کتاب گذر و خانه در بافت سنتی دزفول
معرفی کتاب گذر و خانه در بافت سنتی دزفول
کتاب «گذر و خانه در بافت سنتی دزفول» نوشتۀ زینب داعی پور است و انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب گذر و خانه در بافت سنتی دزفول
همانگونه که انسان متعهد و معتقد متحجر نیست؛ بلکه به کمک باورهایش انتخابگر است و این باورها او را از تقلید بیجا و دنبالهروی ناآگاهانه مصون میدارند، معماری با هویت نیز واپسگرا نیست؛ بلکه به کمک تاریخش انتخابگر مناسبترین راهحلهای امروز است تا در گذر از امروز در راستای معنابخشی به زندگی، ساختاری بامعنی برای فردا یا به عبارتی دیگر پلی میان تاریخ نقش بسته در ذهن و آینده رو به کمال ایجاد کند
کتاب گذر و خانه در بافت سنتی دزفول اثری پژوهشی و تحلیلی است که به بررسی معماری سنتی شهر دزفول، بهویژه گذرها و خانههای کهن آن میپردازد. نویسنده با تأکید بر اهمیت معماری با هویت ایرانی، تلاش کرده است تا پلی میان تاریخ معماری نقش بسته در ذهن انسان ایرانی و آیندهای با ساختارهای معنادار ایجاد کند. این اثر نهتنها شناختی از کیفیت معماری سنتی ارائه میدهد، بلکه به چگونگی تطبیق آن با نیازهای امروزی نیز میپردازد.
مطالعات کتاب گذر و خانه در بافت سنتی دزفول بر اساس تحقیقهای میدانی، برداشتهای تجربی و پایاننامۀ کارشناسیارشد نویسنده بین سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶ انجام شده است. زینب داعیپور از همان دوران به دلیل غنای معماری دزفول و شرایط ویژه این منطقه، آن را برای پژوهش خود انتخاب کرد. شرایط جنگ تحمیلی و حساسیتهای ناشی از بازسازی مناطق آسیبدیده نیز انگیزهای برای پرداختن به این موضوع بوده است. او در این کتاب، با بیان تغییرات چشمگیر در بافت قدیم دزفول طی حدود ۲۵ سال اخیر، مستندات و تحلیلهای خود را مکتوب و تلاش کرده تا ارزشهای معماری خاص این شهر را به تصویر بکشد و راهکارهایی برای حرکتهای معماری مثبت ارائه دهد.
خواندن کتاب گذر و خانه در بافت سنتی دزفول را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به پژوهشگران، معماران و علاقهمندان به معماری سنتی ایرانی پیشنهاد می کنیم.
حجم
۱۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۲۸ صفحه
حجم
۱۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۲۸ صفحه