کتاب افلاتون ۵
معرفی کتاب افلاتون ۵
کتاب افلاتون ۵ نوشته جرو بیلیموریا و گروه نویسندگان با ترجمه لیلا یادگار و همکاری مؤسسهی بینالمللی افلاتون که توسط انتشارات آمال کودک و نوجوان منتشر شده، اثری آموزشی در حوزهی مهارتهای زندگی و سواد مالی برای کودکان است. این کتاب با هدف توانمندسازی اجتماعی و مالی نسل جوان، مجموعهای از درسها و فعالیتهای تعاملی را برای مربیان و معلمان فراهم میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب افلاتون ۵
کتاب افلاتون ۵ بخشی از مجموعهی آموزش متوازن اجتماعی و مالی بنیاد افلاتون است که باتوجهبه نیازهای منطقهی آسیا و بر اساس تجربیات جهانی و بهروزترین شیوههای آموزشی تدوین شده است. این کتاب در قالب راهنمایی برای مربیان و معلمان طراحی شده و بر یادگیری فعال و مشارکتی تأکید دارد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر درس با اهداف مشخص، ابزارهای لازم و راهبردهای آموزشی آغاز میشود و فعالیتهای متنوعی را برای رشد مهارتهای فردی، اجتماعی و مالی کودکان ارائه میدهد. این اثر با همکاری گستردهی مترجمان، ویراستاران و تسهیلگران آموزشی، متناسب با فرهنگ و شرایط اجتماعی ایران بومیسازی شده است. کتاب در چهار فصل اصلی، موضوعاتی مانند خودشناسی، روابط اجتماعی، حقوق کودکان، مدیریت مالی و کارآفرینی را پوشش میدهد و تلاش دارد کودکان را برای زندگی مسئولانه و مشارکت در جامعه آماده کند.
خلاصه کتاب افلاتون ۵
پیام اصلی کتاب افلاتون ۵ بر چهار رکن یادگیری یعنی دانستن، انجام دادن، زندگی در کنار هم و شدن استوار است. افلاتون ۵ با رویکردی تعاملی، کودکان را به کشف خود، شناخت روابط، حل مسئله و تفکر انتقادی دعوت میکند. در بخشهای ابتدایی، کودکان با شخصیت افلاتون آشنا میشوند و با شعار «خیال را از واقعیت جدا کن» به اهمیت جستوجوگری و تفکر خلاق پی میبرند؛ سپس از طریق فعالیتهای گروهی و فردی، مهارتهایی مانند خودشناسی، ایجاد روابط سازنده، تشخیص ویژگیهای خوب و بد در ارتباطات و حفظ روابط حمایتی را تمرین میکنند.
بخشهایی از کتاب به آموزش مدیریت مالی شخصی، پسانداز، بودجهبندی و مصرف مسئولانه میپردازد و کودکان را با مفاهیم کارآفرینی، برنامهریزی و اقدام اجتماعی آشنا میسازد؛ همچنین موضوعاتی مانند حقوق کودکان، مسئولیتپذیری، تفاوت آرزو و هدف و آمادگی برای سوانح طبیعی در قالب درسها و فعالیتهای عملی مطرح میشود. کتاب تلاش دارد با ارائهی مثالهای ملموس و تمرینهای کاربردی، کودکان را برای تصمیمگیری آگاهانه و مشارکت فعال در جامعه آماده کند.
چرا باید کتاب افلاتون ۵ را خواند؟
کتاب افلاتون ۵ با ترکیب آموزش اجتماعی و مالی، بستری فراهم میکند تا کودکان مهارتهایی را بیاموزند که در زندگی روزمره و آیندهی شغلی و اجتماعیشان کاربردی است. فعالیتهای تعاملی و تمرینهای گروهی، یادگیری را از حالت نظری خارج کرده و به تجربهای عملی و ملموس تبدیل میکند؛ همچنین توجه به تفاوتهای فرهنگی و بومیسازی محتوا باعث شده است که مفاهیم کتاب برای کودکان ایرانی قابللمس و مرتبط باشد. مربیان و والدین با استفاده از این کتاب میتوانند کودکان را در مسیر رشد فردی، مسئولیتپذیری و مدیریت مالی همراهی کنند.
خواندن کتاب افلاتون ۵ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای مربیان، معلمان، والدین و تسهیلگران آموزشی که دغدغهی آموزش مهارتهای زندگی و سواد مالی به کودکان دارند، مناسب است؛ همچنین برای کودکانی که نیاز به تقویت مهارتهای اجتماعی، خودشناسی، مدیریت مالی و آمادگی برای چالشهای زندگی دارند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب افلاتون ۵
«سلام! اسم من افلاتون است. من یک گوی آتشینم و از فضا آمدهام؛ جایی که پر است از گویهای آتشین مثل من. دوست دارم به همه جای دنیا سفر کنم. بچهها را ببینم و با روش زندگی آنها آشنا شوم. من عاشق جستجو دربارهی هر چیزی هستم و کنجکاوم این سیارهی شگفتانگیز را که شما در آن زندگی میکنید، بشناسم و با کمک شما چیزهای جدید یاد بگیرم.»«شاید فکر کنید چرا اسم من افلاتون است؟ خوب، من واقعا دلم میخواهد چیزهای جدیدی دربارهی آدمها، مکانها، حقوق، مسئولیتها و پول بدانم. در حقیقت من دوست دارم دربارهی هر چیزی بدانم. چون خیلی علاقهمندم که جستجو کنم و چیزهای جدید یاد بگیرم. من برای ماجراجویی و کشف چیزهای جدید به زمین آمدم و اولین بار در هندوستان دوستانی پیدا کردم. آن وقت بود که دوستان هندیام اسمم را افلاتون گذاشتند.»