کتاب افلاتون ۴ جرو بیلی موریا + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب افلاتون ۴

معرفی کتاب افلاتون ۴

کتاب الکترونیکی «افلاتون ۴: مجموعهٔ آسیا» با گردآوری جرو بیلی‌موریا و گروه نویسندگان و ترجمهٔ شادی جانباز، توسط انتشارات آمال کودک و نوجوان منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعه‌ای آموزشی برای کودکان پیش‌دبستانی و دبستانی است که به آموزش مهارت‌های اجتماعی و مالی می‌پردازد و بر اساس تجربیات بنیاد بین‌المللی افلاتون و با توجه به نیازهای منطقهٔ آسیا تدوین شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب افلاتون ۴

این کتاب با هدف توانمندسازی اجتماعی و مالی کودکان و نوجوانان تدوین شده و بر پایهٔ برنامه‌های بنیاد افلاتون شکل گرفته است. بنیاد افلاتون یک سازمان مردم‌نهاد بین‌المللی است که از دههٔ ۱۳۷۰ فعالیت خود را آغاز کرده و برنامه‌های آموزشی خود را در بیش از ۱۰۰ کشور اجرا می‌کند. محتوای کتاب بر اساس ویرایش دوم کتاب‌های آموزش اجتماعی و مالی بنیاد افلاتون و با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی کشورهای آسیایی بازبینی و بومی‌سازی شده است. روند تدوین کتاب شامل ترجمه، ویرایش زبانی و محتوایی، تطبیق با فرهنگ بومی و بازخوانی توسط معلمان و تسهیلگران بوده است. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که مربیان و معلمان بتوانند با استفاده از طرح درس‌های پیشنهادی، کودکان را در مسیر رشد فردی، اجتماعی و مالی هدایت کنند. هر درس با فعالیت‌های گروهی، بحث‌های کلاسی و کاربرگ‌های متنوع همراه است تا یادگیری فعال و مشارکتی را تقویت کند. این مجموعه تلاش دارد کودکان را برای پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی و اقتصادی و مشارکت در جامعه آماده کند.

خلاصه کتاب افلاتون ۴

این کتاب با تمرکز بر آموزش متوازن اجتماعی و مالی، چهار رکن اصلی یادگیری را دنبال می‌کند: یادگیری دانستن، انجام دادن، زندگی در کنار هم و شدن. در فصل نخست، کودکان با شخصیت افلاتون آشنا می‌شوند و مفاهیمی مانند خودشناسی، هویت فرهنگی، حل مسئله و تفکر انتقادی را تمرین می‌کنند. فعالیت‌هایی مانند تشکیل باشگاه، مصاحبه با الگوهای زندگی و شناخت افتخارات ملی، به رشد فردی و اجتماعی کمک می‌کند. فصل دوم به آموزش همزیستی، حقوق و مسئولیت‌های کودک، شناخت تبعیض و برابری، و اهمیت گوناگونی فرهنگی می‌پردازد. کودکان با پیمان‌نامهٔ حقوق کودک آشنا می‌شوند و از طریق فعالیت‌های گروهی، مسئولیت‌های خود را در خانه، مدرسه و اجتماع می‌شناسند. فصل سوم به موضوعات مالی اختصاص دارد: پس‌انداز، بودجه‌بندی، شناخت نیازها و خواسته‌ها، مصرف مسئولانه و اهمیت بازیافت و حفاظت از محیط زیست. در این بخش، کودکان با مفاهیم پایه‌ای اقتصاد خرد و مدیریت منابع آشنا می‌شوند. فصل چهارم بر کارآفرینی، برنامه‌ریزی، مسئولیت اجتماعی و مهارت‌های شغلی تمرکز دارد و کودکان را به مشارکت فعال در جامعه و ابتکار عمل تشویق می‌کند. در سراسر کتاب، فعالیت‌های عملی، بحث‌های کلاسی و کاربرگ‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که یادگیری را تعاملی و کاربردی سازند و کودکان را به تفکر انتقادی و مسئولیت‌پذیری سوق دهند.

