کتاب مواعظ الابرار + دانلود نمونه رایگان

گردآورنده:محمدجواد اخوان
امتیاز
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مواعظ الابرار

کتاب مواعظ الابرار نوشته محمدجواد اخوان با همکاری انتشارات بینش‌ مند، مجموعه‌ای از احادیث اخلاقی معصومین را گردآوری کرده و شرح داده است. این اثر در حوزه‌ی اخلاق اسلامی و خودسازی معنوی جای گرفته و با بهره‌گیری از روایات اهل بیت (ع) به تبیین مفاهیم اخلاقی و تربیتی پرداخته است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مواعظ الابرار

کتاب مواعظ الأبرار: شرح احادیث اخلاقی اهل‌بیت (ع) اثری است که با هدف ارائه‌ی مجموعه‌ای از احادیث اخلاقی اهل بیت (ع) و شرح آن‌ها برای مخاطبان علاقه‌مند به معارف اسلامی تدوین شده است. این کتاب به موضوعاتی مانند ضرورت موعظه، خودسازی، تقوا، اخلاص، زهد، امید و خوف و دیگر فضایل اخلاقی پرداخته است. محمدجواد اخوان با بهره‌گیری از منابع روایی معتبر و نقل مستقیم احادیث، آموزه‌های اخلاقی را به زبان ساده و با شرحی قابل‌درک برای مخاطب بازگو کرده است.

کتاب در قالب گفتارها و بخش‌های متنوع تنظیم شده و هر گفتار به یکی از ابعاد اخلاق فردی و اجتماعی پرداخته است. این مجموعه در دوره‌ای تدوین شده که توجه به اخلاق و معنویت در جامعه اهمیت ویژه‌ای یافته و نیاز به بازخوانی آموزه‌های اهل بیت (ع) بیش‌ازپیش احساس شده است. نویسنده در مقدمه، به جایگاه موعظه در قرآن و سنت و اهمیت نقل حدیث در تربیت دینی اشاره کرده و کتاب را به‌عنوان راهنمایی برای ارتقای معنوی و رشد اخلاقی معرفی کرده است.

خلاصه کتاب مواعظ الابرار

این کتاب با محوریت احادیث اخلاقی اهل بیت (ع) به شرح و تفسیر آموزه‌هایی پرداخته است که هریک از معصومین (ع) در زمینه‌های مختلف اخلاق فردی و اجتماعی بیان کرده‌اند. مباحث کتاب از ضرورت موعظه و خودسازی آغاز شده و بر اهمیت پندپذیری، عبرت گرفتن از زندگی دیگران و مراقبت دائمی از نفس تأکید کرده‌اند. در ادامه، موضوعاتی مانند ایمان و یقین، نقش آن‌ها در هدفمند شدن زندگی و آرامش روحی و اهمیت امید و خوف نسبت به خداوند مطرح شده است.

کتاب به نقش تقوا در هدایتگری، آثار گناه و ضرورت مراقبت از رفتار و گفتار نیز پرداخته است. در بخش‌هایی دیگر، اخلاص در نیت و عمل، دوری از ریا و تظاهر و اهمیت انجام کارها فقط برای رضای خداوند مورد بحث قرار گرفته است؛ همچنین به موضوعاتی مانند زهد، پرهیز از دنیاطلبی، ارزش کار و تلاش، اهمیت دوستی و آداب معاشرت و نقش دعا و ذکر در تعالی روح اشاره شده است. هر گفتار با نقل حدیثی از معصومین (ع) آغاز شده است؛ سپس شرح و تفسیر آن ارائه شده تا مخاطب بتواند پیام اخلاقی روایت را در زندگی روزمره‌ی خود به‌کار گیرد.

چرا باید کتاب مواعظ الابرار را خواند؟

نوبسنده در این کتاب با گردآوری و شرح احادیث اهل بیت (ع) فرصتی را فراهم کرده است تا مخاطب با آموزه‌های اصیل اخلاق اسلامی آشنا شود و آن‌ها را در زندگی فردی و اجتماعی خود به‌کار گیرد. اثر حاضر باتکیه‌بر منابع معتبر روایی و توضیح نکات تربیتی به موضوعاتی مانند خودسازی، تقویت ایمان، مراقبت از نفس و رشد معنوی پرداخته است. مطالعه‌ی این کتاب به ارتقای بینش اخلاقی و معنوی کمک کرده و راهکارهایی برای مواجهه با چالش‌های اخلاقی روزمره ارائه داده است.

خواندن کتاب مواعظ الابرار را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان معارف اسلامی، دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌ی اخلاق، مربیان تربیتی و کسانی که دغدغه‌ی رشد معنوی و خودسازی را دارند مناسب است؛ همچنین برای افرادی که به‌دنبال راهنمایی‌های عملی در زمینه‌ی اخلاق فردی و اجتماعی هستند، مطالعه‌ی این اثر مفید خواهد بود.

بخشی از کتاب مواعظ الابرار

«گرچه انسان از موعظه دیگران بی‌نیاز نیست، لکن موعظه‌ای که از درون انسان برمی‌خیزد بهترین موعظه است؛ چون هرکسی به صفات و عیوب خود از همه آگاه‌تر است. باید همت انسان این باشد که خود را محاسبه کند. اگر دیگران ما را محاسبه نکنند، دلیل نمی‌شود که ما خود را محاسبه نکنیم. محاسبه از لغزش‌های آینده انسان جلوگیری می‌کند. انسان نباید دست از فعالیت بکشد بلکه باید در میدان‌های مختلف وارد شود اما همواره مراقب باشد. امام زین‌العابدین علیه‌السلام فرمود: ای فرزند آدم! تو در خیر و نیکی هستی تا زمانی که واعظی از نفست داری و همواره حسابرسی هم و غم توست؛ و ترس از خدا برای تو همانند روپوش و غم و اندوه مانند لباس زینت باشد.»

۱۴۰۴/۰۲/۲۷

از همه نظر عالی ، توصیه میکنم بخونید