کتاب بهره وری برق آسا
معرفی کتاب بهره وری برق آسا
کتاب «بهره وری برق آسا» نوشتۀ جیمز کلیر و ترجمۀ مصطفی هرائینی است و انتشارات ویان آن را منتشر کرده است. بهرهوری برقآسا یک کتاب راهنما برای همهٔ کسانی است که میخواهند با تمرکز، اولویتگذاری و تصمیمگیری آگاهانه، زندگی پربارتری داشته باشند.
درباره کتاب بهره وری برق آسا
کتاب بهرهوری برقآسا اثری است الهامبخش و کاربردی برای افرادی که به دنبال معنادادن به زمان و انرژی خود در دنیای پرشتاب امروز هستند. این کتاب نهتنها دربارهٔ انجام بیشتر کارها در زمان کمتر است، بلکه تلاشی است برای بازتعریف بهرهوری در قالب انجام کارهای درست بهجای صرفاً انجام کارهای بیشتر.
در آغاز، نویسنده با این سؤال بنیادین روبهرویمان میکند: «با تنها زندگیای که در اختیار داریم، قرار است چه کنیم؟» این پرسش، بلافاصله بهرهوری را از یک تکنیک مدیریتی ساده فراتر میبرد و آن را به موضوعی انسانی، فلسفی و حتی اخلاقی تبدیل میکند. با تأکید بر تمایز میان «کارآمدی» و «اثربخشی»، کتاب بهرهوری برقآسا هشدار میدهد که صرفاً پر بودن تقویم یا انجامدادن چندین وظیفه به معنای مفیدبودن نیست. جملهٔ معروف پیتر دراکر، «هیچچیز بیفایدهتر از این نیست که کاری بیاهمیت را بهخوبی انجام دهید»، مسیر کتاب را روشن میکند: تمرکز بر اولویتها و شناخت ارزشمندترین فعالیتها.
یکی از مفاهیم کلیدی که کتاب بهرهوری برقآسا با بیانی ساده و جذاب به آن میپردازد، قانون ۸۰/۲۰ است. این اصل به ما یادآوری میکند که در بسیاری از فعالیتها، بخش عمدهای از نتایج از بخش کوچکی از تلاشها حاصل میشود؛ بنابراین اگر بتوانیم منابع و انرژیمان را روی همان ۲۰ درصد اثرگذار متمرکز کنیم، به نتایج بزرگتری خواهیم رسید.
کتاب بهرهوری برقآسا بهجای ارائهٔ شعارهای کلی، ابزارها و تکنیکهای مشخصی برای افزایش اثربخشی معرفی میکند. از جمله، «روش آیوی لی» برای اولویتبندی روزانه، «قانون دو دقیقه» برای غلبه بر اهمالکاری و «جعبهٔ آیزنهاور» برای تمایز بین کارهای فوری و مهم. همچنین ایدههایی مانند «۲۵ هزار صبح» به ما یادآور میشوند که عمر انسان محدود است و هر روز فرصتی است برای پیشرفت یا اتلاف.
از دیگر نکات ارزشمند کتاب بهرهوری برقآسا این است که بهرهوری را فقط بهعنوان یک مهارت فردی نگاه نمیکند، بلکه آن را بهنوعی نگرش ذهنی نسبت میدهد. بهرهور بودن یعنی یاد بگیریم انرژی، توجه و ارادهمان را کجا و چگونه خرج کنیم. کتاب نشان میدهد که شروعکردن، حتی اگر نامطمئن باشیم، میتواند مهمتر از منتظر ماندن برای شرایط ایدهآل باشد؛ زیرا حرکت است که مسیر را میسازد.
خواندن کتاب بهره وری برق آسا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کارمندان، مدیران، دانشجویان و کسانی که میخواهند بهرهوری داشته باشند، پیشنهاد میکنیم.