دانلود و خرید کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)
تصویر جلد کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

معرفی کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

کتاب الکترونیکی «تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)» با گردآوری احمد گلستانه، توسط انتشارات گنجینه هدایت به طبع رسیده است. این کتاب برگرفته از بیانات و آثار «علامه آیت‌الله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی» و «آیت‌الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی» است.

درباره کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

در این نوشتار سعی شده است که دیدگاه عرفای باللّه نسبت به مسئلهٔ معرفت امام زمان علیه السّلام روشن گردد. جلد اول مجموعهٔ تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور از ۲ بخش کلی و ۵ فصل به شرح زیر تشکیل شده است:

بخش اول: فلسفهٔ غیبت امام زمان علیه‌السلام

فصل اول: اطلاع بر ادوار مختلف تاریخ معصومین، راهگشای دستیابی به فلسفهٔ غیبت 

فصل دوم: رشد عقلانی و عبور از ظاهرگرایی در زمان غیبت

فصل سوم: ظهور توحید و ولایت در قوالب مختلف

بخش دوم: حقیقت ولایت امام علیه‌السلام

فصل اول: تبیین معنای واقعی ولایت

فصل دوم: کیفیت هدایت افراد در عصر غیبت

کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به دوستداران مطالعه در موضوع انتظار و ظهور پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب تکامل عقول در پرتو انتظار ظهور (جلد اول)

«مرحوم علاّمه طهرانی ـ رضوان الله علیه ـ در کتاب معاد شناسی می‌فرمایند:

«روح تنمُّر و سرکشی که در بشر است، او را از تسلیم و انقیاد در برابر حقائق باز می‌دارد؛ و تا این صفت علاج نپذیرد، انکار منکرین به جای خود باقی خواهد بود.

ولید بن مُغَیره و ابوجهل و ابولهب و ابوسفیان و أمثالهم مردم عامی نبودند؛ مردم مطّلع و دنیا دیده و سفر کرده و به امپراطوری‌های ایران و روم رفته، و از نقطه‌نظر امور اجتماعی و سیاسی از رؤساء و زمامداران و پیش‌قراولان و صاحب‌نظران عرب بودند؛ ولی تسلیم و تبعیّت از رسول‌الله و سپردن امور سیاسی و اجتماعی و حکومت و ولایت بر مردم را به‌دست آن حضرت که از نتائج و متفرّعات ایمان به خدا و توحید است، با روحیّه مستکبرانه آنان سازش نداشت.

این بود علّت سرکشی و عدم انقیاد و بر پا داشتن جنگ‌ها و تحریک احزاب و دستجات علیه رسول‌الله. می‌گفتند: چرا پیغمبر خدا از طائفهٔ بشر است؟ یعنی باید فرشته ملکوتی باشد تا لیاقت آن را داشته باشد که ما افراد بشر در تحت اوامر و حکومت الهیّه او درآییم.

حالا با هزار برهان و منطق و معجزه و آیات بخواهید این روح مستکبر و این نفس خودپسند را رام کنید، مگر می‌شود؟ اگر رسول خدا از کلام توحیدی خود دست برمی‌داشت و طبق آراء و افکار آنان عمل می‌نمود، بدون شکّ همه تسلیم می‌شدند گرچه معجزه‌ای هم نمی‌آورد؛ و تا این روح استکبار در آنان است تسلیم حقّ نمی‌شوند، گرچه رسول‌الله صدها برابر آنچه از معجزات آورده است بار دیگر بیاورد، و گرچه هر روز برای آنان شقّ‌القمر کند و شقّ‌الشّمس نماید، و هر روز بر آب و آتش عبور کند و مرده زنده نماید و کور مادرزاد و شخص پیس و جذامی را شفا بخشد.

دربارهٔ حضرت عیسی بن مریم با وجود آن معجزات که ازجمله آنها احیاء مردگان بود، همه را حمل بر سحر کردند.»

کاربر 7842526
۱۴۰۲/۱۰/۱۷

عالی

منظور از معرفت به امام علیه‌السّلام، معرفت ظاهری نیست، بلکه منظور، شناخت علت وجودی و کیفیت تأثیر وجود آن حضرت در حرکت تکاملی انسان می‌باشد.
سیره صالحان
علّامه طباطبایی فرمودند: راه معرفت امام علیه‌السّلام جز از راه عرفان و سلوک إلی‌الله مقدور و میسّر نخواهد شد.
سیره صالحان
در بین جوامع بشری از ابتدای خلقت آدم تا زمان حاضر و پس از این، همیشه دو مکتب و دو طرز فکر در جریان بوده و خواهد بود: یکی مکتب اصالت مادّه، و دوّم مکتب اصالت روح و معنا. این دو مکتب، نه اختصاص به الهیّون به معنای اصطلاحی، و نه اختصاص به ماتریالیست‌ها به معنای اصطلاحی دارد. قائلین به مکتب اصالت مادّه، تنها افراد منکر عالم معنا و روح و عوالم پس از مرگ نیستند، بلکه هر کس که در روش و مرام خود رضای پروردگار را کنار بگذارد و مصالح فردی و شخصیتی و دنیوی را بر مصالح الهی ترجیح دهد، او قائل به اصالت مادّه و پیروی از این مکتب بوده و ماتریالیست است.
سیره صالحان
از آنجایی که نفس انسان به‌واسطهٔ دوری از عوالم معنی و ملکوت، متمایل به ظاهرگرایی و توجّه به عالم ماده است؛ حتّی اگر وارد دین گردد، تمایل خود را هنوز از دست نداده است و این توجّه به عالم ماده در قالب دین خود را بروز و ظهور می‌دهد. در گذشته بُت لات و عُزّیٰ را می‌پرستید و اکنون بت او ممکن است همین اعمال ظاهریّه باشد
سیره صالحان
برای تحقّق تکامل عقلانی مردم، آن معجزاتی که در بدو رسالت از پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم ظهور و بروز می‌کرد، رفته‌رفته کمتر می‌شد، تا اینکه مردم به‌واسطهٔ تعقّل بتوانند مسیر صحیح را از بی‌راهه تشخیص بدهند. چراکه اگر در وجود انسان‌ها به‌جایی عقل و فطرت، روح استکبار و عناد حاکم باشد، پیامبر خدا صدها معجزه هم برای آنها بیاورد، هم‌چنان از در انکار وارد شده و زیر بار حقّ نمی‌روند! و اگر هم با جلوهٔ اعجاز بپذیرند، روزی با سحر سامری، دین و دنیای خویش را می‌بازند.
سیره صالحان

حجم

۱۷۰٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۲۳ صفحه

حجم

۱۷۰٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۲۳ صفحه

قیمت:
۳۳,۰۰۰
تومان