کتاب صوتی الله شناسی (جلد سوم) + دانلود نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب صوتی الله شناسی (جلد سوم)

دانلود و خرید کتاب صوتی الله شناسی (جلد سوم)

گوینده:یاسر دعاگو
دسته‌بندی:
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب صوتی الله شناسی (جلد سوم)

کتاب صوتی الله شناسی؛ جلد سوم نوشته‌ی سیدمحمدحسین حسینی طهرانی بخشی از دوره‌ی علوم و معارف اسلام است که به مباحث عمیق توحید، معرفت خدا و مراتب یقین می‌پردازد. نشر مکتب وحی آن کتاب را با گویندگی یاسر دعاگو منتشر کرده است و متن اصلی بر پایه‌ی درس‌ها و نوشته‌های مؤلف تنظیم شده است. شنونده در این جلد با ادامه‌ی مباحث الله‌شناسی روبه‌رو است که در آن آیات قرآن، روایات اهل‌بیت و متون عرفانی و فلسفی در کنار هم قرار گرفته‌اند تا تصویری دقیق‌تر از توحید، وحدت وجود، ولایت و نسبت انسان با خدا ارائه شود. در این کتاب صوتی تفسیر سوره‌ی تکاثر، تحلیل آیات مهمی مانند الهاکم التکاثر، ثم لتسئلن یومئذ عن النعیم، الله نور السماوات والارض، کل من علیها فان و آیات مربوط به ظل و شمس در قرآن، محور بحث قرار گرفته است. مؤلف با استناد به تفسیر علامه طباطبایی، روایات امامان شیعه و گفتار عارفانی چون سید حیدر آملی، شبلی، خواجه عبدالله انصاری و حاج ملاهادی سبزواری، لایه‌های مختلف معنایی این آیات را می‌گشاید. آن کتاب برای شنونده‌ای که می‌خواهد از سطح تفسیر لفظی آیات عبور کند و به فهمی شهودی‌تر و عمیق‌تر از توحید و ولایت برسد، فضایی سرشار از بحث، استدلال و نقل‌های عرفانی فراهم کرده است.

درباره کتاب الله شناسی؛ جلد سوم

کتاب صوتی الله شناسی؛ جلد سوم با تمرکز بر مباحث بیست‌وپنجم تا سی‌ام از دوره‌ی الله‌شناسی سیدمحمدحسین حسینی طهرانی تنظیم شده است و ساختار آن بر محور چند موضوع اصلی می‌چرخد: تفسیر سوره‌ی تکاثر، تحلیل مفهوم تکاثر و کثرت‌طلبی، تبیین مراتب علم‌الیقین، عین‌الیقین و حق‌الیقین، و شرح معنای نعیم و ولایت در آیه‌ی ثم لتسئلن یومئذ عن النعیم. در آغاز، متن سوره‌ی تکاثر و ترجمه و تفسیر آن بر پایه‌ی گفتار علامه طباطبایی خوانده می‌شود و سپس مؤلف با شرح مفصل واژگانی مانند لهو، تکاثر، مقابر و نعیم، شنونده را از سطح لغت به لایه‌های باطنی آیات می‌برد. در ادامه، روایات متعددی از امام صادق و امام باقر درباره‌ی معنای نعیم، ولایت اهل‌بیت و نسبت نعمت‌های ظاهری و باطنی با سلوک الی‌الله نقل شده است. کتاب صوتی الله شناسی؛ جلد سوم در این بخش‌ها نشان می‌دهد که چگونه کثرت‌طلبی در مال، فرزند، موقعیت اجتماعی و حتی علوم دینی می‌تواند حجاب دیدار حق شود و چگونه علم‌الیقین و عین‌الیقین، پرده‌ی این حجاب را کنار می‌زنند. در بخش‌های بعدی کتاب صوتی الله شناسی؛ جلد سوم مؤلف بحث را از تفسیر سوره‌ی تکاثر به مباحث گسترده‌تری در باب وحدت وجود، حقیقت توحید و مراتب معرفت خدا پیوند می‌زند. گفتارهایی از سید حیدر آملی درباره‌ی تفسیر آیات کل من علیها فان، الم تر الی ربک کیف مد الظل و الله نور السماوات والارض نقل و سپس نقد و تکمیل می‌شود؛ در این میان، مثال‌های عرفانی مانند نسبت خورشید و سایه برای توضیح نسبت وجود مطلق و موجودات مقید به‌تفصیل شرح داده شده است. سپس مؤلف به نقل و تحلیل سخنان شبلی، خواجه عبدالله انصاری و حدیث کمیل بن زیاد درباره‌ی حقیقت، محو موهومات، هتک ستر و جذب احدیت می‌پردازد و آن‌ها را با مباحث فلسفی و عرفانی درباره‌ی مراتب یقین و فنا فی‌الله پیوند می‌زند. در ادامه، شرحی نسبتاً مفصل از زندگی و جایگاه علمی سید حیدر آملی و حاج ملاهادی سبزواری و نمونه‌هایی از اشعار عرفانی و ساقی‌نامه‌های آنان آورده شده است تا شنونده با سنت عرفان شیعی و پیوند آن با تفسیر قرآن و توحید نظری آشنا شود.

