کتاب فلسفه مضاف
معرفی کتاب فلسفه مضاف
کتاب فلسفه مضاف نوشتهٔ علی اکبر رشاد است و سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آن را منتشر کرده است. این کتاب درآمدی تأسیسی بر فلسفههای مضاف اسلامی است.
درباره کتاب فلسفه مضاف
مطالعات گسترده و گوناگونی در زمینهٔ افزون بر چهل شاخه از فلسفههای مضاف از سوی اعضای هیئت علمی گروههای پژوهشگاه یا محققان قراردادی صورت بسته، یا در جریان است، که حسب مورد در زمینهٔ هر کدام از این شاخهها، آثاری (از حد چند مقاله تا چند جلد کتاب مستقل) تألیف و منتشر شده است.
کار اندکشمارْ فضلایی که با خودآگاهی تاریخی و معرفتی، اکنون به امر عظیم تأسیس و تدوین فلسفههای مضاف دست زدهاند، آنمایه ارزشمند و درخور ستایش است که کار بزرگانی از فقهای ما در دورههای تاریخسازی چون عهد شیخ مفید، شیخ طوسی و سید مرتضی(قدسالله اسرارهم) که به تأسیس فقه استدلالی و تدوین دانش اصول فقه شیعه اهتمام کردهاند.
چنانکه معروض افتاد راه استقلال و استعلای معرفتی و معیشتی مسلمین اینک از معبر اصلاح و تحول در مبانی و منطق فهم دین (تجلیگاه تدوینی باری) و مبانی و منطق درک خلقت (تجلیگاه تکوینی باری) میگذرد و مؤسسان فلسفههای مضافْ خالقان چنین اتفاق تاریخیاند.
نویسنده در این اثر، از یکسو، درصدد بیان دیدگاههای خویش در باب مسائل اساسی فلسفهٔ مضاف، و از دیگرسو در مقام جلبنظر ارباب حکمت و معرفت، به ضرورت و اهمیت تأسیس و توسعهٔ فلسفههای مضاف، براساس حکمت و علوم عقلی اسلامی هستند و از سوی سوم ایشان با ارائه مباحث مهمی در بخش اول و ارائه چند بحث دربارهٔ چند فلسفه مضاف، سعی کردهاند الگوهایی را برای تأسیس و تدوین فلسفههای مضاف اسلامی در معرض درد علاقمندان به این امر قرار دهند.
نگاهی گذرا بر آثار و آرای استاد نشان میدهد زمینههای مطالعاتی ایشان گسترهٔ متنوعی را دربر میگیرد. عرصههای گوناگونی همچون: ۱. مبانی و کلیات فلسفههای مضاف، ۲. فلسفهٔ دین، منطق فهم دین و فلسفهٔ معرفت دینی، ۳. فلسفهٔ اصول، فلسفهٔ فقه و اصول فقه، ۴. علم دینی، بهویژه علوم انسانی اسلامی ۵. فرهنگپژوهی، بهویژه فلسفهٔ فرهنگ، ۶. نظام تعلیم و تربیت، بهویژه مسائل حوزه ودانشگاه، ۷. فقه سیاسی، اندیشهٔ سیاسی، مباحث پیشرفت و نقد تجدد، ۸. مباحث هنر، شعر و ادبیات فارسی، هریک سهمی از سودای قلبی و سواد قلمی استاد را به خود معطوف داشته است، اما مطالعهٔ تأسیسی در زمینهٔ فلسفههای مضاف به علوم و امور، «منطق فهم دین» و «مبانی معرفت دینی» نقطهٔ ثقل تحقیقات وی را تشکیل داده است.
خواندن کتاب فلسفه مضاف را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران فلسفه اسلامی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۳۵ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۳۵ صفحه