کتاب فمینیسم
معرفی کتاب فمینیسم
کتاب الکترونیکی «فمینیسم» نوشتهٔ مارگارت والترز با ترجمهٔ بنفشه جمالی در نشر افکار چاپ شده است. «مارگارت والترز، نویسنده و منتقد ادبی اهل انگلستان، در این کتاب سعی کرده است با بررسی تاریخی تلاشها و مبارزات زنان در انگلستان، این سؤال را مطرح کند که امروز زنان با وجود گذشت سالها از موج اول فمینیسم درگیر چه مسائلی هستند و با چه نوع تبعیضهایی دست و پنجه نرم میکنند.
درباره کتاب فمینیسم
در قرن بیستم، موج اول فمینیسم، مطالبهٔ برابری سیاسی و اجتماعی را مطرح کرد. در دههٔ ۱۹۷۰، موج دوم فمینیسم، تمرکز خود را برحقوق جنسی زنان و حقوق آنها در محیط خانواده قرار داد. این مطالبات با وجود گذشت سالها و تلاشهای زیادی که انجام شده، همچنان هدف اصلی واکنشهای منفی به فعالیتهای فمینیستها است. در دههٔ ۱۹۷۰، شعار «امر شخصی، به مثابهٔ امر سیاسی است بسیار فراگیر شد، شعاری که فمینیستهای معاصر تلاش در جهت تغییر آن دارند. بر اساس این شعار، امر سیاسی صرفا به امری خصوصی تقلیل داده شده است. در حالی که میدانیم مطالباتی مرتبط با زندگی خانوادگی و مسائل جنسی که پیامدهای سیاسی دارند، همچنان و به صورت فوری نیازمند توجه هستند.
این کتاب تنها برشی کوتاه از فعالیت زنان برابریخواه در انگلستان است. فصل اول کتاب به دورانی بازمیگردد که مذهب تنها راه ابراز وجود زنان بود. دورانی که زنان مجرد از سوی خانوادههایشان به دیر و صومعه تبعید میشدند و آنجا برای برخی از آنان مکان امنی برای اندیشیدن و یاد گرفتن بود. والترز در فصل بعد به فمینیسم سکولار میپردازد؛ دورههایی که زنان جدا شده از سنتها بهشدت سرکوب میشدند و در بسیاری از مواقع به بیمارستانهای روانی فرستاده میشدند.
کتاب فمینیسم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به کسانی که مایل هستند دربارهٔ تاریخچهٔ فمینیسم اطلاعات بیشتری کسب کنند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فمینیسم
هیلگاردِ بینگن در اواخر قرن یازدهم به دنیا آمد، راهبه شد و بعدها ریاست یک صومعهٔ کوچک در راینلند را بهعهده گرفت. هیلگارد که تا سالها بهعنوان نویسندهای تأثیرگذار شناخته شده بود، بهتازگی استعداد موسیقیاییاش نیز کشف و تجلیل شده است. این نویسنده در دوران فعالیتش گاهی از اینکه کارهایش «غیرزنانه» است، دچار تردید میشد. به همین علت، نامهای به برناردِ کلروو یکی از رهبران کلیسای دوران خود فرستاد و از او پرسید: «آیا بهعنوان زنی تحصیلنکرده باید همچنان به نوشتن و فعالیت در زمینهٔ موسیقی ادامه بدهد یا نه؟» کشیش او را تشویق کرد و سالها بعد هیلگارد تبدیل به فردی شناخته شده و محترم در سراسر اروپا شد. هیلگارد در شصتسالگی به قصد انجام موعظه و سخنرانی به سراسر سرزمین آلمان سفر کرد. تا آنزمان تنها کشیشان مرد اجازهٔ موعظه داشتند.
هیلگارد همانند سایر زنان قرون وسطایی هنگامیکه میخواست تصویری از خداوند - که غیرقابل تصور است - و چگونگی ادراک خود را از عشق خداوند برای دیگران توضیح دهد، به زنانگی خود و بهخصوص به تجربهٔ مادریاش رجوع میکرد و از آن بهعنوان «مادرانگی خداوند» یاد میکرد. او مینوشت: «خداوند دوباره لطفش را نشان داد. همانند زمانی که مادری به کودک گریانش شیر میدهد.» برخی زنان مذهبی با احساسات مادرانهای که داشتند، عیسی را همچون نوزادی تصور میکردند.
«آیا تنها به این دلیل که من یک زن هستم نمیتوانم از مرحمت و لطف خداوند صحبت کنم؟» این جمله را جولیانِ نورویچ، زنی انگلیسی که در اوایل قرن پانزدهم زندگی میکرد، پرسیده است. او میگوید: «نجاتدهنده مادر واقعی ماست. کسی که ما را ابدی آفریده و احاطه کرده است... ما بابت رحمت و بخشندگی ناشی از مادرانگی او آزاد آفریده شدهایم...» برخلاف بقیهٔ زنانِ آن دوران، جولیانِ نورویچ در بیان نظرات خود بسیار صریح بود. او مسیح را اینگونه توصیف میکرد: «مادری مهربان و دوستداشتنی که به نیازهای کودکانش واقف و بهدقت مراقب آنها است. مادر به کودکش شیر میدهد، اما مادر عزیزمان، مسیح، سخاوتمندانه ما را با شیرهٔ جانش تغذیه میکند...»
طبق گفته مولف، سیر تکامل اندیشه ی فمینیسم در کشور انگلستان رو مورد مطالعه قرار دادن، و به نظرم برای عزیزانی که میخوان دیدگاه جامعی در باب فمینیسم به دست بیاورند، کتاب مناسبی برای مطالعه هست
این کتاب که در مورد زنان هست و به مشگلات و درگیری زنان اشاره میکند و به نظر نقش زنان در جامعه باید دید شود
یک زن ((فمنیست))برابری میخواد ولی من فمنیستی ندیدم که در معدن هم پای کارگران مرد کار کند
مروری جامع بر فعالیت جنبش های زنان که به دنبال تحقق حق و حقوق شان در زمینه های مختلفی مثل حق رای بودند و هم چنین سیر تکاملی آن در طی دوران ها و روایت فراز و فرود،شکست ها وپیروزی
خوندن این کتاب رو واقعا توصیه میکنم بسیار زیبا و انگیزه بخش ترجمه روان و عالی برای هر شخصی دونستن تاریخچهی مبارزات زنان آزادیخواه لازمه به نظرم برای من کتاب فوقالعاده جذاب و مفیدی بود
کتاب خوبیه و روند پیشروی فمینیسم رو به ویژه در انگلستان به خوبی توضیح میده. ترجمه بسیار عالی و روانه و بنفشه جمالی رفت تو لیست مترجمهای خوب و کاربلد
کتاب فوق العادیه اطلاعات تاریخی خوبی میده و بنظرم مطالعش برای هر کسی لازمه مخصوصا کسایی که با کلی ادم متعصب طرفن که حتی بدون خوندن کتاب و اصلا درک کلمه فمینیسم کامنت های منفی میزارن:)
تکلیف فمنیست ها با خودشان روشن نیست. نمی دانند برابری میخواهند یا برتری. آنها میخواهند در نتیجه شریک شوند و نه در روند رسیدن به نتیجه. آیا تابحال در جایی دیده اید و یا خوانده اید که فعالان به اصطلاح حقوق زنان خواهان
کتابی که درباره ی مکتب کثیف فمنیست باشد ارزش خواندن ندارد.