نظرات کاربران درباره کتاب بی من مرو
۴٫۵
(۴)
زینب
به نقد شخصیت های ساختگی از شمس و مولانا و اطرافیان او در رمان ها و تذکره ها، با استناد به کتاب های خودشان از جمله مقالات، مثنوی معنوی، فیه ما فیه و نامه های مولوی می پردازد. این کتاب جهان جدیدی پیرامون رابطه شمس و مولانا را که موجب انقلاب درونی مولانا شد، مطرح می کند. با مطالعه آن بسیاری از ابهامات و کج فهمی ها از زندگی و افکار شمس و مولانا برطرف می شود.
مسلم عباسپور
خانم نادری خوب و فهمیده نوشته اند. دقت نظر در منابع اصلی و اصیل مولانا و شمس و وسعت درک درباره فضای داستانی کمک کرده این کتاب نقدی خوب و شایسته باشد. حقیقتا حالا که در حال تکمیل رمانی درباره شمس هستم با خوندن این کتاب تمام این نقدها را با دقت میخوانم تا در رمانم این نکات را لحاظ کنم. تشکر از این پژوهنده ی خوب.
مهسا
از نظر من، این کتاب بسیار روشن کننده است. بررسی کتابهای دیگه در رابطه با شمس و مولانا، این کتاب رو ارزشمندتر کرده و بسیاری از زوایای پنهان و مبهمی که در سایر کتابها بود رو برای ما روشن میکنه. خیلی با دید واقع گرانهای به رابطه بین شمس و مولانا میپردازه که باعث میشه از اون افسانهی موجود در رمان ها دور بشیم و به دید بهتری نسبت به اونها برسیم.
ડꫀꪶꫀꪀꪮρꫝⅈꪶꫀ
تازههایی دربارۀ شمس، مولانا و نزدیکان
«اعظم نادری» نویسنده و پژوهشگر ادبیات فارسی در کتاب «بیمن مرو» روایتی تازه از زندگی شمس و مولانا خلق کرده است و و در این راه، نزدیکان مهم و تأثیرگذار این دو را نیز به مخاطب معرفی کرده است. نویسنده در این کتاب سعی کرده شمس، مولانا، کیمیا خاتون و بقیه را فارغ از داستانها و افسانهها به تصویر بکشد. و حقیقتجویانه تلاش نموده تا بر بخشهای تاریک رابطهی شمس و مولانا و نزدیکانشان پرتوافکنی کند و هالههای اغراق و داستانسراییهای افسانهگونه را از چهرهی این بزرگان کنار بزند. او در جهت رسیدن به این هدف، تمام منابع نامعتبر را کنار گذاشته و تنها بر آثار خود شمس و مولانا تکیه و استناد کرده است. اعظم نادری در مسیر پژوهشهایش، به نکات بدیعی از زندگی شمس و مولانا دست یافته است که شنیدن «بیمن مرو» را به تجربهای جذاب تبدیل خواهد کرد.
فراتر از تذکره و رمان
اعظم نادری در فصل اول «بیمن مرو» به معرفی رمانهایی در باب زندگی مولانا میپردازد. رمانهایی چون «کیمیا خاتون» و «ملت عشق». فصول دوم و سوم کتاب به بررسی دیدار شمس و مولانا از منظر تذکرهها و رمانها و همینطور مقالات میپردازند. فصل چهارم، میکوشد مخاطب را از جهات گوناگون با شمس تبریزی آشنا کند. فصل پنجم هم «کیمیا خاتون» را به شنونده معرفی مینماید. فصل ششم به بیان و بررسی ماجرای ازدواج و جداییِ شمس و کیمیا خاتون میپردازد. فصل هفتم «کراخاتون» همسر مولانا را معرفی میکند. هشتمین فصل کتاب، حول سرنوشت شمس میگردد و نظریههای مختلف در مورد سرانجامِ او را مورد بررسی قرار میدهد. فصل نهم، دو شخصیت «علاءالدین» و «بهاءالدین» را از دید رمانها، مقالات، مکتوبات و تذکرهها به مخاطب میشناساند. دهمین فصل «بیمن مرو» دربارهی سلطان ولد و مولویه است و آخرین فصل کتاب هم در تلاش است تا پرده از حقیقت عشق شمس و مولانا بردارد.💐
حجم
۴۳۳٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۷۸ صفحه
حجم
۴۳۳٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۷۸ صفحه
قیمت:
۵۵,۰۰۰
تومان