چرا باید کتاب افلاتون ۴ را خواند؟

این کتاب با رویکردی جامع به آموزش مهارت‌های اجتماعی و مالی برای کودکان، بستری فراهم می‌کند تا مفاهیمی مانند حقوق کودک، مسئولیت‌پذیری، همزیستی، پس‌انداز و کارآفرینی را به‌صورت عملی و تعاملی بیاموزند. ساختار درس‌محور و فعالیت‌های گروهی، امکان مشارکت فعال کودکان و مربیان را فراهم می‌کند و به رشد تفکر انتقادی، خودشناسی و مهارت‌های ارتباطی کمک می‌کند. همچنین، کتاب با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی منطقه تدوین شده و برای بومی‌سازی آموزش‌ها تلاش شده است.

خواندن کتاب افلاتون ۴ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای مربیان، معلمان، والدین و تسهیلگرانی مناسب است که دغدغهٔ آموزش مهارت‌های اجتماعی و مالی به کودکان پیش‌دبستانی و دبستانی را دارند. همچنین برای کودکانی که نیازمند تقویت مهارت‌های ارتباطی، خودشناسی، مسئولیت‌پذیری و مدیریت منابع هستند، مفید است. مربیان مدارس و مراکز آموزشی غیررسمی نیز می‌توانند از این کتاب بهره ببرند.

فهرست کتاب افلاتون ۴

کتاب غیرداستانی است و چهار فصل اصلی دارد:۱. من، دنیای من، رویای من: معرفی شخصیت افلاتون، خودشناسی، افتخار به هویت و فرهنگ، حل مسئله و تفکر انتقادی، مصاحبه با الگوهای زندگی. این فصل به رشد فردی، شناخت هویت و تقویت تفکر انتقادی می‌پردازد.۲. بیاموزیم که با هم زندگی کنیم: حقوق و مسئولیت‌های کودک، شناخت تبعیض و برابری، گوناگونی فرهنگی و شهروندی جهانی، محافظت و حمایت، بهداشت و سلامت. این فصل بر آموزش همزیستی، احترام به تفاوت‌ها و مسئولیت اجتماعی تمرکز دارد.۳. پول و منابع: پس‌انداز اجتماعی و مالی، روش‌های پس‌انداز، بودجه‌بندی، نیازها و خواسته‌ها، مصرف مسئولانه، بازیافت و حفاظت از محیط زیست. این بخش مفاهیم پایه‌ای اقتصاد و مدیریت منابع را آموزش می‌دهد.۴. مفید باش، مبتکر باش: برنامه‌ریزی، اقدام ابتکاری اجتماعی، مسئولیت اجتماعی، انواع کسب‌وکار، مهارت‌ها و مشاغل. این فصل کودکان را به کارآفرینی، مشارکت اجتماعی و توسعهٔ مهارت‌های شغلی تشویق می‌کند.

بخشی از کتاب افلاتون ۴

«مرا به یاد می‌آورید؟ من افلاتونم. یک شهاب‌سنگ درخشانم. از فضا می‌آیم. جایی که پر است از گوی‌های آتشین مثل من.من از دوردست‌ها، راهی دراز آمده‌ام تا شما را ببینم و درباره‌ی سیاره و روش زندگی چیزهای زیادی یاد بگیرم. دوست دارم در سراسر کره‌ی زمین گردش کنم و با کودکان آشنا شوم و ببینم آنها چگونه زندگی می‌کنند. من همیشه جستجو می‌کنم، فکر می‌کنم، تحقیق می‌کنم و عمل می‌کنم!چه خوبه افلاتون باشی هر روز هفته، هی!چه خوبه افلاتون باشی هر روز هفته، هی!افلاتون منم، روشنه تنمبرای همه شادی میارممنم افلاتون، از آتش و نورچه خوبه افلاتون باشی هر روز هفته، هی!چه خوبه افلاتون باشی هر روز هفته، هی!وقتی غمگینی، هستی ناراحتمی‌تونم بیارم لبخند برایتبا هم بخونیم، افلاتون دوست ماست!»