دانلود و خرید کتاب سیکلودکسترین سحر امیری
تصویر جلد کتاب سیکلودکسترین

کتاب سیکلودکسترین

معرفی کتاب سیکلودکسترین

کتاب الکترونیکی سیکلودکسترین نوشتۀ سحر امیری است و انتشارات انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران آن را منتشر کرده است. کتاب سیکلودکسترین، به بررسی ساختار سیکلودکسترین‌ها و خواص آنها می‌پردازد.

درباره کتاب سیکلودکسترین

پلیمر یا بزرگ مولکول یا بسپار، مولکول‌های بسیار بزرگی است که از اتصال چند صد مونومر به یکدیگر و تشکیل زنجیره‌های بلند شکل می‌گیرد. کلمه polymer ریشه یونانی دارد و از کلمۀ "پلی" به معنای چند و "مر" به معنی بخش یا قسمت تشکیل شده است. مونومر کوچک‌ترین واحد تکرارشونده پلیمر است. مثلاً اگر یک تسبیح را به‌عنوان یک زنجیر پلیمر در نظر بگیرید، دانه‌های تسبیح در حکم مونومرهای آن هستند. پلیمرها را می‌توان از طرق مختلف دسته‌بندی کرد. پیشرفت در زمینه‌های شیمی پلیمر و شیمی آلی منجر به ساخت پلیمرهای مولکولی بر اساس برهم‌کنش‌های غیرکوالانسی بازگشت‌پذیر یا هیدروژنی شده است. ابرمولکول‌های پلیمری شامل تعدادی اجزا یا زیرواحد مولکولی بر پایهٔ برهم‌کنش‌های غیرکوالانسی و اتصالات هیدروژنی برگشت‌پذیر است. دانشنامه پلیمر شامل ۵۰ جلد است که شماری از اساتید و متخصصان برجسته کشور تألیف آن را بر عهده دارند. در هریک از این کتاب‌ها سعی شده است، با معرفی یک خانواده از پلیمرهای پرکاربرد، ساختار، خواص، کاربردها و روش‌های تولید آن به زبانی علمی و ساده ارائه شود.

سیکلودکسترین‌ها با ساختاری دونات مانند که سطح بیرونی آنها آب دوست و سطح داخلی آب گریز است. در کتاب سیکلودکسترین سعی شده افزون بر معرفی و خواص آنها، اطلاعاتی در زمینه تشکیل کمپلکس درهم جای، سازوکار کپسولی کردن ترکیبات مختلف در حفره سیکلودکسترین و کاربردهای آنها در زمینه‌های مختلف و همچنین ساخت ابرمولکول‌های پلیمری بر پایه سیکلودکسترین ارائه شود.

خواندن کتاب سیکلودکسترین را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب برای دانشجویان و علاقه‌مندان به علم شیمی مناسب است.

بخشی از کتاب سیکلودکسترین

«سیکلودکسترین ها اولیگوساکاریدهای حلقوی شامل واحدهای گلوکوزی با پیوندهای آلفا ۱و ۴ گلوکوپیرانوزی هستند.سیکلودکسترین هایی که بیشترین کاربرد را دارا هستند دارای ۶, ۷ و ۸ ساکارز هستند که به ترتیب آلفا، بتا و گاماسیکلودکسترین نامیده می‌شوند. ساختار فضایی سیکلودکسترین باعث به وجود آمدن سطح آب دوست و حفره آب گریز می‌شود که منجر به ایجاد کمپلکس در هم جای می‌شود. در این کمپلکسها مولکول مهمان درون نانو حفره سیکلودکسترینمیزبان نگه داشته شده می‌شود. تشکیل کمپلکس به علت هم اندازه بودن ابعاد حفره میزبان و مولکول میهمان است. استفاده از سیکلو دکسترین در صنایع غذایی به طور قابل توجهی در چند سال اخیر افزایش یافته است. از کاربردهای آن می‌توان بهبود خواص تغذیه‌ای، ریزپوشانی ترکیبات طعم‌دار، محافظت در برابر اکسایش، حفظ مواد غذایی، تغییرات طعم و مزه و حذف تلخی اشاره نمود...»

ایل قشقایی در تاریخ معاصر ایران
منصور نصیری‌ طیبی