کتاب شاهزاده و گدا
معرفی کتاب شاهزاده و گدا
کتاب شاهزاده و گدا نوشتهٔ مارک تواین و کری فینکل و ترجمهٔ رویا صهبایی و ابوذر هدایتی است. واحد کودک و نوجوانان انتشارات سایه گستر این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر، کتابی بهشکل مصور یا همان کمیکاستریپ است که در آن ماجرای زندگیهای متفاوت دو نفر به نامهای تام و ادوارد را میخوانیم؛ یکی شاهزاده و دیگری گدا که در میانهٔ داستان جایشان با یکدیگر عوض میشود.
درباره کتاب شاهزاده و گدا
کتاب مصورِ شاهزاده و گدا، خلاصهٔ یک رمانی تاریخی اثر مارک تواین، نویسندهٔ آمریکایی، است. این رمان، نخستینبار در سال ۱۸۸۱ میلادی (پیش از چاپ ۱۸۸۲ در آمریکا) در کانادا به چاپ رسید.
قصهٔ این رمان،دربارهٔ ادوارد و تام است که یکی ولیعهد انگلستان و دیگری تنها یک گدا است.
ازآنجاکه چهرههای این دو نفر، بسیار شبیه یکدیگر است، این دو، بر جای یکدیگر مینشینند و زندگیهای دیگری را امتحان میکند؛ درحالیکه تام و ادوارد، هر دو، در یک روز اما در خانوادههایی کاملاً متفاوت به دنیا آمدهاند.
نویسنده، بهوسیلهٔ این داستان، از نظام فاسد دربار انگلستان و نیز از فساد اخلاقی در میان مردم فرودست جامعهٔ انگلستان انتقاد میکند.
از رمان شاهزاده و گدا بارها برای تولید آثار گوناگونی در قالب فیلم سینمایی، سریال تلویزیونی و انیمیشن اقتباس صورت گرفته است؛
بهعنوان نمونه فیلم سینمایی «شاهزاده و گدا» در ژانر اکشن و ماجراجویی در سال ۱۹۷۷ میلادی به کارگردانی ریچارد فلایشر ساخته شده است.
خواندن کتاب شاهزاده و گدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به همهٔ نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
درباره مارک تواین
سمیوئل لنگهورن کلمنز، متخلص به مارک تواِین در ۳۰ نوامبر ۱۸۳۵ در مرز ایالت میزوری آمریکا در روستای فلوریدا به دنیا آمد. وی نویسنده و طنزپرداز آمریکایی بود. او شهرت خود را مدیون رمان «ماجراهای هاکلبری فین»، «شاهزاده و گدا» و «ماجراهای تام سایر» است. او با فکاهیهای خود، فرهنگ در حال مدرن شدنِ آمریکای قرن نوزدهم را نقد میکند.
آثار مارک تواین عبارتاند از:
خاطرات شخصی ژاندارک
داستان یک اسب (۱۹۰۷)
بیگانهای در دهکده
داستان کوتاه:
جست و خیز قورباغه ولایت کالاوراس (۱۸۶۷)
یک قتل یک راز یک ازدواج
خاطرات حوا
داستان یک سگ (۱۹۰۳)
فیل سفید گمشده
بخشهایی از کتاب شاهزاده و گدا
«پادشاه ما، حالا یک جانشین دارد. چقدر منتظر چنین روزی بودم. همهی شما به ادوارد، شاهزادهی انگلستان، خوشآمد بگویید!»
***
«یک بچهی دیگه که باید شکمش رو سیر کنم. فکر کنم قراره تام صداش کنیم. نمیخواد بغلش کنی، زن. باید برگردی سر کار. این بچه تا زمانی که نتونه یه کم پول در بیاره، هیچ ارزشی برام نداره»
بی نظیر 🥰🖤🤍