دانلود و خرید کتاب کلاه ماهی بزرگه گم شده جان کلاسن ترجمه ربابه نصیری امینی

کتاب کلاه ماهی بزرگه گم شده

نویسنده:جان کلاسن
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب کلاه ماهی بزرگه گم شده

کتاب «کلاه ماهی بزرگه گم شده» نوشتۀ جان کلاسن و ترجمۀ ربابه نصیری امینی است و انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کرده است.  این کتاب نمونه‌ای موفق از ترکیب متن و تصویر در داستان‌گویی کودکانه است که خواندنش تجربه‌ای هم شیرین و هم آموزنده را برای کودکان رقم می‌زند.

درباره کتاب کلاه ماهی بزرگه گم شده

کتاب کلاه ماهی بزرگه گم شده اثری بامزه و خیال‌انگیز است که با زبانی ساده و داستانی تصویری، ماجرای جالبی را برای کودکان روایت می‌کند. داستان با اعترافی صریح آغاز می‌شود: یک ماهی کوچک اعتراف می‌کند که کلاه یک ماهی بزرگ‌تر را دزدیده است. او این کار را زمانی انجام داده که ماهی بزرگ در خواب بوده و امیدوار است که صاحب کلاه تا مدت‌ها متوجه این سرقت نشود. ماهی کوچولو با خوش‌بینی کودکانه‌ای خودش را دل‌داری می‌دهد و فکر می‌کند حتی اگر ماهی بزرگ بیدار شود، متوجه دزدی نخواهد شد.

روایت کلاه ماهی بزرگه گم شده فقط به کلمات محدود نمی‌شود؛ بخش مهمی از ماجرا از طریق تصاویر زنده و هوشمندانهٔ کتاب منتقل می‌شود. تصاویر، داستانی دیگرگونه و گاه متفاوت از متن روایت می‌کنند؛ همین هم باعث می‌شود مخاطب خردسال و حتی بزرگسال، درگیر تماشای جزئیات شود و با طنز زیرپوستی داستان همراه گردد.

ماهی کوچولو در مسیر فرار به جایی پنهان میان علف‌های دریایی می‌گریزد و مدام در ذهن خود دلایل مختلفی می‌آورد تا کارش را توجیه کند. بااین‌حال، ماهی بزرگ پس از بیدارشدن، بلافاصله متوجه گم‌شدن کلاهش می‌شود و با قاطعیت در پی دزد کلاه برمی‌آید. برخلاف انتظار ماهی کوچولو که امیدوار بود در امنیت بماند، داستان پایانی صریح و بی‌رحمانه دارد: ماهی بزرگ کلاهش را باز پس می‌گیرد.

کلاسن با زبانی مینیمال و تصاویری ساده اما بسیار گویا، توانسته است داستانی پرکشش و تفکربرانگیز خلق کند. همین ویژگی‌ها موجب شد که کتاب کلاه ماهی بزرگه گم شده برندهٔ جایزهٔ معتبر کالدکات شود؛ جایزه‌ای که به برترین آثار تصویرگری در حوزهٔ ادبیات کودک تعلق می‌گیرد.

کلاه ماهی بزرگه گم شده از آن دسته کتاب‌هایی است که برای بلندخوانی بسیار مناسب است؛ چرا که ریتم داستان و تصاویر طنزآمیزش، کودکان را به‌راحتی جذب می‌کند و گفت‌وگو دربارۀ مفاهیمی مثل درستکاری، عواقب کارهای نادرست و امیدهای واهی را به شکلی غیرمستقیم در دل داستان می‌گنجاند.

خواندن کتاب کلاه ماهی بزرگه گم شده را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به کودکان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب کلاه ماهی بزرگه گم شده

«این کلاه مال من نیست. من همین حالا آن را دزدیده‌ام. من آن را از یک ماهی بزرگ دزدیده‌ام. وقتی خواب بود این کار را کردم. شاید حالا حالاها بیدار نشود. حتی اگر بیدار شود شاید متوجه نشود که کلاهش گم شده است.»

۳۰%