کتاب از شیرین تا شیرین
معرفی کتاب از شیرین تا شیرین
کتاب از شیرین تا شیرین، نوشته شیرین شاه پیری و منتشرشده توسط انتشارات مکا، داستانی درمورد زندگی یک دختر نوجوان ایرانی است که در بستر خانواده و جامعهی سنتی، با چالشهای بلوغ، ازدواج و هویت فردی روبهرو میشود. این اثر با نگاهی واقعگرایانه، تجربههای تلخ و شیرین شخصیت اصلی را به تصویر میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب از شیرین تا شیرین
کتاب از شیرین تا شیرین، داستانی است که به زندگی دختری به نام شیرین میپردازد. این کتاب بازتابدهندهی دغدغههای دختران نوجوان و جوان در مواجهه با سنتها، انتظارات خانواده و جامعه است. کتاب با نگاهی دقیق به وقایع روزمره، احساسات و تصمیمات شخصیت اصلی داستان پیش میرود. شیرین شاهپیری با تمرکز بر جزئیات زندگی روزمره، روابط خانوادگی، مراسم خواستگاری و ازدواج و کشمکشهای درونی و بیرونی شیرین، تصویری ملموس از رشد و بلوغ یک دختر نوجوان ارائه میدهد. کتاب به موضوعاتی مانند فشارهای اجتماعی، نقش خانواده در تصمیمگیریهای مهم زندگی و چالشهای هویتیابی پرداخته است؛ درعینحال، لحظات تلخ و شیرین زندگی را با نگاهی دقیق روایت کرده است.
خلاصه کتاب از شیرین تا شیرین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با معرفی شیرین، دختری نوجوان از طبقهی متوسط، آغاز میشود که دغدغههایش حول محور درس، دوستی و خانواده میچرخد. داستان از احضار شیرین به دفتر معاون مدرسه شروع میشود و بهتدریج وارد فضای خانه و روابط خانوادگی میشود. با نزدیکشدن به سن بلوغ، خانوادهی شیرین با پیشنهاد خواستگاری مواجه میشوند؛ موضوعی که برای شیرین، سرآغاز دگرگونیهای اساسی است. او در میان فشارهای خانواده، سنتها و انتظارات اطرافیان، ناچار به پذیرش ازدواجی میشود که هنوز برایش معنای روشنی ندارد. جزئیات مراسم خواستگاری، جلسات آشنایی، دغدغههای پوشش و رفتار و کشمکشهای درونی شیرین را بادقت توصیف شدهاند.
شیرین در این مسیر، با احساساتی مانند ترس، بلاتکلیفی، امید و ناامیدی دستوپنجه نرم میکند و تلاش میکند میان خواستههای خودش و انتظارات دیگران تعادل برقرار کند. داستان بهتدریج به مراسم عقد و آغاز زندگی مشترک میرسد و نشان میدهد که چگونه تصمیمات بزرگ زندگی، گاه بدون آمادگی و صرفاً تحت تأثیر فشارهای بیرونی، مسیر آینده را رقم میزنند. پایان داستان، بر بلاتکلیفی و دغدغههای ادامهدار شیرین تأکید کرده و تصویری از رشد، تغییر و مواجهه با واقعیتهای زندگی ارائه میدهد.
چرا باید کتاب از شیرین تا شیرین را خواند؟
این داستان با روایت جزئینگر و صادقانه، تجربههای یک دختر نوجوان را در مواجهه با سنتها و انتظارات اجتماعی به تصویر میکشد. خواننده با مطالعهی این اثر، با چالشهای بلوغ، هویتیابی و تصمیمگیریهای مهم زندگی از زاویهای متفاوت آشنا میشود. اثر حاضر، فرصتی برای همدلی با نسل جوان و درک فشارهای اجتماعی و خانوادگی فراهم میکند و میتواند زمینهای برای گفتوگو دربارهی نقش خانواده و جامعه در شکلگیری سرنوشت فردی باشد.
خواندن کتاب از شیرین تا شیرین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این اثر برای نوجوانان و جوانانی که با دغدغههای هویت، انتخاب مسیر زندگی و فشارهای خانوادگی روبهرو هستند، مناسب است. همچنین والدین، مربیان و افرادی که علاقهمند به شناخت بهتر تجربههای دختران نوجوان در جامعهی ایرانی هستند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب از شیرین تا شیرین
«زنگ آخر بود که معاون پایه سوم دبیرستان، خانم اکبری از پشت بلندگو شیرین را صدا زد. او زنی بود مهربان اما اقتدار همیشه مثل یک سردار جنگ در صدایش خودنمایی میکرد و شنیدن صدایش از پشت بلندگو همچون سردی سایه ابری سیاه که از آسمان روی برگردانده، لرزهای نرم بر تن مخاطبش میانداخت. شیرین و دوستش نیوشا، از بچهمثبتهای دبیرستان بودند. که جز درس و امتحان دغدغهٔ دیگری در دنیای دخترانهشان جا نداشت و مثل دو تا بچهموش از خانم اکبری میترسیدند. نمیدانم چرا ولی مثل کسانی که میگویند ما تابهحال پایمان به کلانتری باز نشده عجیب از احضارشدن به دفتر دبیرستان واهمه داشتند.»
از قلم بسیار خوب نویسنده لذت بردم.باشد که کتابهای بیشتری ازشون بخونم.
کتاب بسیار خوبی هست من که اهل کتاب خوندن نیستم با این کتاب عاشق کتاب خوندن شدم خیلی عالی
کتاب نقلی وجمع وجوری بود قلم نویسنده جذاب وروان بود وبه سادگی هر چه تمام احساسات و بخشی از زندگی یه دختر دهه ۶۰ را توصیف کرده که ناخواسته مسیر زندگیش دچار چالش میشه