کتاب مدیریت زمان در تدریس کلاس های چندپایه
معرفی کتاب مدیریت زمان در تدریس کلاس های چندپایه
کتاب الکترونیکی مدیریت زمان در تدریس کلاس های چندپایه نوشتهٔ حافظ مرادی و محمد بیگدلی و کاظم کلانتری از انتشارات آذرکلک است. این کتاب درباره شیوه تدریس در کلاسهای چند پایه با توجه به مدیریت زمان است.
درباره کتاب مدیریت زمان در تدریس کلاس های چند پایه
با توجه به افزایش جمعیت دانشآموزی ایران، آمار کلاسهای چند پایه در مناطق روستایی و حتی روستاهای پر جمعیت نزدیک شهرها رو به افزایش است و تعداد زیادی از دانشآموزان با این سیستم آموزش میبینند. این کلاسها با چالشها و محدودیتهایی در اداره و تدریس مواجه هستند. برخی از این چالشها مربوط به معلمان این کلاسها میشود که بدون آموزش حرفهای و دانشگاهی، مشغول به تدریس هستند و مشکل دیگر محدودیت زمان با توجه به تعداد زیاد دانشآموزان هست که قابل جبران نیست. ولی با تقویت اطلاعات دانشی این معلمان میتوان به رفع این مشکل کمک کرد.
افزایش اطلاعات و دانش تخصصی معلمان کلاسهای چند پایه تا حدودی میتواند ضعفها و کمبود زمان را در این کلاسها پوشش دهد.
وضعیت آموزشی دانشآموزان در کلاسهای چند پایه بستگی به عوامل اقتصادی، فرهنگی و جغرافیایی محل زندگی دانشآموزان نیز دارد. معلم برای تدریس در کلاسهای چند پایه ضمن توجه به مدیریت زمان بایستی برنامهریزی کاملی داشته باشد تا بتواند حداکثر استفاده را از زمان ببرد.
در کلاسهای چند پایه معلم میتواند از شیوه همآموزی یعنی آموزش توسط گروه همسالان با نظارت و ارزیابی خود معلم استفاده کند که مزایا و معایبی نیز دارد، که به خاطر شرایط کلاس، مزایای این روش کمک قابل توجهی به پیشرفت کلاس مینماید. استفاده از رویکرد تلفیق در تدریس کلاسهای چند پایه از نکات مورد توجه در مدیریت این کلاسها میباشد.
آنچه مسلم است استفاده از فنآوریهای نوین تأثیر به سزایی در میزان بازدهی این کلاسها دارد. معلمان کلاسهای چند پایه علاوه بر داشتن دانش کافی و توانایی تدریس باید از صلاحیتهای حرفهای معلمی برخوردار باشند، با روشهای تدریس آشنا باشند، اشراف کامل به فن معلمی داشته باشند، در انتقال مفاهیم آموزشی به دانش آموزان تبحر کافی کسب کنند و از انعطاف لازم در برخورد با دانش آموزان برخوردار باشند.
برخی از فصلهای کتاب مدیریت زمان در تدریس کلاسهای چند پایه از این قرار است:
فصل اول: مدیریت زمان و مفهوم آن
مدیریت زمان و مفهوم آن
اهمیت و ارزش زمان
فصل دوم: کلاسهای چند پایه
علل تدریس چند پایه
عوامل جغرافیایی
عوامل سیاسی
عوامل فرهنگی
عوامل اجتماعی- اقتصادی
پبشینهی کلاسهای چند پایه
کلاسهای چند پایه در جهان
کلاسهای چند پایه در ایران
دیدگاههای علمی در تدریس کلاسهای چند پایه
چالشهای تدریس در کلاسهای چند پایه
برنامهی درسی
محیط فیزیکی
محیط یادگیری
مزایای کلاسهای چند پایه
مقایسهی تدریس چند پایه و تدریس تک پایه
ترکیب پایهها در کلاسهای چند پایه
فصل سوم: عوامل مؤثر در مدیریت زمان در کلاسهای چند پایه
زمان در کلاسهای چند پایه
طرح درس
آموزش توسط گروه همسالان (هم آموزی)
مزایای این فعالیت
معایب این فعالیت
نکات بیشتر در مورد خودآموزی
استفاده از رویکرد تلفیقی
مزایای تلفیق در تدریس چند پایه
مدیریت فرایندها
فرایندها در کلاس
فرایند ارتباط و مدیریت آن
شرحی بر آموزگار MI
استفاده از رویکرد Home schooling
صلاحیتهای حرفهای معلم
فنآوری نوین در کلاس
محیط یادگیری انعطاف پذیر
خواندن کتاب مدیریت زمان در تدریس کلاسهای چند پایه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به معلمین کلاسهای چند پایه و مدیران مدارسی که دارای کلاس چند پایه هستند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مدیریت زمان در تدریس کلاسهای چند پایه
«زمان یکی از ارزشمندترین منابعی است که انسان در اختیار دارد. سرمایه، تجهیزات، اطلاعات و نیروی انسانی ممکن است به مقادیر مختلف در اختیار قرار داده شود ولی زمان همهی مدیران یکسان و غیر قابل افزایش است (۲۴ ساعت در شبانه روز و ۱۶۸ ساعت در هفته) دو ویژگی عمده برای منبع زمان نسبت به سایر منابع میتوان برشمرد: این منبع را باید به طور مستمر مصرف کرد و قابل برگشت و ذخیره کردن نیست. با وجود این منبع است که میتوان از سایر منابع استفاده کرد؛ در واقع سایر منابع به شرط وجود زمان ارزش پیدا میکند.
پیشینهی استفاده از زمان
زمان منبع بیمانندی است که اگر از دست برود، جایگزینی نخواهد داشت. توجه به وقت و استفاده از زمان، پیشینهای دیرینه دارد. در جوامع قدیمی، حرکت ماه و خورشید مبنای درک زمان بود و هر چه جوامع، تکامل بیشتری پیدا کردند مفهوم زمان نیز پیچیدهتر شد در دنیای موجودات زنده، تنها انسان است که متوجه گذر زمان میشود و سعی میکند آن را کنترل کند.»
حجم
۸۷۵٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۰۰ صفحه
حجم
۸۷۵٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۰۰ صفحه