
کتاب راهنمای جامع سلامت زنان
معرفی کتاب راهنمای جامع سلامت زنان
کتاب راهنمای جامع سلامت زنان با عنوان اصلی Healthy woman: a complete guide all ages نوشتهٔ دفتر خدمات سلامت زنان وزارت بهداشت آمریکا و ترجمهٔ منصوره نیکوگفتار (متخصص روانشناس و عضو هیئتعلمی دانشگاه پیام نور) با همکاری فهیمه خواجه زاده است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ بهداشت و درمان قرار گرفته، در باب سلامت و مسائل مربوط به بدن و روان زنان است. کتاب حاضر یک راهنمای کاربردی در حوزهٔ سلامت زنان است که با زبانی ساده و جذاب و رویکردی علمی به موضوعات سلامت زنان در سه سطح (پیشگیری و درمان و توانبخشی) پرداخته است. این کتاب با هدف تأکید بر خودمراقبتی و اهمیت پیشگیری از بیماریها با افزایش سطح سواد سلامت نوشته شده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راهنمای جامع سلامت زنان اثر دفتر خدمات سلامت زنان وزارت بهداشت آمریکا
کتاب «راهنمای جامع سلامت زنان» که نخستینبار در سال ۲۰۰۸ میلادی و در ایران در سال ۱۳۹۶ منتشر شده، راهنمایی کاربردی و جامع در زمینهٔ سلامت زنان و سبک زندگی سالم است که با بیانی روان و جذاب و رویکردی علمی و ساختارمند به بررسی مسائل سلامت زنان در سه سطح پیشگیری و درمان و توانبخشی پرداخته است. از ویژگیهای شاخص این اثر، بهرهگیری از شرححالهای واقعی در ابتدای هر فصل است که به درک بهتر مطالب و ارتباط بیشتر خواننده با محتوای کتاب کمک میکند. در بخش نخست، مجموعهای از بیماریهای مهم که زنان در طول عمر خود ممکن است با آنها مواجه شوند، همچون بیماریهای قلبی، دیابت نوع دوم، اختلالات خونی و... بهطور دقیق معرفی و بررسی شدهاند. بخش دوم کتاب به انواع مراقبتهای فردی و اجتماعی اختصاص دارد؛ موضوعاتی نظیر سلامت روان، تغذیهٔ مناسب، حفظ تناسب اندام و سایر جنبههای سبک زندگی سالم که بهتفصیل در این بخش مطرح شدهاند. بخش سوم بر نیازهای زنان در سنین باروری تمرکز دارد و به موضوعاتی همچون سلامت دستگاه تولید مثل، مراقبتهای دوران بارداری و شیردهی پرداخته است. بخش چهارم نیز به مسائل مربوط به دوران سالمندی زنان اختصاص یافته و مباحثی همچون سالمندی سالم، مدیریت درد و حفظ کیفیت زندگی در این دوره را پوشش داده است.
خلاصه کتاب راهنمای جامع سلامت زنان
سلامت زنان یکی از مسائل مهم در حوزهٔ بهداشت و درمان است. بحث درمورد سلامت زنان بهمعنای بررسی سلامت خانواده و در نتیجه سلامت جامعه است. با وجود تغییرات اجتماعی گسترده و بهبود وضعیت زنان در زمینههای مختلف اجتماعی مانند آموزش عالی و اشتغال، همچنان بر اساس سنت و عرفْ زنان مسئولیت مراقبت از سایر اعضای خانواده را بر عهده دارند؛ چه این افراد کودک باشند و چه سالمند یا بیمار؛ ازاینرو زنان هم نقش ارائهدهندهٔ خدمات سلامت را دارند و هم گیرندهٔ این خدمات. زنان بهعنوان ارائهدهندگان خدمات سلامت از دوران بارداری با تغذیهٔ مناسب و مراقبتهای دقیق سلامت را برای فرزندان خود به ارمغان میآورند. علاوه بر این، زنان اغلب مسئول نظافت محیط خانه، نگهداری از کودکان، مراقبت از بیماران و سالمندان و حفظ بهداشت مواد غذایی هستند. زنان بهعنوان گیرندگان خدمات سلامت نیز در مراحل مختلف زندگی خود مانند دوران قاعدگی، بارداری، شیردهی و یائسگی نیازمند مراقبت و درمانهای ویژه هستند. کتاب حاضر، یک راهنمای کاربردی در حوزه سلامت زنان است که با زبانی ساده و جذاب و رویکردی علمی، به موضوعات سلامت زنان در سه سطح پرداخته است. اولْ پیشگیری است که شامل اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز بیماریها است. دوم، درمان است که به بررسی اقدامات درمانی برای رفع بیماریها و بازگشت به سلامت میپردازد. سوم، توانبخشی است که راهکارهایی برای جبران عوارض بلندمدت بیماریها و بازگرداندن کیفیت زندگی را مورد بررسی قرار داده است. بخش اول این اثر به بیماریهایی پرداخته که زنان در هر سنی ممکن است به آن دچار شوند؛ مانند بیماریهای قلبی، دیابت نوع دو، بیماریهای خونی و... . بخش دوم به مراقبتهای مختلف از جمله سلامت روان، تغذیه و تناسب اندام پرداخته است. بخش سوم، سلامت زنان در سنین باروری را شامل میشود و موضوعاتی همچون سلامت دستگاه تناسلی، بارداری و شیردهی را بررسی میکند. بخش چهارم به موضوعات مربوط به سالمندی سالم و مدیریت درد اختصاص یافته است.