خلاصه کتاب الله شناسی؛ جلد سوم

در این کتاب صوتی، محتوای اصلی بر محور تبیین توحید و الله‌شناسی از دل آیات قرآن و روایات شکل گرفته است. مؤلف ابتدا سوره‌ی تکاثر را به‌عنوان نمونه‌ای از هشدار الهی نسبت به غفلت انسان از یاد خدا بر اثر کثرت‌طلبی طرح می‌کند. واژه‌ی الهاکم التکاثر به‌عنوان سرگرم‌شدن به کثرت اموال، اولاد، یاران و حتی شمارش مردگان برای تفاخر توضیح داده شده است. سپس با تکیه بر تفسیر علامه طباطبایی، نشان داده شده که این تکاثر انسان را تا لحظه‌ی ورود به قبر از دیدار جمال حق بازمی‌دارد و حقیقت جحیم در همین حجاب کثرت نهفته است. آیات کلا سوف تعلمون، لو تعلمون علم‌الیقین، لترون الجحیم و ثم لتسئلن یومئذ عن النعیم به‌ترتیب به‌عنوان مراحل تنبه، مشاهده‌ی باطنی جحیم، رویت قلبی و سپس رویت قیامتی و در نهایت بازخواست از نعمت‌ها تفسیر شده‌اند. در ادامه، مؤلف با نقل روایات متعدد از امام صادق و امام باقر، معنای نعیم را از سطح نعمت‌های مادی مانند آب خنک، خرما، صحت و فراغت به سطحی عمیق‌تر یعنی نعمت دین، پیامبر و ولایت اهل‌بیت می‌برد. توضیح داده شده که سؤال از نعیم در حقیقت سؤال از این است که انسان نعمت ولایت و دین را چگونه به‌کار بسته است؛ آیا آن را در مسیر عبودیت و قرب به خدا مصرف کرده یا در راه غفلت و کفران. سپس بحث به مراتب معرفت خدا کشیده می‌شود: علم‌الیقین، عین‌الیقین و حق‌الیقین با مثال آتش و نیز با حکایت دیدار بوعلی سینا و بوسعید و تحلیل خواجه نصیر و شیخ بهایی توضیح داده می‌شوند؛ از شنیدن خبر آتش، تا دیدن آن و تا سوختن در آن به‌عنوان تمثیلی برای مراتب یقین و فنا. بخش مهمی از کتاب به شرح وحدت وجود و نسبت وجود مطلق با موجودات اختصاص دارد. با استفاده از گفتار سید حیدر آملی، مثال خورشید و سایه برای توضیح این نکته به‌کار می‌رود که موجودات مقید وجودی جز نسبت و اضافه به وجود مطلق ندارند و حقیقت بقا فقط برای وجه خداست. آیات کل من علیها فان و یبقی وجه ربک ذو الجلال والاکرام و نیز آیات مربوط به ظل و شمس، هم در سطح ظاهر و هم در سطح تأویل عرفانی بررسی می‌شوند و مؤلف در عین استفاده از تأویل، بر حفظ ظاهر آیات تأکید کرده است. سپس حدیث کمیل درباره‌ی حقیقت، محو موهومات، هتک ستر و جذب احدیت نقل و با شرح سید حیدر تفسیر می‌شود تا نشان داده شود که چگونه سالک از عالم کثرت و موهومات عبور می‌کند و به مقام مشاهده‌ی وحدت در عین کثرت می‌رسد. در پایان، کتاب با معرفی کوتاه و تحلیلی از زندگی و آثار سید حیدر آملی و حاج ملاهادی سبزواری و نقل نمونه‌هایی از غزلیات و ساقی‌نامه‌های آنان، پیوند میان حکمت، عرفان، شعر و تفسیر قرآن را نشان می‌دهد. این اشعار به‌عنوان تجلی ذوقی همان مباحث نظری توحید، فنا، ولایت و ترک تکاثر معرفی شده‌اند و شنونده می‌بیند که چگونه مفاهیمی مانند اسقاط اضافات، خرابات، می وحدت و ساقی حقیقت، صورت شاعرانه‌ی همان مباحث عمیق الله‌شناسی هستند.

