کتاب تمدن شناسی
معرفی کتاب تمدن شناسی
کتاب الکترونیکی «تمدن شناسی» نوشتهٔ عطاءالله بیگدلی در انتشارات سدید چاپ شده است. این کتاب درآمدی بر ظهور و افول تمدنها و وضعیت تمدنی انقلاب اسلامی است.
درباره کتاب تمدن شناسی
کتاب تمدن شناسی تحلیلهایی تاریخی از دیدگاههای شرقی و غربی را ارائه میدهد و نحوهٔ تأثیرگذاری این اندیشهها بر جوامع مختلف را مورد کنکاش قرار میدهد. این کتاب با بررسی انقلاب اسلامی و تمدنهای اسلامی قدیمیتر به علل و عوامل مختلفی که بر این پدیدههای تاریخی تأثیر گذاشتهاند، میپردازد.
تمدن شناسی تلاش میکند تا پیوندهای میان تحولات تمدنی و تأثیرات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را که تمدنها به واسطهٔ آنها شکل گرفتهاند و از بین رفتهاند، تبیین کند. نویسنده به بررسی نظریهپردازیهای شرقشناسان و تحلیلگران غربی میپردازد و چگونگی تأثیرگذاری این نظریهها بر جریان شناختی و فکری مشرقزمین را نشان میدهد. همچنین کتاب تمدنشناسی به نقد و تحلیل این دیدگاهها از منظر اسلامی میپردازد و نشان میدهد چگونه اندیشمندان اسلامی تلاش کردهاند تا پاسخهایی مبتنی بر معارف دینی به این مسائل ارائه دهند.
این اثر همچنین به تأثیر تمدنشناسی بر محوریت انقلاب اسلامی ایران و تبیین دیدگاههایی که در پس زمینهٔ آن واقع شدهاند میپردازد. با استفاده از منابع و نظریههای گوناگون، نویسنده این عقیده را عنوان میکند که چگونه تمدن اسلامی و انقلاب اسلامی توانستهاند در برابر تمدنهای دیگر مقاومت کنند و همچنان به پویایی خود ادامه دهند.
کتاب تمدن شناسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب با تمرکز بر انقلاب اسلامی و تمدنهای دینی به بررسی تحلیلی در موضوع ظهور و سقوط تمدنها در ادوار مختلف تاریخی میپردازد. از این رو این اثر برای پژوهشگران و دوستداران تاریخ، تاریخ ادیان و تاریخ معاصر ایران مناسب است.
کتاب در ابتدا خوب شروع شد، ولی هرچه به آخر نزدیکتر شد، بدتر و بدتر شد، و در حقیقت از وسط کتاب به بعد با چرندیاتی مواجه هستیم که بنظر من عمق سطحی نگری و سادهاندیشی جماعت داعیه دار تمدنسازی