تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب عقاید یک دلقک
معرفی کتاب عقاید یک دلقک
کتاب الکترونیکی «عقاید یک دلقک» نوشتهٔ هاینریش بل با ترجمهٔ کیومرث عاقلان را نشر نارنگی و آباژور منتشر کرده است. این رمان از مهمترین آثار ادبیات آلمانی قرن بیستم بهشمار میآید و داستان زندگی یک دلقک به نام «هانس شنیر» را روایت میکند که درگیر بحرانهای شخصی، اجتماعی و مذهبی است. کتاب با نگاهی انتقادی به جامعهٔ پس از جنگ آلمان، به موضوعاتی چون مذهب، عشق، خانواده و هویت فردی میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب عقاید یک دلقک
«عقاید یک دلقک» اثری داستانی و رمانگونه است که در قالب اولشخص روایت میشود. هاینریش بل در این کتاب، زندگی یک دلقک به نام «هانس شنیر» را به تصویر کشیده است که پس از جدایی از معشوقهاش، با بحرانهای عمیق روحی و اجتماعی روبهرو میشود. این رمان در دهه ۱۹۶۰ نوشته شده و فضای آلمان پس از جنگ جهانی دوم را بازتاب میدهد؛ دورانی که جامعه درگیر بازسازی، بحران هویت و کشمکشهای مذهبی و اخلاقی است. ساختار کتاب مبتنی بر مونولوگهای درونی و بازگشتهای زمانی است و خواننده را به لایههای ذهنی و احساسی شخصیت اصلی نزدیک میکند. بل با بهرهگیری از طنز تلخ و نگاه انتقادی، به نقد ارزشهای بورژوایی، ریاکاری مذهبی و فشارهای اجتماعی میپردازد. «عقاید یک دلقک» نهتنها داستانی دربارهٔ یک فرد، بلکه روایتی از جامعهای است که در پی یافتن معنای تازهای برای زندگی و اخلاقیات خود است.
خلاصه داستان عقاید یک دلقک
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «عقاید یک دلقک» با بازگشت «هانس شنیر» به شهر بن آغاز میشود؛ جایی که پس از جدایی از معشوقهاش «ماری»، زندگیاش دچار آشفتگی و بیهدفی شده است. هانس، دلقکی حرفهای است که شغلش دیگر برایش معنا و امنیتی ندارد و با زخمهای جسمی و روحی، در اتاقی تنها روزگار میگذراند. او درگیر خاطرات گذشته، روابط خانوادگی سرد و تضادهای مذهبی است؛ پدر و مادرش پروتستانهایی متعصباند و ماری، معشوقهاش، به دلیل اختلافات مذهبی او را ترک کرده است. هانس با طنزی تلخ و نگاه انتقادی، به گذشتهاش، دوران کودکی، مرگ خواهرش و روابطش با خانواده و جامعه مینگرد. او در تلاش است تا با تماسهای تلفنی و مرور خاطرات، راهی برای بازگشت به زندگی و شاید بازگرداندن ماری پیدا کند. اما هرچه بیشتر پیش میرود، بیشتر با پوچی، بیمعنایی و ریاکاری اطرافیانش روبهرو میشود. روایت کتاب، ترکیبی از مونولوگهای درونی، خاطرات و گفتوگوهای کوتاه است که فضای ذهنی و عاطفی هانس را بهخوبی بازتاب میدهد. در این میان، نقد تند نویسنده به ساختارهای اجتماعی، مذهبی و خانوادگی آلمان پس از جنگ، در لایههای مختلف داستان تنیده شده است. هانس در نهایت با نوعی بیپناهی و سرگشتگی، میان گذشته و حال، در جستوجوی معنایی برای زندگی باقی میماند.
چرا باید کتاب عقاید یک دلقک را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی صادقانه و بیپرده، تصویری از بحران هویت فردی و اجتماعی در جامعهای متحول را ارائه میدهد. «عقاید یک دلقک» با پرداختن به موضوعاتی چون عشق، مذهب، خانواده و تنهایی، خواننده را به تأمل دربارهٔ ارزشها و باورهای شخصی و جمعی وامیدارد. نگاه انتقادی و طنز تلخ نویسنده، فرصتی برای مواجهه با ریاکاریهای اجتماعی و مذهبی فراهم میکند و تجربهٔ زیستهٔ یک انسان سرگشته را بهگونهای ملموس و تأثیرگذار روایت میکند. این اثر، نهتنها داستان یک فرد، بلکه بازتابی از دغدغههای یک نسل است که در پی یافتن معنای زندگی و حقیقت است.
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای اجتماعی، ادبیات انتقادی و آثار نویسندگان آلمانیزبان مناسب است. کسانی که دغدغههایی دربارهٔ هویت، مذهب، خانواده و بحرانهای پس از جنگ دارند، میتوانند با این اثر ارتباط برقرار کنند. همچنین برای دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ ادبیات معاصر و مطالعات فرهنگی، این رمان منبعی ارزشمند بهشمار میآید.
بخشی از کتاب عقاید یک دلقک
«وققواردشهربناشدم.هواتاریک شده بود.هنگام ورود. خودم رامجبور کردم به اجرای تشریفاتی که طی پنج سال سفرهای متمادی انجام میدادم تن ندهم: پایین وبالارفتن از پله های سکوی ایستگاه راهآهن. زمینگذاشتن ساک سفری, بیرونآوردن بلیت قطار از جیب پالتو, برداشتن ساک سفری: تحویل بلیت. خرید روزنامه عصر از کیوسک. خارجشدن از ایستگاه و صدازدن یک تاکسی. پنج سال تمام تقریبا هر روز يا از جایی مسافرت کرده بودم و يا اينکه به جایی وارد شده بودم. صبحها از پلههای ایستگاه راهآهن بالاوپایین میرفتم و بعدازظهرها از آن پایین و سپس بالا میرفتم. با تکاندادن دست تأکسی صدامی زدم ود رجیب شلوارم دنبال پول میگشتم تاکرایه تاکسی راپرداخت کنم. از کیوسکها روزنامههای عصر رامیخریدم و در گوشهای در درونم از این روند دقیق یکنواخت لذت میبردم. از وقق که ماری به قصد ازدواج با زوپفنر کاتولیک مرا ترک کرده است. این جریان یکنواخت وتکراری بدون اینکه د رآرامش وعادت من در انجام دادن آن خللی واردسازد. شدت هم یافته است. معیار محاسبه فاصله بین راهآهن تا هتل و بالعکس تاکسیمتراست؛ دو مارک, سه مارک. چهار مارک و نیم از راهآهن تاهتل. از وقق که ماری رفته. چنان نظم عادی زندگی ام مختل شده است که بعضی وقتهاهتل وایستگاه راهآهن را با هم اشتباه میگیرم؛ با حالق عصبی در اتاق دربان هتل به دنبال بلیتم میگردم و یااز مآمور باجه بلیت فروشی شماره اتاقم را میپرسم. چیزی که شاید آن رابتوان سرنوشت نامید شغل و موقعیتم را به یادم میآورد: من یک دلقکم. عنوان رسمی این شغل کمدین است. موظف نیستم به کلیسا مالیات بدهم, بیست وهفت سالهام ونام یکی از برنامههایم ورود وعزیمت است.»