کتاب چشم زاغی
معرفی کتاب چشم زاغی
کتاب چشم زاغی سروده سهیل شمس ارمندی (صاد) که توسط انتشارات سیمای فلق منتشر شده است. این اثر در قالب شعر فارسی معاصر سروده شده و فضای آن بیشتر به دغدغهها و تجربههای زیستهی شاعر میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چشم زاغی
کتاب چشم زاغی مجموعهای از شعرهای آزاد و نیمایی است که در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و بازتابدهندهی نگاه سهیل شمسارمندی، نویسندهی کتاب، به جهان پیرامون، هویت، خاطره و زیست روزمره است. این کتاب در بستری از زبان و تصویرهای تازه به روایت تجربههای فردی و جمعی میپردازد و گاه با ارجاع به عناصر بومی و فرهنگی فضای خاصی را خلق میکند.
شعرهای این مجموعه اغلب کوتاه و موجز هستند و با زبانی فشرده احساسات و اندیشههای سهیل شمسارمندی را بیان میکنند. در کنار مضامین عاشقانه و اجتماعی نشانههایی از دغدغههای فلسفی و وجودی نیز در شعرها دیده میشود. کتاب در فضایی میان سنت و نوگرایی حرکت میکند و تلاش دارد با بهرهگیری از فرمهای متنوع شعری مخاطب را به تأمل وادارد.
چرا باید کتاب چشم زاغی را خواند؟
این مجموعه شعر فرصتی برای مواجهه با زبان و تصویرهای متفاوت در شعر معاصر فارسی فراهم میکند. کتاب چشم زاغی با پرداختن به تجربههای زیسته و دغدغههای شاعر امکان همذاتپنداری و تأمل دربارهی موضوعات انسانی و اجتماعی را به مخاطب میدهد. علاقهمندان به شعر آزاد و نیمایی میتوانند با خواندن این کتاب با زاویهی دید و بیان تازهای روبهرو شوند و با لایههای مختلف معنایی شعرها ارتباط برقرار کنند.
خواندن کتاب چشم زاغی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دوستداران شعر معاصر فارسی، علاقهمندان به شعر آزاد و نیمایی و کسانی که بهدنبال تجربهی زبان و تصویرهای تازه در شعر هستند، مناسب است. این اثر برای کسانی که دغدغههای هویتی، اجتماعی یا فلسفی دارند نیز میتواند مفید باشد.
بخشی از کتاب چشم زاغی
«چشم سبزت گشته معبودم،
روی آوردم به توتم پرستی...
با دیدنت چشم بر همه بستم،
بگو مگر "تو" چه داری؟ مگر "تو" چه هستی؟!...
تا به چشمان "تو" نگریختم،
مات شدم...
کیش نه، کمی مکافات شدم...
"تو" گر ملکهای "من" شاه توام...
سرباز مجنون، ز دربار توام...»