چرا باید کتاب راهنمای جامع سلامت زنان را بخوانیم؟
زنان و دیگران با مطالعهٔ این کتاب و بهرهگیری از اطلاعات ارائهشده گامی مؤثر برای حفظ و ارتقای سلامت خود برمیدارند، با خطرات احتمالی آشنا میشوند و همواره پیشگیری را بر درمان مقدم میدارند.
کتاب راهنمای جامع سلامت زنان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به همهٔ زنانی که میخواهند درمورد پیشگیری و درمان و توانبخشی بدانند، پیشنهاد میکنیم.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب «راهنمای جامع سلامت زنان» نخستینبار تحتعنوان «سلامت باروری و بارداری زنان به زبان ساده» با ترجمهٔ «ژوبین خادمی» (و دیگران) توسط انتشارات علوم کامپیوتر در سال ۱۳۸۹ فیپا گرفته است.
بخشی از کتاب راهنمای جامع سلامت زنان
«شرح حال من
من به مدت طولانی از گرفتگی عضلات، خونریزی بیشازحد، احساس نفخ و تکرر ادرار رنج میبردم. فکر میکردم که همهٔ آنها طبیعی است و هیچ شکایتی نداشته و به والدینم منتقل نمیکردم. برای اولین بار وقتی آزمایشات تجویزشده (OB-GYN) را انجام دادم، از وجود فیبروم رحمی بهاندازهٔ یک آدامس توپی کوچک در رحمم خبردار شدم. پزشک پیشنهاد کرد که رشد آن را رصد کرده اما هیچ عملی روی آن انجام ندهیم. نتیجتاً هر ماه باهمان مشکلات پیشین دستبهگریبان بودم.
وقتیکه دخترم را به دنیا آوردم، یکی از پرستارها پیشنهاد کرد پس از سر پا شدن و بهبودی از عوارض زایمان، فیبروم را درآورم. من بهکرات دستشویی میرفتم و این مسئله زمانی که باردار بودم بیشتر هم شد، اما آن را ناشی از فیبروم نمیدانستم. پس از تولد دخترم، به خاطر ذوق و شوقی که از ورود یک نوزاد به خانواده داشتم، مشکلم را بهکلی فراموش کردم. ضمن آنکه نتایج آزمایش (OB-GYN) نیز توصیه کرده بود که آن را به حال خود بگذاریم چراکه نظر بر این بود هرچه سن من بالاتر رود، فیبروم نیز کوچک شده و تحلیل خواهد رفت.
مدتی گذشت تا اینکه به پزشکی جدید مراجعه کردم. او گفت که اندازهٔ فیبروم به حد یک تخممرغ رسیده و ما همچنان باید رشد آن را رصد کنیم. من از این که بهطور قابلتوجهی رشد کرده بود نگران بودم. مشکلاتی که قبلاً داشتم، همچنان وجود داشت و بهمرور زمان بدتر میشد تا جایی که شغلم نیز به علت مراجعات مکرر من به توالت، برایم سخت و طاقتفرسا شده بود. من حتی از سفر کردن با هواپیما اجتناب میکردم چون نمیخواستم افرادی را که در ردیف من نشسته بودند، به خاطر نشست و برخاستهای مکررم اذیت شوند. هر ماه مجبور بودم دو روز را به علت درد شدیدی که داشتم، از کارم مرخصی بگیرم. باوجودآنکه فعالیت فیزیکی زیادی داشتم، اما هیچ کاهش سایزی را در ناحیهٔ شکمم مشاهده نمیکردم.»
حجم
۶٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۷۲ صفحه
حجم
۶٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۷۲ صفحه