کتاب حضور
معرفی کتاب حضور
کتاب حضور نوشتهٔ رضا علوی است. نشر شورآفرین این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ذهنآگاهی قرار گرفته، در باب زیستن با تمام وجود است. این کتاب میتواند کیفیت لحظات زندگی شما را ارتقا دهد؛ زیرا اهمیت زندگی در لحظه و حضور در اکنون را به شما یادآوری میکند. این اثر را یک راهنمای عملی و انگیزشی برای زندگی آگاهانه و حضور کامل در لحظه دانستهاند. کتاب «حضور» بر مفهوم ذهنآگاهی (Mindfulness) تمرکز کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب حضور اثر رضا علوی
کتاب «حضور» (زیستن با تمام وجود) که در سال ۱۴۰۲ منتشر شده، میکوشد کیفیت لحظات زندگی ما را ارتقا دهد. این کتاب اهمیت زندگی در لحظه و حضور در اکنون را به ما یادآوری کرده است. انسانی که قادر به زندگی در لحظه باشد، آرامش بیشتری را تجربه خواهد کرد؛ زیرا دیگر درگیر افسوس از گذشته یا نگرانی برای آینده نیست. نویسنده در این کتاب نشان میدهد که چگونه میتوانیم با تمام وجود زندگی و نگرانیها را از خود دور کنیم. گاهی اوقات در زندگی باید از لحظات خوشی که به ما داده میشود لذت ببریم، اما تفکر بیش از حد درمورد جزئیات و ابعاد پنهان مسئله میتواند شادی را از ما بگیرد. اگر شما هم جزو کسانی هستید که بهجای لذتبردن از لحظه در گذشته یا آینده زندگی میکنید، خواندن کتاب «حضور» به قلم «رضا علوی» میتواند به شما کمک کند. گفته شده است افرادی که در لحظه زندگی نمیکنند، نمیتوانند خوشبختی واقعی را تجربه کنند. آنها ممکن است زندگی را هم برای خود و هم برای دیگران تلخ کنند. نگرانی و دلواپسی تا حدی طبیعی است، اما اگر این احساسات منفی به اندازهای باشند که باعث فاصلهگرفتن شما از زندگی واقعی شود، باید راهحلی برای آن بیابید. این کتاب میتواند تغییرات مثبتی در زندگی کسانی که با این مشکلات دستوپنجه نرم میکنند، ایجاد کند.
کتاب «حضور» بر مفهوم ذهنآگاهی (Mindfulness) تمرکز دارد که در روانشناسی مدرن و حوزهٔ موفقیت بسیار محبوب شده است. هدف اصلی این کتاب را میتوان آموزش به خوانندگان برای رهاکردن گذشته و نگرانیهای آینده و در عوض، ترغیب آنها به این دانست که با تمام وجود در لحظهٔ حال زندگی کنند. سرفصلهای کتاب حاضر شامل مباحثی همچون شناسایی موانع ذهنی در مسیر حضور در لحظه، تمرینهای عملی برای تقویت آگاهی، روشهایی برای مقابله با حواسپرتی و تأثیر ذهنآگاهی بر موفقیت فردی و روابط انسانی است. این کتاب بهویژه برای کسانی که بهدنبال رشد شخصی، آرامش درونی و بهبود کیفیت زندگی خود هستند، مناسب است. سبک نگارش کتاب ساده و روان است و با استفاده از مثالهای واقعی یا تمرینهای کاربردی، مطالب را بهگونهای ارائه میدهد که برای عموم خوانندگان، حتی کسانی که تجربهٔ بسیاری در مطالعهٔ کتابهای روانشناسی ندارند، قابل فهم و دسترسپذیر باشد.
خلاصه کتاب حضور
زندگی بهشیوهٔ حضورمندانه، هرچند دشوار و دست نیافتنی به نظر میرسد، لذتبخش و سرشار از زندگی است. زیستن با تمام وجود نیازمند تلاش و سیر و سلوک است و یکباره به دست نمیآید. بپذیرید که ممکن است گاهی از مسیر خارج شوید، اما بهمحض آگاهی از غیبت حضور، دوباره سعی کنید به آن بازگردید. میتوانید عوامل لغزش و انحراف از مسیر را شناسایی کرده و آنها را برطرف کنید تا بیشتر در لحظه حضور یابید. به افکار، احساسات و رفتارهای خود توجه کنید و ببینید آیا همانطور که میخواهید پیش میروید یا نه. ممکن است متوجه شوید که گاه تحتتأثیر هوسهای زودگذر درونی یا فشارهای بیرونی قرار میگیرید. با آرامش و دقت تلاش کنید دوباره به مسیری که برای شما مطلوب است، بازگردید.
