متفاوت از رمانهای عاشقانهٔ معاصر ارائه داده و به پیچیدگیهای روابط انسانی و چالشهای استقلال فردی بهویژه برای زنان پرداخته است. تضاد میان ظاهر و واقعیت در روابط و تأثیر تصمیمات بزرگسالانه بر مسیر زندگی، ازجمله موضوعات محوری این اثر است.
این رمان آمریکایی برای علاقهمندان به داستانهای عاشقانهٔ معاصر، مخاطبانی که به روایتهای چندصدایی و شخصیتپردازی دقیق علاقه دارند و کسانی که به موضوعات مربوط به استقلال زنان، چالشهای خانوادگی و روابط قراردادی توجه نشان میدهند، مناسب است؛ همچنین برای کسانی که بهدنبال داستانی با فرازونشیبهای احساسی و موقعیتهای طنزآمیز هستند.
بخشی از کتاب معامله ازدواج
«برای دو غریبه که تقریباً یک ماه و نیم پیش با هم آشنا شده و ازدواج کرده بودند، سریعتر از چیزی که انتظار داشتم وارد روال عادی شده بودیم. هر روز به خودم که میآمدم، میدیدم دارم به رز در کافیشاپش کمک میکنم. حتی وقتی قصد نداشتم به آنجا سر بزنم، یا بهتر بگویم، حتی وقتی که میدانستم نباید به آنجا سر بزنم، باز هم خودم را دم درش میدیدم. تعداد دفعاتی که به دروغ گفتهام جلسهای این نزدیکیها داشتهام یا دروغهای دم دستی دیگری سر هم کردم، از دستم در رفته است. فکر نمیکنم دیگر آنها را باور کند. شاید این دروغها را به خاطر خودم لازم داشتم.
وقتی کافیشاپش آمادهٔ باز شدن بود، احساس میکردم رز موانع کوچکی را که تمام تلاشم را میکردم بین خودمان بگذارم، از بین برده است. چیزی جابجا شده بود. آن در طرزی که نگاهم میکرد یا گاهی اوقات در نگاه نکردنش به من، مشخص بود. هنوز مطمئن نبودم تغییر خوبی است یا دقیقاً چه معنایی دارد ولی به هر حال تغییری در کار بود.
زودتر از آنچه عادت داشتم بیدار شدم. بعد از رفتن رز به اتاقش برای خواب، پیام دیگری از جاشوا لاندن دریافت کردم که باعث شد دچار مشکل در خوابیدن شوم. آهی کشیدم و از جایم بلند شدم و مستقیم به سالن بدنسازی اتاق بغلی رفتم. راه دیگری برای رفع درماندگیهایم از خودم و این موقعیت به فکرم نمیرسید. این معاملهٔ تجاری، رز، این ازدواج، بدترین تصمیمی بود که در زندگیام گرفته بودم، چون داشتم کنترلم را از دست میدادم و خیلی به سرعت هم داشتم از دستش میدادم. هر کاری که خیال میکردم نمیکنم را داشتم میکردم. با این حال برای عقبنشینی خیلی دیر شده بود. از همان وقتی که او را در شهرداری دیدم، برای عقبنشینی خیلی دیر شده بود.»