دانلود و خرید کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ مری کینگ ترجمه شهرام نقش تبریزی
تصویر جلد کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ

کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ

معرفی کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ

کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ (قدرت مبارزه عاری از خشونت) نوشتهٔ مری کینگ و ترجمهٔ شهرام نقش تبریزی توسط نشر نی منتشر شده است. کتاب حاضر یک اثر تحقیقی است که به بررسی و مقایسهٔ زندگی، فلسفه و مبارزات دو شخصیت برجستهٔ تاریخ، مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ، می‌پردازد. این کتاب به خوانندگان نشان می‌دهد که چگونه این دو رهبر بزرگ، با استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز و دوری از خشونت، تغییرات عمیقی در جوامع خود و جهان ایجاد کردند. نویسنده با نگاهی دقیق به زندگی و آثار این دو شخصیت، به خوانندگان کمک می‌کند تا درک بهتری از قدرت و تأثیر مبارزهٔ عاری از خشونت داشته باشند. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ

این کتاب در سال ۱۹۹۹ به سفارش مدیرکل وقت یونسکو نوشته شده است. هدف اصلی مری کینگ، نویسندهٔ کتاب حاضر، ارائهٔ پیامی در مورد عدم خشونت به خوانندگان، به‌ویژه جوانان، بوده است. مری کینگ خود در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی با اندیشه عدم خشونت زندگی کرده و آن را در جنبش حقوق مدنی آمریکا به کار بسته است. این کتاب شامل بررسی زندگی و مبارزات گاندی و کینگ، نقل قول‌هایی از آن‌ها درباره فلسفه عدم خشونت، و همچنین نگاهی مختصر به نمونه‌هایی از مقاومت‌های عاری از خشونت در نقاط مختلف جهان است. این کتاب نشان می‌دهد که چگونه گاندی و کینگ با استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز، به دنبال تغییرات اجتماعی و سیاسی بودند. نویسنده، مری کینگ، با بررسی دقیق زندگی و آثار این دو شخصیت، اصول و ارزش‌های کلیدی مبارزه عاری از خشونت را تشریح می‌کند. این کتاب همچنین شامل نقل قول‌هایی از گاندی و کینگ است که درک بهتری از فلسفه و استراتژی‌های آن‌ها ارائه می‌دهد. نویسنده، با اشاره به اهمیت الگوی گاندی و لوترکینگ برای یونسکو در جهت ایجاد صلح در اذهان، معتقد است که مقابله با «فرهنگ جنگ» و ایجاد «فرهنگ صلح» تنها از طریق تغییر درونی انسان‌ها ممکن است. او تأکید می‌کند که فرهنگ صلح به معنای انفعال نیست، بلکه روشی پویا با ویژگی‌هایی چون صراحت، نظم و موفقیت بالا است که بر مبانی اخلاقی استوار است. نمونه‌هایی از به‌کارگیری این فرهنگ در زندگی گاندی، رزا پارکس و لوترکینگ ذکر می‌شود. نویسنده معتقد است که گاندی و کینگ تهدیدی برای نظام‌های مبتنی بر نابرابری و خشونت بودند و پیام عشق و آزادی آن‌ها تحولات عمیقی ایجاد کرد و مرگشان نیز بر اعتبار اندیشه‌هایشان افزود. یونسکو به این دو شخصیت که از قدرت واقعی سخن گفتند، ارج می‌نهد و اکنون شاهد رشد روش‌های غیرخشونت‌آمیز برای تغییرات اجتماعی و دستیابی به اهداف سیاسی است. نویسنده با اشاره به دیدگاه بنیان‌گذاران یونسکو دربارهٔ اهمیت قدرت اندیشه در برابر قدرت قهری، تأکید می‌کند که این کتاب نشان می‌دهد «فرهنگ صلح» هم تاریخچه داشته و هم آینده خواهد داشت.

چرا باید کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ را بخوانیم؟

خواندن کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ به دلایل متعددی حائز اهمیت است؛ این کتاب به ما نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز و دوری از خشونت، به دنبال تغییرات اجتماعی و سیاسی مثبت بود. با بررسی زندگی و اندیشه‌های گاندی و کینگ، می‌آموزیم که قدرت واقعی در دست کسانی است که به جای توسل به خشونت، از اصول اخلاقی و انسانی برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند. این کتاب به‌ویژه برای جوانان و فعالان اجتماعی که به دنبال راه‌های مؤثر برای ایجاد تغییر هستند، بسیار ارزشمند است.

خواندن کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای طیف گسترده‌ای از خوانندگان مناسب است. به‌طور خاص، فعالان حقوق بشر، دانشجویان علوم اجتماعی و سیاسی، علاقه‌مندان به تاریخ معاصر، و هر کسی که به دنبال درک بهتری از قدرت مبارزه عاری از خشونت است، می‌توانند از این کتاب بهره ببرند. همچنین، معلمان و اساتید می‌توانند از این کتاب به عنوان منبعی ارزشمند برای آموزش در مورد صلح، عدالت و تغییرات اجتماعی استفاده کنند.