چرا باید کتاب حضور را بخوانیم؟
همهٔ انسانها در مواقعی دچار غرقشدن در گذشته یا اضطراب برای آینده شدهاند؛ درحالیکه باید تمام توجه خود را به حال و آنچه در لحظه اتفاق میافتد معطوف کنیم. نویسنده تلاش کرده است به ما یادآوری کند که باید در لحظه زندگی کنیم و از عظمت و شکوه همین لحظه، فدای گذشته یا آینده نشویم.
کتاب حضور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ موفقیت و خودیاری پیشنهاد میکنیم. افرادی که درگیر افکار زائد و نشخوار فکری هستند، با مطالعهٔ این کتاب قادر خواهند بود کنترل بیشتری بر افکار خود داشته باشند.
درباره رضا علوی
«رضا علوی» علاوهبر نوشتن کتاب «حضور»، ترجمهٔ کتابهایی همچون «تجربهٔ اوج (فراسوی سرخوشی)»، «راه حق بودا و سرودههایش» و «در جستوجوی اوج» را در کارنامهٔ ادبی خود دارد.
بخشی از کتاب حضور
«ممکن است بخشهای گوناگون زندگیمان با هم نخواند؛ چراکه کارهایمان از بیرون از وجود خودمان و از جاهای گوناگون سرچشمه میگیرد. عادتهایمان، هنجارهای جامعه، رسانهها، دستورات دیگران، تعصبات قومی و مذهبی، خرافات، جوگیر شدن و چیزهایی از این دست است که پایهٔ کارها و رفتارهایمان را تشکیل میدهد. ممکن است کاری را باری به هرجهت انجام دهیم یا هیجانات گذرا نیروی محرکهٔ کاری شود. این سرچشمههای پراکنده به کارها و رفتارهای پراکنده میانجامد. لباس پوشیدنمان براساس هنجارهای جامعه، رفتار با همسرمان برپایهٔ تعصبات، تربیت فرزندانمان اللهبختکی و غذا خوردنمان بر طبق عادت است. در این حالت، بهطور معمول معیار اخلاقی منسجمی نداریم و دچار قضاوتها و رفتارهای متناقضی هستیم. برای مثال رفتار ناپسند غریبهها را نقد میکنیم؛ اما همان رفتار را ازسوی آشنایان موجه میدانیم. کسی که حضور دارد قضاوتها و کارهایش از درون خودش سرچشمه میگیرند و ارزشهای درونزادی دارد که همچون قطبنمایی راهنماییاش میکند.
زندگی جانوران در طبیعت بسیار آموزنده است. زندگیشان کاملاً منسجم است و هرکاری که میکنند رابطهای روشن با بقا دارد. خود را با استتار از چنگ شکارچیان در امان نگه میدارند، برای شکار کمین میکنند، برای قلمروشان میجنگند و به همهٔ چیزهایی که برای ادامهٔ حیاتشان مهم است توجه میکنند. اگر کارهای جانوری را کنار هم بچینیم، تصویری کاملاً معنادار به دست میآوریم. بعید است جانوری را ببینید که خود را بیهوده سرگرم کاری کند یا بهدنبال چیزهایی باشد که جایگاهی در زندگیاش نداشته باشد. حتی بازی بچههای گربهسانان تمرین جنگوگریز است که در آینده به دردشان میخورد. اما گویی بسیاری از آدمیان این ویژگی جانوریشان را از دست دادهاند. کسی که حضور دارد کارهایش همچون قطعاتی از یک تصویر بزرگ است؛ در نتیجه معنایی از دل آنها در میآید. در این تصویر مشخص میشود جای چهچیزی خالی است، چهچیزی اضافه و بیهوده است و چهچیزی در جای خودش نیست. از آنجا که تصویر بزرگ را در نظر دارد، قدر فرصتها، قدر آنچه دارد، قدر آدمهای پیرامون و قدر هرچیزی را که در این تصویر جایگاهی دارد میداند. او کارهای بیهوده یعنی کارهایی که اتصالی با آن تصویر بزرگ ندارند، انجام نمیدهد.»
نوع
نوع