کتاب عصیان ریشه دار
معرفی کتاب عصیان ریشه دار
کتاب عصیان ریشه دار نوشتۀ گلاله هنری است. انتشارات اگر این کتاب را روانۀ بازار کرده است. این کتاب، بررسی سبکشناسانه شعر معاصر زنان است و یک پژوهش ادبی به شمار میآید.
درباره کتاب عصیان ریشه دار
گلاله هنری در فصل نخست کتاب عصیان ریشه دار به تاریخچۀ زبان و جنسیت و در فصل دوم به «نوشتار زنانه» میپردازد. او در فصل سوم از لیکاف و قدرت گفتگو میگوید. فصل چهارم کتاب نیز در مورد شعر شاعران زن ایرانی است. او در فصل پنجم به تحلیل شعرهای برخی از این زنان شاعر پرداخته است؛ شاعرانی همچون فروغ فرخ زاد و طاهره صفارزاده. فصل آخر نیز به تحلیل دادهها اختصاص دارد.
هدف این نویسنده از انجام این پژوهش و نگارش این کتاب، یافتن ویژگیهای مشخصی برای شعر زنان است. از آنجا که او زنان شاعر را یک اقلیت میپندارد، بر آن است تا از این طریق به کشف مؤلفههای مشترک در آثار آنها دست یابد. این کار میتواند به ساخت هویت آنها کمک کند.
گلاله هنری در مقدمۀ کتاب چنین مینویسد: «نگارنده با علم به اینکه خوارشماری زنان در حیات اجتماعی زمانی رخ میدهد که تجربیات آنها بر حسب رابطهای که با مردان دارند بازتفسیر شود، وجود تسلط مردانه بر زبان زنانه را پذیرفته است. اساساً اینکه هیچگاه دربارهی ویژگیهای زبان مردانه صحبت نمیکنیم یعنی نابرابری وجود دارد و ما نیز آن را پذیرفتهایم.»
در توضیح «نوشتار زنانه» میتوان گفت که اصطلاحی در نظریۀ فمینیسم فرانسوی است. نوشتار زنانه که به نوشتارهای زنان میپردازد، گفتمان خاصّ خود را دارد. معمولاً سبک مارگریت دوراس بهعنوان نماد نوشتار زنانه شناخته میشود.
خواندن کتاب عصیان ریشه دار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستدارن شعر فارسی، مسائل زنان و نوشتار زنانه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب عصیان ریشه دار
«در دوران معاصر پس از آغاز موج نخست فمنیسم (نیمه دوم قرن نوزده) توجه به تفاوتهای زنان و مردان فزونی یافت. بدیهی است که این توجه نخست به مسائل ظاهری از جمله تفاوتهای فیزیولوژیک معطوف شد و پس از آن تنوع خلقوخو و شیوههای ایجاد ارتباط و سخن گفتن را در بر گرفت. در نیمهی دوم قرن هجده کتابهای بسیاری دربارهی تفاوتهای زن و مرد تألیف شده بود. برخی از این کتب بخشی را به تفاوتهای زبانی اختصاص دادند که اغلب محدود به انتخاب واژگان میشد.»
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه