کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول) + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

معرفی کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

کتاب الکترونیکی «تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)» با گردآوری احمد گلستانه، توسط انتشارات گنجینه هدایت به طبع رسیده است. این کتاب برگرفته از بیانات و آثار «علامه آیت‌الله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی» و «آیت‌الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی» است.

درباره کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

در این نوشتار سعی شده است که دیدگاه عرفای باللّه نسبت به مسئلهٔ معرفت امام زمان علیه السّلام روشن گردد. جلد اول مجموعهٔ تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور از ۲ بخش کلی و ۵ فصل به شرح زیر تشکیل شده است:

بخش اول: فلسفهٔ غیبت امام زمان علیه‌السلام

فصل اول: اطلاع بر ادوار مختلف تاریخ معصومین، راهگشای دستیابی به فلسفهٔ غیبت 

فصل دوم: رشد عقلانی و عبور از ظاهرگرایی در زمان غیبت

فصل سوم: ظهور توحید و ولایت در قوالب مختلف

بخش دوم: حقیقت ولایت امام علیه‌السلام

فصل اول: تبیین معنای واقعی ولایت

فصل دوم: کیفیت هدایت افراد در عصر غیبت

کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به دوستداران مطالعه در موضوع انتظار و ظهور پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

«مرحوم علاّمه طهرانی ـ رضوان الله علیه ـ در کتاب معاد شناسی می‌فرمایند:

«روح تنمُّر و سرکشی که در بشر است، او را از تسلیم و انقیاد در برابر حقائق باز می‌دارد؛ و تا این صفت علاج نپذیرد، انکار منکرین به جای خود باقی خواهد بود.

ولید بن مُغَیره و ابوجهل و ابولهب و ابوسفیان و أمثالهم مردم عامی نبودند؛ مردم مطّلع و دنیا دیده و سفر کرده و به امپراطوری‌های ایران و روم رفته، و از نقطه‌نظر امور اجتماعی و سیاسی از رؤساء و زمامداران و پیش‌قراولان و صاحب‌نظران عرب بودند؛ ولی تسلیم و تبعیّت از رسول‌الله و سپردن امور سیاسی و اجتماعی و حکومت و ولایت بر مردم را به‌دست آن حضرت که از نتائج و متفرّعات ایمان به خدا و توحید است، با روحیّه مستکبرانه آنان سازش نداشت.

این بود علّت سرکشی و عدم انقیاد و بر پا داشتن جنگ‌ها و تحریک احزاب و دستجات علیه رسول‌الله. می‌گفتند: چرا پیغمبر خدا از طائفهٔ بشر است؟ یعنی باید فرشته ملکوتی باشد تا لیاقت آن را داشته باشد که ما افراد بشر در تحت اوامر و حکومت الهیّه او درآییم.

حالا با هزار برهان و منطق و معجزه و آیات بخواهید این روح مستکبر و این نفس خودپسند را رام کنید، مگر می‌شود؟ اگر رسول خدا از کلام توحیدی خود دست برمی‌داشت و طبق آراء و افکار آنان عمل می‌نمود، بدون شکّ همه تسلیم می‌شدند گرچه معجزه‌ای هم نمی‌آورد؛ و تا این روح استکبار در آنان است تسلیم حقّ نمی‌شوند، گرچه رسول‌الله صدها برابر آنچه از معجزات آورده است بار دیگر بیاورد، و گرچه هر روز برای آنان شقّ‌القمر کند و شقّ‌الشّمس نماید، و هر روز بر آب و آتش عبور کند و مرده زنده نماید و کور مادرزاد و شخص پیس و جذامی را شفا بخشد.

دربارهٔ حضرت عیسی بن مریم با وجود آن معجزات که ازجمله آنها احیاء مردگان بود، همه را حمل بر سحر کردند.»

نظرات کاربران

کاربر 7842526
۱۴۰۲/۱۰/۱۷

عالی

بریده‌هایی از کتاب

منظور از معرفت به امام علیه‌السّلام، معرفت ظاهری نیست، بلکه منظور، شناخت علت وجودی و کیفیت تأثیر وجود آن حضرت در حرکت تکاملی انسان می‌باشد.
سیره صالحان
علّامه طباطبایی فرمودند: راه معرفت امام علیه‌السّلام جز از راه عرفان و سلوک إلی‌الله مقدور و میسّر نخواهد شد.
سیره صالحان
سیری در تاریخ حضرت امام حسن مجتبی (ع)
سیدمحمدحسین حسینی طهرانی
عنوان بصری (جلد دوم)
سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
رساله حالات سالکان (دفتر اول)
سیدعباس موسوی مطلق
مبانی اخلاق در آیات و روایات؛ جلد دوم
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
جنةالعاصمه؛ تاریخ ولادت و حالات حضرت فاطمه (س)
محمدحسین میرجهانی طباطبایی
مواعظ (جلد ۳)
عبدالکریم حق‌شناس
انوار ملکوت؛ جلد اول
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
عنوان بصری (جلد اول)
سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
سالک آگاه (جلد اول)
سیدمحمدحسین حسینی طهرانی
سیروسلوک، منزل چهارم؛ تخلیه (پیراستن)
آیت‌الله العظمی مظاهری
شرح زیارت عاشورا
سیداحمد میرخانی
عنوان بصری (جلد سوم)
سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
چگونه آفریده شدیم
مصطفی مصطفوی
سیروسلوک، منزل سوم؛ تقوا
آیت‌الله العظمی مظاهری
خدا‌شناسی (دفتر سوم)
مهدی عبداللهی
دستورات اخلاق توحیدی (کتاب اول، دوام طهارت)
محمدتقی فیاض‌بخش
درآمدی بر مقامات سلوک از منظر قرآن و اهل بیت (ع)
حسین روحانی‌نژاد
ذکرها و لحظه ها
ملامحسن فیض کاشانی
نفائس العرفان
محی الدین ابن عربی