درباره مری کینگ

مری کینگ، نویسندهٔ کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ یک نویسنده و محقق آمریکایی است. او در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی، در دوران جوانی، با اندیشه عدم خشونت زندگی کرده و آن را در جنبش حقوق مدنی آمریکا به کار بسته است. کینگ تحقیقات گسترده‌ای در زمینه تاریخ استقلال هند و جنبش حقوق مدنی سیاه پوستان آمریکا انجام داده است. تخصص و تجربه شخصی او در زمینهٔ مبارزات عاری از خشونت، به کتابش عمق و اعتبار خاصی بخشیده است.

فهرست کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ

فصل ۱: رویارویی با قدرت: مبارزات مهاتما گاندی و قدرت حقیقت

فصل اول به بررسی زندگی و مبارزات مهاتما گاندی در هند می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه او با استفاده از روش‌های عدم خشونت، به دنبال استقلال هند و حقوق مردم بود.

فصل ۲: پنجه در پنجه قدرت: مارتین لوترکینگ و جنبش حقوق مدنی در آمریکا

نویسنده در این فصل به زندگی و فعالیت‌های مارتین لوترکینگ و نقش او در جنبش حقوق مدنی آمریکا می‌پردازد و تأثیر اندیشه‌های گاندی بر او را بررسی می‌کند.

فصل ۳: گاندی و کینگ در کلام خود

این فصل شامل نقل قول‌هایی از گاندی و کینگ درباره موضوعات مختلف مانند عدم خشونت، عشق، عدالت و ایمان است. [cite: 140, 141, 3] این فصل به خوانندگان کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از فلسفه و دیدگاه‌های این دو رهبر بزرگ داشته باشند.

بخشی از کتاب مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ

«به‌تدریج جنبش فراگیر تحریم اتوبوس‌ها در مونتگامری هرچه بیشتر شکل و ویژگی مبارزات گاندی را به خود می‌گرفت. زنی سفیدپوست مقاله‌ای نوشت و در آن، پیاده‌روی سیاه‌پوستان را در خیابان‌های مونتگامری به راهپیمایی نمک گاندی تشبیه کرد. تجمعات هزاران نفری در همه کلیساهای سیاه‌پوستان برگزار می‌شد و آوای دعا و نیایش و موعظه کشیشان درباره مسیح و زندگی او، فضای کلیساها را می‌انباشت.

کینگ با غرور و مباهات از کارامدی و نتایج چشمگیر چنین روش ساده‌ای سخن می‌گفت. به‌تدریج رعب و هراسی که گروه‌های فشار در دل مردم پدید آورده بودند از بین می‌رفت. همان روزها پس از یک اجتماع ۸۰۰۰ نفری، گروه‌های ضدسیاه با سر و روی پوشیده با اتومبیل ظاهر شدند. معمولاً در چنین موقعیت‌هایی، سیاه‌پوستان به خانه‌های خود می‌خزیدند و پنجره‌ها را نیز می‌بستند. ولی در آن شب، همگی به تماشای آنها ایستادند و عده‌ای نیز برای آنها دست تکان دادند. افراد گروه فشار، متحیر و مبهوت، در پیچ یک خیابان ناپدید شدند.

کینگ در طول این دوره، سختی‌ها و آزارهای بسیاری را متحمل شد. تلفن‌ها و نامه‌های تهدیدآمیز و توهین‌آمیز، جزئی از زندگی او شده بود. از سوی دیگر او را به جاه‌طلبی و خودنمایی و ایجاد شکاف بین کشیشان سیاه‌پوست متهم می‌کردند.

سی‌ام ژانویه سال ۱۹۵۶ انفجاری در خانه او رخ داد. کینگ سراسیمه خود را به خانه رساند و با دیدن سلامتی همسر و فرزند تازه متولد شده‌شان آرام گرفت. همسایه‌های سیاه‌پوست که برخی از آنها مسلح نیز بودند، در خیابان‌های اطراف تجمع کرده بودند و خشمگین و هیجان‌زده از انتقام سخن می‌گفتند. آوازه کینگ به‌تدریج به همه کشور رسیده بود و به همین دلیل کمیسر پلیس و شهردار مونتگامری نیز با نگرانی در محل حاضر شده بودند. مارتین لوترکینگ در بالکن خانه‌اش ظاهر شد و مردم خشمگین را به سکوت دعوت کرد. سپس با صدایی که از هیجان می‌لرزید از بخشودن، تحمل و قدرت رهایی‌بخش درستکاری سخن گفت. گفت: «این مشکل با انتقام و خشونت حل نمی‌شود. ما باید نفرت را با عشق پاسخ بگوییم... اگر من هم نباشم، جنبش راه خود را به پیش ادامه خواهد داد... ما هرگز تسلیم خشونت نخواهیم شد، بلکه به دشمنانمان عشق خواهیم ورزید...».

صدق کلام و قدرت ایمانش بر دل مردم نشست و به‌تدریح حس انتقام در آنها فروخفت و به خانه‌های خود بازگشتند. کینگ بعدها نقش تحریم در مونتگامری را بسیار مهم توصیف می‌کرد و الگوی آن را اساس جنبش حقوق مدنی در دهه ۶۰ می‌دانست و تأکید می‌کرد که در تمام طول دوره تحریم، روش‌های گاندی در پیش چشم آن‌ها بوده و آن را مشعل راه خود برای ایجاد تغییرات اجتماعی ساخته بودند.»