تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب افلاتون ۷
معرفی کتاب افلاتون ۷
کتاب الکترونیکی «افلاتون ۷: مجموعهٔ آسیا» نوشتهٔ جرو بیلیموریا و با ترجمهٔ فرمهر منجزی، اثری آموزشی برای کودکان و نوجوانان است که نشر آمال کودک و نوجوان آن را منتشر کرده است. این کتاب بخشی از مجموعهای است که با هدف آموزش مهارتهای اجتماعی و مالی به کودکان تهیه شده و با همکاری گروهی از متخصصان و مربیان، متناسب با نیازهای فرهنگی و اجتماعی منطقهٔ آسیا تدوین شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب افلاتون ۷
«افلاتون ۷: مجموعهٔ آسیا» اثری آموزشی در قالب ناداستان است که به آموزش مهارتهای زندگی، اجتماعی و مالی برای کودکان و نوجوانان میپردازد. این کتاب بخشی از مجموعهای است که توسط بنیاد بینالمللی افلاتون و با همکاری موسسهٔ آمال کودک و نوجوان تهیه شده است. ساختار کتاب بر پایهٔ طرح درسهای گامبهگام، فعالیتهای گروهی، بازیها و کاربرگهای متنوع شکل گرفته و هر فصل آن به موضوعی خاص مانند خودشناسی، حقوق کودک، مدیریت منابع مالی، کار گروهی و مسئولیت اجتماعی اختصاص دارد. جرو بیلیموریا، نویسندهٔ کتاب، با بهرهگیری از تجربیات جهانی بنیاد افلاتون، تلاش کرده است تا مفاهیم کلیدی رشد فردی و اجتماعی را با زبانی ساده و قابل اجرا برای مربیان و معلمان ارائه دهد. کتاب با رویکردی تعاملی و مشارکتی طراحی شده و نقش مربی را بهعنوان تسهیلگر یادگیری برجسته میکند. این اثر نهتنها برای آموزش رسمی در مدارس، بلکه برای آموزش غیررسمی و فعالیتهای گروهی نیز قابل استفاده است و با هدف توانمندسازی کودکان برای مشارکت فعال در جامعه و تصمیمگیریهای مالی و اجتماعی تدوین شده است.
خلاصه کتاب افلاتون ۷
کتاب «افلاتون ۷: مجموعهٔ آسیا» با هدف آموزش متوازن اجتماعی و مالی به کودکان و نوجوانان، مجموعهای از درسها و فعالیتهای عملی را ارائه میدهد که در چهار فصل اصلی سازمان یافتهاند. هر فصل به موضوعی بنیادین در رشد فردی و اجتماعی میپردازد: - فصل اول با عنوان «من، دنیای من، رویای من» به خودشناسی، کشف استعدادها، انتخاب الگوهای مثبت و تقویت اعتمادبهنفس اختصاص دارد. کودکان در این بخش با شخصیت افلاتون آشنا میشوند و یاد میگیرند که چگونه با تفکر انتقادی و حل مسئله، مسیر رشد خود را پیدا کنند. - فصل دوم با تمرکز بر «بیاموزیم که با هم زندگی کنیم» به مهارتهای ارتباطی، حقوق و مسئولیتهای فردی و اجتماعی، اهمیت قانون و مشارکت در گروه میپردازد. کودکان با مفاهیم برابری، شمول اجتماعی و احترام به تفاوتها آشنا میشوند و نقش خود را در جامعه بهتر درک میکنند. - فصل سوم با عنوان «پول و منابع» به آموزش مفاهیم مالی مانند پسانداز، بودجهبندی، مصرف هوشمندانه و مسئولیتپذیری مالی میپردازد. کودکان با فعالیتهای عملی، اهمیت مدیریت منابع و برنامهریزی برای آینده را تجربه میکنند. - فصل چهارم با عنوان «مفید باش، مبتکر باش» به کارآفرینی، برنامهریزی گروهی، اقدام اجتماعی و مهارتهای استخدامی میپردازد. در این بخش، کودکان تشویق میشوند تا با خلاقیت و همکاری، نقش فعالی در جامعه ایفا کنند و برای حل مسائل پیرامون خود راهحلهای نوآورانه ارائه دهند. در سراسر کتاب، فعالیتهای گروهی، بازیها، کاربرگها و بحثهای کلاسی طراحی شدهاند تا یادگیری را تعاملی و جذاب کنند. پیام اصلی کتاب تأکید بر رشد همهجانبهٔ کودکان، تقویت مهارتهای زندگی و آمادهسازی آنها برای مشارکت مؤثر در جامعه است.
