
کتاب مدیریت دانش
معرفی کتاب مدیریت دانش
کتاب الکترونیکی مدیریت دانش نوشتۀ شهرام حافظی و امیرحسین سعیدی در انتشارات عاصم چاپ شده است. این کتاب دربارۀ مفهوم، ابعاد، مدلها، مزایا، چالشها و روشهای اجرای مدیریت دانش در سازمانها و بهویژه در محیطهای آموزشی نوشته شده است. این اثر به بررسی جنبههای نظری و کاربردی مدیریت دانش با نگاهی ویژه به سازمان آموزش و پرورش میپردازد.
درباره کتاب مدیریت دانش
کتاب مدیریت دانش با ساختاری نظاممند به مفاهیم پایهای و تخصصی مرتبط با مدیریت دانش میپردازد. در ابتدای کتاب، مؤلفان با طرح مباحث نظری، از جمله تعریف دانش، جایگاه آن در استراتژی کسبوکار، انواع دانش، منابع دانش در سازمان و تفاوتهای میان داده، اطلاعات و دانش، زمینهای برای درک عمیقتری از مفهوم دانش فراهم کردهاند. دیدگاههای مختلف پژوهشگران درباره تعریف مدیریت دانش، از جمله نظرات کارل اسویبی، در این بخش مورد توجه قرار گرفتهاند.
سپس، به مباحثی چون سنجش عملکرد دانش، استراتژیهای مدیریت دانش، عوامل کلیدی موفقیت و موانع موجود در اجرای مدیریت دانش پرداخته میشود. رویکردهای متفاوت در این حوزه معرفی شده و روشهایی برای اجرای مدیریت دانش در سازمانها تشریح شدهاند. در بخشهای میانی کتاب، تمرکز بر سازمان آموزش و پرورش است و موضوعاتی مانند موانع اجرای مدیریت دانش در این سازمان، شاخصهای موفقیت پروژهها و ارائه مدل پژوهشی بررسی میشود. از دیگر موضوعات کتاب میتوان به فرایند مدیریت دانش از یادگیری سازمانی تا حافظه سازمانی، شناسایی حوزههای دانش، اولویتبندی آنها، و مدلهای مختلف مدیریت دانش اشاره کرد. مؤلفان تلاش کردهاند پیوندی میان نظریه و عمل برقرار کنند و با تکیه بر نمونههای بومی به تشریح چالشها و راهکارهای ممکن بپردازند.
کتاب مدیریت دانش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دانشجویان رشتههای مدیریت، علوم اطلاعات، علوم تربیتی، کارکنان بخشهای منابع انسانی و مدیران علاقهمند به بهبود فرایندهای دانشی در سازمانها پیشنهاد میشود.. این کتاب را میتوانید از طاقچه دریافت کنید.
بخشی از کتاب مدیریت دانش
«چون سازمانها فرایندهایی برای ایجاد اسناد دارند، ابزارهایی که به آنها کمک میکنند تا این اسناد را ایجاد کنند به خوبی شناخته شدهاند. به همین ترتیب، سازمانها فرایندهایی برای محاسبه دارند، و ابزارهایی که به محاسبه اعداد کمک کند نیز به خوبی شناخته شدهاند.
ولی احتمالاً بسیاری از سازمانها، غیر از بخش تحقیق و توسعه که بازده آن حق اختراعات یا محصولاتی شبیه آن است، فرایندهای خلق دانش را ندارند. در نتیجه مدیریت دانش به صورت یک روش یا مجموعهای از شیوههای کار، بدون فرایندی که بر اساس آن عمل کند در میآید.
ابزارهای مدیریت دانش، با هیچ فرایند خاص همبستگی ندارند. برای مثال، یک کلمهپرداز اگر در جهت مستندسازی کلامی عملکرد یک تیم برای حل یک مسأله خاص به کار رود، ابزار مدیریت دانش تلقی میشود. وقتی که این ابزار برای ایجاد برگهای جهت تعیین وقت ملاقات به کار میرود به سختی میتوان آن را به عنوان ابزار مدیریت دانش تلقی کرد. همچنان که هوبارد خاطرنشان میسازد “مشکل سازمانی که مدیریت دانش برای حل آن طراحی شده است، دانشی است که از طریق تجربه کسب میشود و به علت این که به طور رسمی مورد شراکت قرارنگرفته مورد استفاده مجدد قرار نمیگیرد."
کارکنان، مهارتها و فرایندهایی را در حین کار، از طریق تعامل با مشتریان و همکاران و از طریق درگیر شدن در فرایندهای متعدد سازمانی، یاد میگیرند. ولی هیچ سازوکار رسمی آنچه را که آنها یاد میگیرند، سازماندهی میکنند، و برای دیگران فراهم میکنند و در اختیار قرار نمیدهد.»
حجم
۹۶۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۶۶ صفحه
حجم
۹۶۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۶۶ صفحه