کتاب مقدمه ای بر مواد هسته ای؛ اصول و کاربردها
معرفی کتاب مقدمه ای بر مواد هسته ای؛ اصول و کاربردها
مقدمه ای بر مواد هسته ای؛ اصول و کاربردها اثر کی لینگا مورتی و ایندراجیت چاریت یکی از کتابهای تخصصی انتشارات دانشگاه شهیدبهشتی برای دانشجویان رشته مهندسی هستهای است.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از معتبرترین دانشگاههای دولتی ایران است که از سال ۱۳۳۸ به عنوان یکی از مراکز علمی معتبر فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشگاه ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس و ۱۶ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی دارد.
انتشارات دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) با نام اداره انتشارات در سال ۱۳۵۲ فعالیت خود را آغاز کرد، این مجموعه از سال ۱۳۵۳ مرکز فروش کتاب خود را هم در دانشگاه تاسیس کرد.
دکتر علی آموزش اولین مدیر این انشارات بود. این انتشارات سال ۱۳۵۴ با نام «دفتر انتشارات و تامین منابع درسی» فعالیت خود را بهطور مستقل از اداره روابط عمومی دانشگاه گسترش داد.
فعالیت رسمی و سازمان یافته انتشارات و چاپخانه از سال ۱۳۵۹ با مدیریت دکتر رضا شعبانی شروع شد و بعد از چندین مرحله تغییر در سیستم، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر در زمینه چاپ و نشر آثار دانشگاهی و پژوهشی و مجلات بسیار توانمند است و آثار ارزشمندی در اختیار دانشجویان، اساتید و پژوهشگران قرار میدهد.
کتابهای انتشارات دانشگاه شهید بهشتی زیر نظر اساتید و متخصصین هر رشته منتشر میشوند و بهترین و جامعترین اطلاعات را در اختیار خوانندگان قرار میدهند تا هم دانشجویان این دانشگاه و هم دانشجویان دانشگاههای دیگر و علاقهمندان بتوانند به راحتی به کتابهای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند.
درباره کتاب مقدمه ای بر مواد هسته ای؛ اصول و کاربردها
کتاب حاضر کتابی است چندمنظوره و مشتمل بر هفت فصل، که مباحث مربوط به علوم هستهای، مهندسی مواد و مکانیک را دربرمیگیرد. هر چند نمیتوان ادعا کرد که فقط در هفت فصل بتوان همۀ این علوم را — که هر یک به نوبۀ خود رشتۀ تحصیلی مستقلی بهشمار میآیند — بهطور کامل فرا گرفت، اما میتوان گفت با مطالعۀ این کتاب مقدمات لازم و ضروری برای آموختن آنچه که علم مواد هستهای و تأثیر تابش بر مواد است فراهم میشود.
فصل نخست این کتاب به مبانی اولیۀ علم هستهای اختصاص دارد و در آن اندرکنشهای هستهای و همچنین انواع رآکتورهای هستهای بررسی شده است. فصل دوم کتاب دربارۀ ساختار مواد است که در آن به انواع ساختار بلوری و همچنین به انواع عیوب بلوری اشاره میشود. بخش سوم کتاب به اصول اولیۀ آسیب تابش در مواد میپردازد. در فصل چهارم یکی از مهمترین مباحث مربوط به میکروساختار مواد یعنی نابجایی بررسی میشود و نظریههای موجود در این زمینه بیان خواهند شد. در فصل پنجم خواص مکانیکی مواد و روشهای تعیین خواص مکانیکی بررسی خواهد شد. فصل ششم به تأثیر تابش بر مواد اختصاص دارد و سرانجام در فصل هفتم انواع سوخت هستهای، که بخش اصلی هر رآکتور هستهای است، بررسی میشود. شایان ذکر است که نسخۀ جدیدتر این کتاب تا زمان ترجمه هنوز منتشر نشده است.
در ترجمۀ این کتاب کوشش شده است تا جان کلام، بدون کمترین دخل و تصرف در ترجمه، از متن اصلی به خواننده منتقل شود، اما در برخی موارد برای پیشگیری از کجفهمی و سهولت بیشتر در درک مطالب توضیحات بیشتری نیز به متن کتاب افزوده شده یا در پانوشتها توضیح داده شده است. در برگردان فارسی تقریباً همۀ اصطلاحات و روشها و ابزارهای فنی سعی شده است از واژههای مأنوس و مصطلح در این حوزه استفاده شود، اما گاهی نیز به اجبار برخی واژهها عیناً از زبان اصلی در متن ترجمه آورده شده است، زیرا برگردان فارسی مناسبی که حق مطلب را ادا کند برای آن واژه یا اصطلاح تخصصی یافت نشد.
خواندن کتاب مقدمه ای بر مواد هسته ای؛ اصول و کاربردها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان دورۀ کارشناسی مهندسی هستهای
حجم
۱۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۰۶ صفحه
حجم
۱۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۰۶ صفحه