کتاب گیله برازه
معرفی کتاب گیله برازه
کتاب گیله برازه به قلم مهرداد پیله ور خمامی را انتشارات یانا منتشر کرده است. این کتاب مجموعهسرودههای چندین شاعر به زبان گیلکی است که نویسنده به گردآوری آنها پرداخته است.
درباره کتاب گیله برازه
شعر همواره پناهی بوده برای تجلی احساسات و تمام آنچه که ذهن و قلب آدمی را از آن خود میکند. شعر فارسی نیز از دیرباز و با وجود سخنوران نکتهسنج و شیرینسخن و سخنپرداز از جایگاه مهمی برخوردار بوده و تا به امروز در زندگی مردم جاری است. این ذوق و زبانآوری نه تنها در قدما که در شاعران جوان نیز نمود یافته است. جدای از زبان و ادبیات فارسی، توجه به دیگر زبانهای اقوام ایرانی و پرداختن به ادبیات و میراث مکتوب یا شفاهی آنها نیز از اهمیت بهسزایی برخوردار است؛ نظر به همین مهم، مهرداد پیله ور خمامی در کتاب گیله برازه اقدام به جمعآوری و ترجمهٔ اشعار شاعران گیلکی پرداخته تا از این طریق باب آشنایی مخاطب حرفهای و جویای تازگی را با ادبیات اقوام بگشاید و از سویی حافظ زبان و فرهنگ اقوام گیلک باشد.
خواندن کتاب گیله برازه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به شعر محلی و ادبیات اقوام و نیز پژوهشگران رشتههای ادبیات و زبانشناسی از خواندن این کتاب لذت خواهند برد.
بخشی از کتاب گیله برازه
نیشتن نتانم
ویریشتنم نی....
برگردان
زبان ما آفتاب بهآیینهنشسته را
میماند / باران دریابلعیده را / ستارهٔ فرود آمده است نشانههایش / باد متغیر را اعتنا نکرده / با شعلهٔ فانوس خانهٔ کوچک روستاییاش / چکهچکه به دنیا دارد چشمک میزند / بر سینهٔ شعر گل ٫ تندانند ٫ دارم ورق میخورم در میان (اعراب) شیرین / ای آن نمیتوانم بنشینم / برخاستن هم»