چرا باید کتاب افلاتون ۷ را بخوانیم؟
این کتاب با ارائهٔ طرح درسهای ساختارمند و فعالیتهای عملی، به مربیان و والدین امکان میدهد تا مهارتهای اجتماعی و مالی را بهصورت کاربردی و متناسب با شرایط فرهنگی آموزش دهند. «افلاتون ۷: مجموعهٔ آسیا» با تمرکز بر یادگیری فعال و مشارکتی، کودکان را به تفکر انتقادی، حل مسئله و مسئولیتپذیری تشویق میکند. همچنین، با پرداختن به موضوعاتی مانند حقوق کودک، برابری اجتماعی، مدیریت منابع مالی و کارآفرینی، بستری فراهم میکند تا نسل جدید برای زندگی در جامعهای پویا و عادلانه آماده شود. این کتاب نهتنها به رشد فردی کودکان کمک میکند، بلکه آنها را برای مشارکت مؤثر در اجتماع و تصمیمگیریهای مهم زندگی آماده میسازد.
مطالعهٔ این کتاب برای مربیان، معلمان، والدین و تسهیلگران آموزشی که دغدغهٔ آموزش مهارتهای زندگی و مالی به کودکان دارند، مناسب است. همچنین، برای کودکانی که نیازمند تقویت مهارتهای اجتماعی، خودشناسی، مدیریت منابع و کار گروهی هستند، کاربردی خواهد بود. این اثر بهویژه برای مدارس، مراکز آموزشی و گروههای فعال در حوزهٔ آموزش غیررسمی توصیه میشود.
بخشی از کتاب افلاتون ۷
«پوستر افلاتون (کاربرگ دو) را به دانشآموزان نشان دهید و بپرسید آیا او را میشناسند. اگر با افلاتون آشنایی ندارند، داستان افلاتون را برایشان بخوانید. به بچهها یادآوری کنید افلاتون شخصیتی گرم و صمیمی است. توضیح دهید او در تمام دنیا به دوستانش آموزش میدهد و آنها را راهنمایی میکند که بتوانند کاردان، مبتکر و با پشتکار باشند. همچنین، به آنها میآموزد که چگونه عامل تغییر باشند. به دانشآموزان بگویید آتش افلاتون درون هر کسی شعلهور است و میدرخشد. برای دانشآموزان توضیح دهید با افلاتون به سفر هیجانانگیز تفکر، کشف و جستجو و تحقیق و عمل میروند و میتوانند همچون مشعلی راه بزرگسالان، کودکان و نوجوانان دیگر را روشن کنند و منبع الهامی برای آنها باشند. به دانشآموزان بگویید قرار است سفرشان را با چند بازی شروع کنند. به هر دانشآموزی یک برگ کاغذ و مداد بدهید. عبارت «دانش و آگاهی» را روی تخته بزرگ بنویسید. از همه بخواهید بهتنهایی کار کنند و تا میتوانند با حروف این کلمات، واژههای جدیدی بسازند. فقط باید از حروفی که در کلمات «دانش و آگاهی» به کار رفته است، استفاده کنند (مانند نگاه، شاد، آگاه و...). پس از ۱۰ دقیقه، بپرسید چند کلمه پیدا کردهاند و کلمهها را روی تخته یا کاغذ بزرگ بنویسید. برای دانشآموزان توضیح دهید زمان آن رسیده است که بتوانیم طور دیگری به همهچیز نگاه کنیم.»