دانلود و خرید کتاب عطر قصه های تو ساناز شجاعی
تصویر جلد کتاب عطر قصه های تو

کتاب عطر قصه های تو

معرفی کتاب عطر قصه های تو

کتاب عطر قصه های تو نوشتهٔ ساناز شجاعی و ویراستهٔ شهره زمانی و گردآوری‌شده توسط مرکز احیای اندیشه و سیرهٔ علوی است و نشر مهرستان آن را منتشر کرده است. این کتاب دربارهٔ مهارت‌های قصه‌گویی و نقش آن در تربیت فرزندان است.

درباره کتاب عطر قصه های تو

همهٔ والدین و مربیان در پی آن هستند که راه‌های درست و تأثیرگذاری برای تعلیم‌وتربیت فرزندانشان پیدا کنند؛ زیرا می‌دانند آموزش فرزندان و پرورش آن‌ها به شیوه‌های سنتی کم‌تأثیر است و در این دوره و زمانه که بچه‌ها مستقیم و غیرمستقیم از انواع تبلیغات و فرهنگ‌سازی‌های مدرن تأثیر می‌پذیرند، باید راه‌های بهتری را برای پرورش فرزندانشان دریابند.

واقعیت این است که هرچه بگوییم، فرزندان ما می‌شنوند؛ اما شنیدن تنها برای به‌راه‌آمدن کافی نیست. باید کاری کنیم که آموزه‌های درست و خداپسندانه به دل بچه‌ها بنشیند و آنها را بدون مراقبت‌های آزاردهنده و تذکرهای مکرر تنفرانگیز و بکن‌نکن‌های خسته‌کننده به راه درست و عمل صالح ترغیب کند.

برای رسیدن به این هدف، قصه‌گویی یکی از روش‌های بسیار مناسب است. همۀ کودکان و حتی بزرگ‌ترها شنیدن و حتی چندبار شنیدن قصه‌ها را دوست دارند. قصه‌گویی هنر و فنی بسیار دیرینه است. ردپای آن را در روزگارانی سراغ داریم که نه مردم سواد خواندن و نوشتن داشتند و نه توان خرید کتاب.

اما این روزها جایگاه قصه و قصه‌گویی فرق کرده است. اهمیت‌دادن به این فن و راه‌های توسعۀ آن، حتی آموزش مهارت قصه‌گویی برای مربیان و آموزگاران و پدران و مادران، نشانۀ این تفاوت است. امروزه قصه‌گفتن صرفا به‌منظور سرگرم‌کردن فرزندان نیست. قصه‌گو همواره باید اصل لذت‌آفرینی را در نظر داشته باشد؛ ولی تأثیر غیرمستقیم قصه‌گویی، رسیدن به اهدافی ارزنده را مدنظر او قرار می‌دهد تا قصه‌گو و داستانش رسالتی را در آموزش‌وپرورش کودکان و نوجوانان بر عهده بگیرند.

در کتاب عطر قصه های تو تلاش شده روش سنتی اما به‌روزشدۀ قصه‌گویی به‌عنوان راهی تأثیرگذار و کارآمد در مسیر تعلیم‌وتربیت فرزندانمان معرفی شود. ازاین‌رو در فصل اول به چیستی قصه و قصه‌گویی خواهد پرداخت؛ فصل دوم و سوم به بیان ضرورت قصه‌گویی و تأثیر آن بر تعلیم‌وتربیت اختصاص داده‌ شده؛ در فصل چهارم به بررسی مهارت‌های قصه‌گویی پرداخته و در فصل پنجم و پایانی نیز برخی تجربیات عملی درزمینۀ قصه‌گویی در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.

این کتاب می‌تواند گامی در راه تجدید سنت دیرینۀ قصه‌گویی و احیای جایگاه آن در تعلیم‌وتربیت کودکان سرزمینمان برمی‌دارد.

خواندن کتاب عطر قصه های تو را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام مادران و پدران و مربیان کودک و نوجوان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب عطر قصه های تو

«قصه راه‌حل‌هایش را به‌گونه‌ای در اختیار می‌گذارد که کودک می‌تواند آنها را بفهمد. مثلا بعضی قصه‌ها معمای آرزوی زندگی جاوید را در پایان چنین بیان می‌کنند: «... و اگر نمرده باشند، هنوز هم زندگی می‌کنند.» سایر قصه‌ها این موضوع را چنین به پایان می‌رسانند: «... و آنها خوش و خرم همیشه باهم زندگی کردند.» به‌این‌ترتیب، قصه کودک را لحظه‌ای هم نمی‌فریبد که در این دنیا زندگی جاوید امکان دارد؛ بلکه نشان می‌دهد که آنچه قادر است تلخیِ محدودیت دوران زندگی ما را از بین ببرد، فقط ارتباط واقعی با انسان‌های دیگر است. قصه‌ها به مخاطبانشان می‌آموزند که با چنین ارتباطی می‌توان در زندگی احساس امنیت کرد و با انسان‌ها پیوندی پایدار داشت. این موضوع به‌تنهایی می‌تواند ترس از مرگ را از بین ببرد. قصه‌ها همواره می‌آموزند که وقتی آدمی با رشد کامل خویش، عشق واقعی را می‌یابد، دیگر نیازی نیست در آرزوی زندگ جاوید باشد

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است