دانلود و خرید کتاب فرش سیستانی امین مرادی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب فرش سیستانی

کتاب فرش سیستانی

نویسنده:امین مرادی
ویراستار:مژگان حسن پور
دسته‌بندی:
امتیاز:
۱.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب فرش سیستانی

کتاب فرش سیستانی؛ نقش‌ها، طرح‌ها، مشکلات بافندگان و بازاریابی نوشتهٔ امین مرادی و ویراستهٔ مژگان حسن پور است و انتشارات متخصصان آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب فرش سیستانی

هنرهای صناعی روستاییان به‌عنوان بخشی از هنرهای بومی کاربردی و ملی ایران جلوه‌ای از فرهنگ، هنر و تمدن کهن این سرزمین است که روح هر بیننده‌ای را در رنگ و ظرافت خود متحیر می‌سازد و هنر در جوامع روستایی به دلیل نزدیکی به طبیعت و نیازهای مادی و معنوی از ویژگی‌های خاصی برخوردار است. می‌توان گفت در این جوامع پیدایش هنر صرفاً برای هنر نیست، بلکه هنر برای زندگی است. فرش یا قالی ایران هنری شگفت‌انگیز و دستاورد اصیل و سنتی است که در دل تاریخ این سرزمین جای دارد. صنعت قالی‌بافی از دیرباز یکی از ارکان اصلی معیشت روستاییان بوده و به‌عنوان تأمین‌کننده قسمتی از درآمد خانوارهای روستایی اهمیت سازنده‌ای در حیات نظام اجتماعی آن‌ها داشته است. از طرفی این امر باعث افزایش مراکز قالی‌بافی منطقه و توسعه این صنعت خانگی در مقاطع خاصی از دوره‌های تاریخی شده، اما منطقه سیستان‌وبلوچستان همیشه با مسئله صادرات و بازاریابی فرش دستباف مشکل داشته است. بااینکه از نظر میزان تولید سهم بسزایی را در کشور دارد، اما نقش خود را در بازار نتوانست به‌خوبی ایفا کند و سؤالات اساسی که در این قسمت مطرح می‌باشد، عبارت‌اند از: عوامل تأثیرگذار بر بازار فرش دستباف چیست؟ مؤلفه‌های اساسی و شاخصه‌های مرتبط با هرکدام درآمیخته بازاریابی فرش دستباف ایران کدام‌اند؟ ازاین‌رو در کتاب فرش سیستانی سعی بر آن شده است تا با معرفی فرش سیستانی از نظر رنگ، نقوش و نهاده‌های اولیه، به پاسخ این سؤالات برسیم و درنهایت به بیان راهکار و راهبرد برای شکوفایی مجدد هنر قالی‌بافی سیستان تحت عنوان یک اشتغال پایدار خانگی بپردازیم.

خواندن کتاب فرش سیستانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به پژوهشگران هنر و صنایع دستی ایران پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب فرش سیستانی

«هنرهای بومی و صنایع دستی روستاییان فرهنگ و میراث اجتماعی انسان است و هنر جزئی از مجموعه‌ی پیچیده‌ی فرهنگ می‌باشد که خوشبختانه در تمامی اسناد بالادستی کشور مورد توجه قرار گرفته است. خرده‌فرهنگ‌ها هم از فرهنگ‌های قومی و قبیله‌ای مذهبی و طبقه‌ای از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و فارغ از هر نوع نگرش، مستلزم شناخت کافی از ظرافت‌ها و جزئیات درک ماهیت آن‌ها و برنامه‌ریزی برای پاسداشت و نگهداری آن‌ها هستند تا به‌عنوان بخشی از هویت و میراث ملی، پاسداری و در اختیار نسل‌های آینده قرار گیرند. بدون تردید، فرهنگ و هنر روستا و روستاییان ایران باتوجه‌به تنوع، اصالت و ریشه‌داربودن و به اقتضای ویژگی‌های اقلیمی، از مزیت‌های نسبی جامعه‌ی ایران محسوب شده و بخشی از سرمایه‌ی ملی کشور به شمار می‌روند. خاستگاه هنر روستا، طبیعت و سرچشمه‌های زلال آن می‌باشد که اقیانوسی عظیم و ژرف و پدیدهای سازنده و حرکت‌آفرین است که با نبوغ و خلاقیت زنان و مردان روستایی تکوین یافته و به‌عنوان بخشی از میراث و سرمایه‌ی ملی، علی‌رغم همه‌ی ناملایمات و محدودیت‌ها سینه به سینه به نسل‌های بعد منتقل شده است. این میراث گران‌قدر در طول قرن‌ها هویت خود را حفظ کرده و امروزه به‌رایگان در اختیار ما قرار گرفته است. پویایی قدرت و غنای هنر و فرهنگ روستا به لحاظ اصالت و بارورشدن در همزیستی با طبیعت از قابلیت‌هایی برخوردار است که می‌تواند در برابر آسیب‌ها و تهاجمات فرهنگی پایداری کرده و مصونیت ایجاد نماید. هنرهای صناعی روستاییان به‌عنوان بخشی از هنرهای بومی کاربردی و ملی ایران جلوه‌ای از فرهنگ، هنر و تمدن کهن این سرزمین است که روح هر بیننده‌ای را در رنگ و ظرافت خود متحیر می‌سازد و هنر در جوامع روستایی به دلیل نزدیکی به طبیعت و نیازهای مادی و معنوی از ویژگی‌های خاصی برخوردار است.»

Mehr
۱۴۰۳/۰۴/۱۴

این کتاب یک کپی بدون کیفیت از کتاب قالی سیستان آقای علی حصوری هست. حتی عکسها کپی آن است. انگار یک خلاصه از آن کتاب باشد

حجم

۲٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۵۶ صفحه

حجم

۲٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۵۶ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان