کتاب مرغ دریایی کوچک
معرفی کتاب مرغ دریایی کوچک
کتاب مرغ دریایی کوچک اثری از نویسندهٔ آمریکایی، بروک نیومن است که با تصویرگری «لیزا من درکز» و ترجمهٔ «نسرین ترسلی» در انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است. این کتاب حاوی داستانی دربارهٔ یک مرغ دریایی کوچک است که با چالشهای زندگی و دوستی روبهرو میشود. این اثر برای کودکان گروه سنی ج مناسب است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مرغ دریایی کوچک اثر بروک نیومن
کتاب «مرغ دریایی کوچک» داستانی است که در قالب روایتی اولشخص و شاعرانه، زندگی یک مرغ دریایی را روایت میکند که ناگهان توانایی پروازش را از دست میدهد و با دنیایی تازه و ناشناخته روبهرو میشود. این کتاب در سال ۱۳۸۵ به فارسی منتشر شد و چاپ دوم آن در سال ۱۳۹۸ توسط انتشارات علمی و فرهنگی به بازار آمد. «بروک نیومن» با نگاهی عمیق و انسانی به دنیای حیوانات، مفاهیمی همچون هویت، هدف، دوستی، امید و پذیرش تغییر را در قالب داستانی ساده اما پرمعنا به تصویر کشیده است. «مرغ دریایی کوچک» با نگاهی فلسفی و شاعرانه به کودکان کمک میکند با مفاهیمی همچون از دست دادن، تغییر، جستوجوی معنا و ارزش دوستی آشنا شوند.
خلاصه داستان مرغ دریایی کوچک
داستان با تولد یک مرغ دریایی کوچک در فصل گرما آغاز میشود؛ جایی که او در آسمان بالای دریای سبزآبی خانه دارد و روزهایش را با پرواز و جستوجوی ماهی میگذراند. ناگهان همهچیز تغییر میکند. مرغ دریایی دیگر نمیتواند پرواز کند و دنیای آشنایش یکباره غریبه و ناشناخته میشود. او به جستوجوی علت این ناتوانی میپردازد و درمییابد که مشکل نه در بالها و بدنش، بلکه در درونش است؛ جایی که باورها و امیدهایش آسیب دیدهاند. در این مسیر، مرغ دریایی با مرغان دیگر، ستارهای در آسمان، یک گل لاجوردی و سرانجام خرچنگی کوچک آشنا میشود. هر کدام از این آشناییها درسهایی دربارهٔ هدف، هویت، دوستی و پذیرش تغییر به او میآموزند. مرغ دریایی یاد میگیرد که حتی اگر نتواند پرواز کند، باز هم میتواند زیباییهای ساحل، دوستی و لحظات کوچک زندگی را کشف کند و معنای تازهای برای بودنش بیابد. داستان با بازگشت امید و پذیرش خود، حتی در شرایط جدید به پایان میرسد.
چرا باید کتاب مرغ دریایی کوچک را بخوانیم؟
این کتاب با نثری شاعرانه و تصاویری چشمنواز بهشکلی هنرمندانه مفاهیم عمیقی مثل هویت، پذیرش تغییر، دوستی و امید را برای کودکان و نوجوانان روایت میکند. مرغ دریایی کوچک از آن دست داستانهایی است که هم برای بچهها و هم برای بزرگترها حرفی برای گفتن دارد؛ زیرا یادآوری میکند حتی وقتی شرایط زندگی تغییر میکند، میتوانیم زیباییهای تازهای پیدا کنیم و معنای جدیدی برای خودمان بسازیم.
کتاب مرغ دریایی کوچک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به کودکان گروه سنی ج و بزرگسالانی که داستانهایی شبیه به «شازدهکوچولو» را دوست دارند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مرغ دریایی کوچک
«در فصل گرمای دریاها - هنگامی که روشنایی روز تا شب کشیده میشود - به دنیا آمدم. خانهام آسمانی بود بر فراز دریای سبز-آبی. هنگامی که بیدار بودم، ساعات زیادی را ورای اقیانوس بال میزدم و به جستوجوی کوچکترین سایهای بودم که در زیر آب میجنبید. روزهایم عادی و خوب میگذشتند. هنگامی که هوا سرد میشد، میبایست به دیگر مرغان دریایی میپیوستم و همراه آنها به سوی مناطق گرمسیر جنوبی میرفتم. پرواز طولانی ما به سوی مناطق گرمتر را چیزی فراتر از خود ما هدایت میکرد؛ چیزی که در قلبهایمان جای گرفته بود و زمانی بخشی از روحمان شده بود. تا آن که روزی همه چیز تغییر کرد. قادر به پرواز نبودم. زندگیام کاملاً تغییر کرد. روزی پرواز میکردم و روز بعد نمیتوانستم. دیگر از آنچه میدانستم، اثری نبود و هر آنچه در برابرم بود، تماما ناشناخته بود. وقتی چیزی میشکند باید تعمیرش کرد. پس فوراً به وارسی خودم پرداختم تا عضو آسیبدیده را پیدا کنم: بالها، پرها، پاها و دم. نه یک بار، بلکه چندین بار. اما عضو معیوبی پیدا نکردم تا درمان یا معالجهاش کنم. میدانستم اعضایی در برون ما هستند که میشکنند. مانند دم و بالها. و چیزهایی در درون ما هستند که تخریب میشوند. مانند باورها و اعتقادهایمان. پس آنچه در من شکسته بود، باید در درونم میبود. که توانسته بود بهراحتی باعث دلسردیام بشود. تا آن هنگام، فکر میکردم تنها چیزی که مرغان دریایی کوچک باید بدانند این است که چگونه بر بالای آب، به جستوجوی سایهی ماهیهای زیر آب بال بزنند.»