کتاب پردازش های حسی در کودکان
معرفی کتاب پردازش های حسی در کودکان
کتاب پردازش های حسی در کودکان نوشتۀ حسن بنیاسدی و حامد منظری توکلی است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. آیا تا به حال به مجموعهحواس کودک خود فکر کردهاید؟
درباره کتاب پردازش های حسی در کودکان
کتاب پردازش های حسی در کودکان همانطور که از نام آن پیداست، دربارۀ کودکان است.
کودک با چندین حواس، پا به دنیا میگذارد. این حواس، وسیلۀ ارتباط کودک با دنیای خارج است و در مقابل پدر، مادر و یا مراقبی است که خواستار تربیت کودک هستند. تربیت، زمانی شیرین و بیدغدغه است که پدر و مادر از پردازش های حسی کودک آگاه باشند.
زمانی کودک غذایی را میپذیرد که حس چشایی او با بافت غذا ( نرم، شل و سفت) هماهنگ باشد و حس بویایی کودک بوی غذا را خوشایند پردازش کند. اگر درحالیکه کودک، غذای سفت را دوست دارد، مادر تصور کند که کودک با غذای نرم راحتتر است، جنگی میان مادر در غذا دادن و کودک در غذا نخوردن صورت میگیرد. ناآگاهی از پردازش های حسی کودک، مسبب این جنگ است و در سایر حواس هم وضع همینگونه است.
بنابراین آگاهی از پردازشهای حسی به والدین کمک میکند تا از بروز مشکلات و اختلالات در دورههای بعدی رشد جلوگیری کنند. کودکانی که نسبت به بو حساس هستند در معرض میگرن و وسواس، کودکانی که در پردازش شنیداری مشکل دارند در معرض پیشفعالی و نقص توجه و نیز مشکل در پردازش بینایی، کودک را معرض مشکلات شناختی قرار میدهد.
در این کتاب به پردازشهای حسی کودک پرداخته میشود تا ضمن کاهش دغدغههای فرزندپروی، زمینۀ رشد حسی سالم و پیشگیری از اختلالات کودکان فراهم شود.
نویسندگان این کتاب یعنی حسن بنیاسدی، عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و حامد منظری توکلی کارشناس ارشد روانشناسی هستند.
خواندن کتاب پردازش های حسی در کودکان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه، دربارۀ فرزندپروری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پردازش های حسی در کودکان
«دستگاه حسی بخشی از دستگاه عصبی است و مسئولیت آن ارزیابی اطلاعات حسی میباشد. اجزاء دستگاه حسی عبارتاند از: گیرندههای حسی، مسیرهای عصبی و بخشی از مغز که مربوط به قوهٔ ادراک و احساس میباشد. دستگاه حسی، حسهایی نظیر بینایی، شنوایی، لامسه، چشایی و بویایی را تشخیص میدهد. بهطور خلاصه احساس از طریق دستگاه حسی از دنیای فیزیکی به ناحیهٔ ذهنی مغز منتقل میشود. دستگاه حسی بخشی از دستگاه عصبی پیرامونی است که اطلاعات مربوط به محرکهای محیطی را جمعآوری میکند و برای پردازش به مغز و نخاع منتقل مینماید. این وظیفه توسط گیرندههای حسی انجام میگیرد. هرچند گیرندههای حسی در اکثر نقاط بدن یافت میشوند، اما بیشتر در اندامهای حسی (چشم، گوش، زبان، بینی و پوست) متمرکز شدهاند. اندامهای حسی مسئول حواس پنجگانهٔ ما میباشند.
۱- بینایی یعنی درک نور توسط موجود زنده. نور قسمتی از امواج الکترومغناطیس است.
۲- شنوایی یعنی درک صدا. صدا همان جنبش هوا با فرکانسهای مختلف است.
۳- بویایی یعنی درک وجود ذرات معلق در هوا. بعضی اجسام بوی شدیدتری دارند؛ یعنی ذرات بیشتری از خود متصاعد میکنند.
۴- چشایی درک مولکولهای خاصی در مواد است. در موجودات زنده به مولکولهای خاصی حساسیت وجود دارد مثلاً ترش بودن یک ماده یعنی وجود حالت اسیدی در آن.
۵- لامسهٔ حسی مکانیکی - حرارتی است که شامل حس گرما و سرما و زبری و سختی و فشار است.»
نوبت چاپ ۱
حجم
۱۰۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
حجم
۱۰۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه