کتاب راهنمای والدگری شهرام شیری + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب راهنمای والدگری

کتاب راهنمای والدگری

معرفی کتاب راهنمای والدگری

کتاب الکترونیکی «راهنمای والدگری» به قلم «شهرام شیری» و «فاطمه بنده‌ای» اثری است که نشر متخصصان آن را منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی کاربردی و تجربه‌محور، به موضوع رفتار والدین و ارتباط آن‌ها با فرزندان می‌پردازد و تلاش می‌کند والدین را در مسیر تربیت فرزندانی سالم‌تر و شادتر یاری کند. «راهنمای والدگری» با ارائه مثال‌های واقعی، راهکارها و نکات عملی، به دغدغه‌های روزمره والدین پاسخ می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند تا با چالش‌های تربیتی مواجه شوند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب راهنمای والدگری

این کتاب در قالب ناداستان و با ساختاری مبتنی‌بر تجربه‌های شخصی و علمی، به مسائل والدگری و تربیت کودک می‌پردازد. «راهنمای والدگری» نوشتهٔ شهرام شیری و فاطمه بنده‌ای، مجموعه‌ای از یادداشت‌ها، روایت‌ها و توصیه‌هایی است که هرکدام به یکی از جنبه‌های مهم رابطه والد و فرزند اختصاص یافته‌اند. نویسندگان با استفاده از زبان روزمره و مثال‌های ملموس، تلاش کرده‌اند تا والدین را با واقعیت‌های تربیت کودک آشنا کنند و تصویری واقع‌بینانه از فرازونشیب‌های این مسیر ارائه دهند. کتاب به جای تمرکز بر ایده‌آل‌گرایی، بر مفهوم «والد به اندازهٔ کافی خوب» تأکید دارد و نشان می‌دهد که کامل‌بودن در والدگری نه‌تنها ممکن نیست، بلکه ضرورتی هم ندارد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر فصل یا بخش، به یک موضوع مشخص می‌پردازد؛ از مدیریت احساسات کودک و والد گرفته تا آموزش مسئولیت‌پذیری، مواجهه با اشتباهات، و ایجاد ارتباط مؤثر. این اثر به‌ویژه برای والدینی که به دنبال راهکارهای عملی و قابل‌اجرا هستند، می‌تواند منبعی قابل‌استفاده باشد.

خلاصه کتاب راهنمای والدگری

کتاب «راهنمای والدگری» با نگاهی واقع‌بینانه به چالش‌های تربیت کودک، والدین را دعوت می‌کند تا به جای تلاش برای کامل‌بودن، بر کافی‌بودن و همدلی تمرکز کنند. نویسندگان با روایت تجربه‌های شخصی و مثال‌های روزمره، نشان می‌دهند که هیچ پدر یا مادری نمی‌تواند همهٔ نیازهای عاطفی فرزندش را به‌طور کامل برآورده کند و همین کافی‌بودن، پایهٔ شکل‌گیری دلبستگی ایمن در کودک است. در بخش‌های مختلف کتاب، موضوعاتی مانند مدیریت احساسات شدید کودک، اهمیت مراقبت از خود والدین، آموزش مسئولیت‌پذیری، مواجهه با اشتباهات، و نحوهٔ گفت‌وگو با کودکان دربارهٔ مسائل مختلف مطرح شده‌اند. نویسندگان تأکید دارند که والدین باید به احساسات و نیازهای خود نیز توجه کنند تا بتوانند بهتر از فرزندانشان حمایت کنند. همچنین، به والدین توصیه می‌شود که به جای تنبیه، از پیامدهای طبیعی رفتار کودک استفاده کنند و با ایجاد فضای امن، کودک را به بیان احساسات و افکارش تشویق نمایند. کتاب به موضوعاتی مانند نحوهٔ برخورد با دروغ‌گویی، آموزش قاطعیت، احترام به حریم شخصی کودک، و اهمیت بازی و سرگرمی برای والدین و فرزندان نیز می‌پردازد. در سراسر اثر، بر اهمیت شنیده‌شدن، دیده‌شدن و اعتباربخشیدن به احساسات کودک تأکید شده است. نویسندگان با ارائهٔ جملات و تمرین‌های ساده، والدین را تشویق می‌کنند تا در موقعیت‌های مختلف، به جای واکنش‌های سریع و قضاوت‌گرانه، با همدلی و آرامش با فرزند خود ارتباط برقرار کنند.

چرا باید کتاب راهنمای والدگری را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر واقعیت‌های روزمرهٔ والدگری و ارائهٔ راهکارهای ملموس، به والدین کمک می‌کند تا با چالش‌های تربیتی به‌گونه‌ای سازنده‌تر روبه‌رو شوند. «راهنمای والدگری» نه‌تنها به مسائل رایج مانند عصبانیت، کج‌خلقی، یا دروغ‌گویی کودکان می‌پردازد، بلکه به نیازهای عاطفی والدین نیز توجه دارد و اهمیت مراقبت از خود را در کنار مراقبت از فرزند برجسته می‌کند. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به والدین کمک کند تا احساس گناه یا ناکافی‌بودن را کنار بگذارند و با پذیرش محدودیت‌های انسانی خود، رابطه‌ای سالم‌تر و صمیمی‌تر با فرزندانشان بسازند. همچنین، مثال‌ها و تمرین‌های کتاب، امکان به‌کارگیری فوری توصیه‌ها را در زندگی روزمره فراهم می‌کند.

این کتاب برای والدینی مناسب است که دغدغهٔ تربیت فرزندانی سالم، مستقل و بااعتمادبه‌نفس دارند و به دنبال راهکارهایی عملی برای مواجهه با چالش‌های روزمرهٔ والدگری هستند. همچنین مربیان، مشاوران کودک و افرادی که با کودکان سروکار دارند، می‌توانند از مطالب این اثر بهره‌مند شوند. «راهنمای والدگری» به‌ویژه برای کسانی که به دنبال ایجاد تعادل میان مراقبت از خود و فرزند هستند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب راهنمای والدگری

«حقیقت این است که هیچ پدر یا مادری نمی‌تواند «همه» نیازهای عاطفی فرزندانش را برآورده کند. دوران کودکی هیچ کدام از ما بدون روان‌زخم نبوده است و این تا حدودی طبیعی است. اگر والدین حداقل در «پنجاه درصد» مواقع به روشی مهربانانه، همدلانه، خردمندانه و قابل‌پیش‌بینی به کودک خود پاسخ دهند، فرزندشان سبک دلبستگی ایمن را در خود توسعه خواهد داد. کودکانی که دارای سبک دلبستگی ایمن هستند در بزرگسالی دارای روابط سالم بوده و حس خوب نسبت به خود دارند. همچنین توانایی تنظیم عواطف خود را داشته و در بدنشان احساس امنیت می‌کنند. به همین خاطر است که ما به والدین «به اندازهٔ کافی خوب» نیاز داریم، نه صرفاً والدین کامل و عالی. «به اندازهٔ کافی خوب بودن» یعنی بتوانند نیازهای عاطفی فرزندان خود را حداقل پنجاه الی شصت درصد مواقع برآورده کنند. زمانی که کودک ببیند والدینش به چیزی که می‌گویند عمل می‌کنند، یا زمانی که می‌تواند واکنش آنها را پیش‌بینی کند، یا زمانی که حس کند در حضور والدینش احساس امنیت و دیده‌شدن دارد، مغز و سیستم عصبی او به شکلی سالم رشد پیدا می‌کنند. والدین به اندازه کافی خوب دنیای ما را تغییر خواهند داد.»

۲۵%