چرا باید کتاب الله شناسی؛ جلد سوم را بشنویم؟

شنیدن این کتاب صوتی برای کسی که در پی فهم عمیق‌تری از توحید و الله‌شناسی است فرصتی فراهم می‌کند تا آیات قرآن، روایات اهل‌بیت و سنت عرفانی شیعه را در کنار هم ببیند. آن کتاب نشان می‌دهد که چگونه یک سوره‌ی کوتاه مانند تکاثر می‌تواند دریچه‌ای به بحث‌های گسترده درباره‌ی کثرت‌طلبی، حجاب دنیا، حقیقت جحیم و نعمت ولایت باشد. شنونده در خلال تفسیر آیات با مفاهیمی مانند علم‌الیقین، عین‌الیقین و حق‌الیقین آشنا می‌شود و می‌فهمد که معرفت خدا فقط یک بحث ذهنی نیست بلکه مسیری است از خبر و برهان تا مشاهده و فنا. ویژگی دیگر این کتاب صوتی پیوند دادن دقیق میان تفسیر، فلسفه و عرفان است. مؤلف هم‌زمان که از تفسیر علامه طباطبایی بهره می‌گیرد، گفتار عارفانی مانند سید حیدر آملی، شبلی، خواجه عبدالله انصاری و حاج ملاهادی سبزواری را وارد بحث می‌کند و نشان می‌دهد که وحدت وجود، اسقاط اضافات و خرابات در متن قرآن و روایات چه جایگاهی دارند. شنونده در این مسیر با نمونه‌هایی از شعر عرفانی و ساقی‌نامه‌ها روبه‌رو می‌شود که مفاهیم نظری را در قالب تصویر و احساس مجسم می‌کنند. برای کسی که می‌خواهد نسبت خود را با نعمت‌های الهی، با دنیا و با ولایت بازنگری کند، این کتاب صوتی زمینه‌ای برای تأمل در این پرسش فراهم کرده است که تکاثر در زندگی شخصی تا چه حد حجاب دیدار حق شده است.

شنیدن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

شنیدن این کتاب صوتی به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی فهم توحید، ولایت و مراتب معرفت خدا را دارند و می‌خواهند از تفسیر لفظی آیات به لایه‌های عمیق‌تر معنوی برسند. به دانشجویان و علاقه‌مندان علوم حوزوی، فلسفه‌ی اسلامی و عرفان نظری که می‌خواهند پیوند میان قرآن، روایات و سنت عرفانی شیعه را بهتر بشناسند نیز پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که درگیر پرسش‌هایی درباره‌ی معنای نعمت، دنیا، تکاثر، جحیم و نسبت این‌ها با سلوک الی‌الله هستند و مایل‌اند این پرسش‌ها را در پرتو گفتار عالمانی مانند حسینی طهرانی، علامه طباطبایی، سید حیدر آملی و حاج ملاهادی سبزواری دنبال کنند، شنیدن آن کتاب سودمند است.

نظری برای کتاب ثبت نشده است

زمان

۱۴ ساعت و ۴۲ دقیقه

حجم

۸۰۸٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

قابلیت انتقال

ندارد

زمان

۱۴ ساعت و ۴۲ دقیقه

حجم

۸۰۸٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

قابلیت انتقال

ندارد

قیمت:
۷۵,۰۰۰
تومان