کتاب جایگاه و کارکرد روایات تفسیری
معرفی کتاب جایگاه و کارکرد روایات تفسیری
کتاب جایگاه و کارکرد روایات تفسیری نوشتۀ علی نصیری در انتشارات وحی و خرد به چاپ رسیده است.
درباره کتاب جایگاه و کارکرد روایات تفسیری
موضوع کتاب جایگاه و کارکرد روایات تفسیری، بازنمایی نقش گسترده و کارکرد روایات تفسیری برای دستیابی به فهم و تفسیر آیات قرآن است. نویسنده تلاش کرده تا مبادی و مبانی اعتبارسنجی روایات تفسیری و کارکرد آنها در تفسیر را توضیح کند.
مباحث کتاب جایگاه و کارکرد روایات تفسیری در ۱۳ فصل تدوین شده است که عبارتاند از: فصل ۱: آشنایی با تفاسیر روایی شیعه؛ فصل ۲: شناختنامه روایات تفسیری؛ فصل ۳: حجیت روایات تفسیری؛ فصل ۴: عدم حجیت روایات تفسیری صحابه و تابعان؛ فصل ۵: روایات تفسیری و تبیین فضای نزول آیات؛ فصل ۶: روایات تفسیری و تبیین مفاهیم واژههای آیات؛ فصل ۷: روایات تفسیری و تبیین معارف قرآن؛ فصل ۸: روایات تفسیری و تبیین آیات فقهی و تاریخی؛ فصل ۹: روایات تفسیری، تقیید و تخصیص آیات؛ فصل ۱۰: روایات تفسیری و تبیین نسخ در آیات؛ فصل ۱۱: روایات تفسیری و تأویل آیات متشابه؛ فصل ۱۲: روایات تفسیری و بطننمایی آیات؛ فصل ۱۳: روایات تفسیری و جری و تطبیق.
خواندن کتاب جایگاه و کارکرد روایات تفسیری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای با موضوع حدیث و تفسیر پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جایگاه و کارکرد روایات تفسیری
«گذشتگان ما در کنار گردآوری روایات، به مقوله فهم و تفسیر روایات اهتمام زیادی داشتند. یک نمونه مدعا آثار علامه مجلسی است؛ زیرا ایشان افزون بر تدوین آثار متعدد ناظر به شرح روایات، حتی در کتاب ارزشمند بحارالانوار که به ظاهر ناظر به گردآوری روایات است، از مقوله فقه الحدیث غفلت ندارد و در بسیاری از موارد، تلاش خود را در این عرصه آشکار ساخته است. بدون تردید اگر متون و مدالیل روایات تفسیری مورد مداقه جدی قرا گیرند، در زمینه بازگشایی و بازنمایی مدالیل آیات بسیار موثر خواهند بود.»