کتاب مرصادالعباد
معرفی کتاب مرصادالعباد
کتاب مرصادالعباد نوشتهٔ عبدالله بن محمد نجم رازی و ترجمهٔ عزیزالله علیزاده است. انتشارات فردوس این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر از متون کهن ایرانی و پیرامون تصوف و سولوک است.
درباره کتاب مرصادالعباد
کتاب مرصادالعباد کتاب کهنی است که در ۵ باب نوشته شده است. باب نخست «در دیباچهٔ کتاب» است و بابهای بعدی آن نیز بهترتیب «در بیان مبدأ موجودات»، «در معاش خلق»، «در بیان معاد نفوس سعدا و اشقیا» و «در بیان سلوک طوایف مختلف» نام دارند. این کتاب مشهور را فردی نوشته که همعصر عطار نیشابوری، مولانا و فخر رازی بوده است. «عبدالله بن محمد نجم رازی» حنفیمذهب بود و رگهای از اعتقادات اهل سنت و جماعت نیز در او دیده میشد.
مرصادالعباد بهمعنای «گذرگاه بندگان» است. نام کامل این اثر «مرصاد العباد من المبدأ الی المعاد» و کتابی است به زبان فارسی درمورد تصوف و سلوک. اگرچه این کتاب در دوران اعتلای نثر فنی نوشته شده، در مجموع انشای آن (چون غالب آثار صوفیانه) بهنسبت ساده است، ولی نثر آن یکدست نیست و گاه تأثیر نثر فنی در آن دیده میشود. به مقتضای موضوع کاربرد صنایع لفظی کاستی و فزونی میگیرد. مرصادالعباد از آخرین نمونههای نثر خوب فارسی است.
بخش پایانی کتاب حاضر حاوی تستهای کارشناسیارشد با موضوع همین اثر است.
خواندن کتاب مرصادالعباد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران متون کهن ایرانی پیرامون تصوف پیشنهاد میکنیم.
ای کاش epub بود